Skocz do zawartości
miłosz

Ps3 60g awaria lasera

Rekomendowane odpowiedzi

Mój problem polega na tym że padł mi laser w ps3 60g oddałem wieć konsole do autoryzowanego serwisu w bydgoszczy i tera jest problem gdyż czekaja aż serwis ps3 z warszawy wynajdzie laser jusz 2 miechy czekam co radzićie kupic nową ps3 czy liczyć że wkoncu laser sie znajdzie bo ciągle szłysze że mam byc ćierpliwy że to stary model lasera itp sory za wszelkie błendy pisane z psp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ubiegaj się o swoje.

Jeżeli oddałeś w ramach gwarancji to ubiegaj się o swoje, albo niech wymieniają ci na nową konsolę.

PS3 60 GB pod względem struktury "narządów" drugich nie różni się pod żadnym względem z innymi wersjami konsol. Nie słuchaj tych głupot. Wymiana nie polega przecież na czymś bardzo czasochłonnym. Ot 10 - 15 minut roboty (nawet mniej dla wprawnego serwisanta).

Gdybym był na twoim miejscu opier*olił bym ich.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ubiegaj się o swoje.

Jeżeli oddałeś w ramach gwarancji to ubiegaj się o swoje, albo niech wymieniają ci na nową konsolę.

PS3 60 GB pod względem struktury "narządów" drugich nie różni się pod żadnym względem z innymi wersjami konsol. Nie słuchaj tych głupot. Wymiana nie polega przecież na czymś bardzo czasochłonnym. Ot 10 - 15 minut roboty (nawet mniej dla wprawnego serwisanta).

Gdybym był na twoim miejscu opier*olił bym ich.

Pozdrawiam

niestety jusz nie jest na gwarancji naprawa ma kosztowac 550

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niestety jusz nie jest na gwarancji naprawa ma kosztowac 550

Nie lepiej kupić Xboxa? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wole ps3

stary lepiej kup sobie laser do ps3 sam np. z ebay.com i zamontuj bo instrukcje juz tam masz gratis i wszystko pokazane jest jak to zrobic! masz kilka roznych wersji lasrow i tylko musisz wybrac odpowiedni ale wszystkie sa podpisane czy do wersji 20 gb czy np. 60gb takze nie ma zadnych problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo zadzwoń do jakiegoś serwisu przerabiającego PS2 - niewykluczone, że tam też oferują jakieś naprawy PS3 - tym bardziej, że napęd wydaje isę jedną z bardziej standardowych rzeczy do wymiany. Na pewno wyjdzie taniej i szybciej, bo im zależy na kliencie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobiłem tak jak radził ThemMchal i w ciągu kilku tygodni bendą miał zrobioną konsole dzięki wileki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja 60GB padł w grudniu, zamówiłem w robsonie (niecałe 300zł) i samemu wymieniłem (30min po obejrzeniu filmiku na youtubie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I działa ?

Prawie jak mcgyver ... ;)

Kupiłeś cały napęd czy tylko najważniejszą głowicę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zrobiłem tak że kupiłem lasr w robsonie zaniosłem do serwisu i wkońću ps3 wrućiła do żywych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszę się.

To teraz, możesz zajrzeć do słownika ortograficznego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I działa ?

Prawie jak mcgyver ... ;)

Kupiłeś cały napęd czy tylko najważniejszą głowicę ?

Kupuje się cały moduł, wystarczy odłączyć jedną taśmę i jedną śrubkę i cała wymiana gotowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh ...

Ale można także wymienić głowice lasera ... Taniej wyjdzie, tyle, że więcej grzebania ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymiana wbrew pozorom nie jest trudna ( sam wymieniam kilkanascie dzienie) tylko z kad masz pewnosc ze chodzi o laser? naped nie czyta zadnych plyt czy sa rozne obiawy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi