Skocz do zawartości
smigi

PS3 dla dorosłych?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 33 lata i zastanawiam się nad kupnem PS3, nie dla dziecka tylko dla siebie.

Moje pytanie jest takie...czy warto? czy PS3 to tylko granie w gry zręcznościowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tylko, jest masa gier roznegogatunku i kazdy znajdzie cos dla siebie. Jednak jesli wstydzisz sie grania to raczej odpusc - z grania powinno sie byc dumnym. Zawsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciał bym aby było więcej fajnych zręcznościówek na ps3 :D. Wiek nie ma znaczenia, każdy może się dobrze bawić przy konsolach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc skoro juz sie zalogowales to znaczy ze cos jednak cie ciagnie do PlayStation z plusow moge wymienic switna prezentacje zdjec ktora PS3 sscie z aparatu podajac wszystkie parametry zdjecie w jakich to bylo robione, wspaniale odtwarza muzyke w tle widzac nasza rodzima planete w roznych fajnych profilach. gry to gry rozne sa, w exlusivach czyli w grach ktore wyjda tylko na PS3 bija w moim mniemaniu xboxa choc jest duzo to drozsza konsola to nalezy pamietac ze jednak posiada Blue Ray i sixaxis, sam mam swoj wiek i wiem ze 33 lata to jest pikus wiec domyslam sie wiesz co chcesz, polecam jednak zachowac spokoj i skombinowac jakos dobrego PCeta, pozyczyc od kogos Xboxa potem PS3 i WII i na lighcie podjac decyzje wiem ze to latwo sie mowi bo skad to zalatwic ale... ogolnie PS3 kupilem bo musze zagrac w Finalfantasy tekkena i god of war reszta mnie nieinteresuje chodz przyznam szczerze ze killzone2 mnie powalil na kolana tak samo jak little big planet moja dziewczyne ( zaznacam ze ona nienawidzi gier) pozdrawiam i zycze rozsadku czylki bez pospiechu pamietaj ze to tylko zabawka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem o czym mówisz, sam mam 31 wiosenek, ale Playa kupiłem. Warto? Jasne, że warto. Nie polecam Xboxa, bo trzeba pamiętać o abonamencie za granie w sieci. PS3 jest właśnie alternatywą dla takich jak my, zapracowanych i muszących znaleźć czas na wszystko kolesi (pomiędzy rodziną, zwierzęciem, samochodem, ratami i innymi). Tylko na początku się nie zrażaj do kontrolera - mowię o padzie. Bęcki będziesz na początku dostawał, ale z czasem będzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki głupi stereotyp jest u nas - że gry to zabawa dla dzieci. A wcale tak nie jest - to po prostu forma rozrywki. A co do gatunków - jest tyle gier, że każdy na pewno znajdzie coś dla siebie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Jednak jesli wstydzisz sie grania to raczej odpusc - z grania powinno sie byc dumnym. Zawsze.

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Do autora: PS3 to nie tylko konsola do gier. To jest centrum rozrywki wszelakiej - video, foto, muzyka, internet.. Jeszcze jak podepniesz do domowej sieci i jakis media serwer postawisz to w ogole cuda mozna wyrabiac.

Edytowane przez cwir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przesadzjcie z tym wiekiem. Lwia część posiadadaczy PS3 ma 25-35 lat, i średnia wciąż rośnie. Z drugiej strony trochę mnie to martwi, że nie wychowujemy młodych graczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Ja mam 32 lata i kupiłem PS3 specjalnie dla siebie (chociaż mam 5 letnią córkę która też powoli się wdraża).

Nigdy nie ukrywałem, że kupiłem PS3 dla siebie, żeby sobie pograć w ulubioną FIFĘ po pracy. Teraz planuje zakup BOKSU Fight Night Round 4 (w czerwcu) i Sing Stara PL we wrześniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam 33 lata i zastanawiam się nad kupnem PS3, nie dla dziecka tylko dla siebie.

Moje pytanie jest takie...czy warto? czy PS3 to tylko granie w gry zręcznościowe?

http://www.ps3site.pl/forum/index.php?show...t=0&start=0

ta ankieta doskonale przedstawia fakt, iż z PS3 nie korzystają tylko dzieciaki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej już grać niż ćpać, szlajać się po barach itp.

Konsole są rozrywką która prawie nikomu nie szkodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
choc jest duzo to drozsza konsola to nalezy pamietac ze jednak posiada Blue Ray i sixaxis,

Droższa? widziałeś cenę X elite która ma tylko trochę większy dysk (120GB)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiek nie ma zaczenia, mam brata 9 lat, ojca 46 i ja sam 17 i kazdy gra , czesto nawet zdaza sie "walka" kto ma teraz grac ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Średnia wieku gracza w europie to 30 lat. Jesli coś Cię ciągnie do ps3 to się nie wachaj nie zastanawiaj się co pomyślą inni najważniejszy jest Twój relaks. Ja chodze do 2 LO i u mnie nikt nie gra w nic (bo to nie jest "cool") nie daj sie i kup ps3 ^^.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps3 to genialny sprzet i tylko moge polecic. co do grania grasz w to co lubisz, zrecznosciowki badz nie twoj wybor. plus to naprawde bardzo ale to bardzo dobre centrum domowej rozrywki, filmy muzyka zdjecia etc. no i ofc naped. wlasni wydaje mi sie ze ci starsi kupuja ps3 bo ja potrafia docenic i nie mysla tylko o grach za free :) nie zastanawiaj sie jak tylk ocie stac to bierz i ciesz sie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS3 to nie tylko granie w gry, to coś więcej. Dla mnie "Playstation" to kultowa marka i zapewne większość wszystkich Xmaniaków tak naprawdę wychowała się na PSXie... Sam jestem żonaty, pracuję, nie narzekam na nadmiar czasu, a jednak mam PS3 gdyż doskonale potrafię się przy niej odstresować, zapomnieć choć na chwilę o całym tym nudnym świecie. I co najlepsze, wciągnąłem w to moją żonę, teścia, szwagierkę, PS3 to naprawdę sprzęt dla każdego. Oczywiście posiada mnóstwo innych plusów niż same gry, oglądniesz filmy w doskonałej jakości, bez problemu odtworzysz muzykę, zdjęcia, to po prostu moje domowe centrum multimedialne. Obowiązkowo z dobrym TV i Kinem Domowym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam deko więcej i gram, a co..

Czasu trochę mało, bo obowiązki, ale od czasu do czasu se ciupnę, w jakąś gierkę, co by z wprawy nie wyjść;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich tych, którzy napisali parę słów.

Dzięki Wam !! Kupiłem już PS3 i nie ma odwrotu...

Jedyne co mogę powiedzieć....DZIĘKI, nie żałuję tego zakupu !!

Doradźcie mi proszę jakieś fajne gry. Póki co, tak się broniłem przed tymi zręcznościówkami:), gram na Need For Speed Undercover, super relaks podczas gdy moja mała, dwumiesięczna, córcia smacznie śpi.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli rejestracja karty w PSS przebiegnie bez problemow to polecam zakup ZEN PINBALL. Jezeli chcesz troche pomachac raczkami,to za darmo z PSS US mozna sciagnac RAGDOLL KUNG FU. Zabawna "bijatyka" laleczkami. Ja az mam zakwasy :) Z wyscigow moge polecic MS:PAcific rift, ostatnio testuje GRIDA i wg mnie daje rade (tylko nie nastawiaj sie na symulacje). Jezeli chcesz sie posymulowac, to bezapelacyjnie GT5:P Ze slasherow na poczatek polece heavenly sworda, bo gra aktorow w przerywnikach jest fantastyczna, a i sama gra, choc nie masakrycznie wymagajaca, da sporo frajdy. Z przygodowych platformowek to poki co Drakes Fortune, lub bardziej kreskowkowo Ratchet & Clank (platny dodatek starcza tylko na 3h :( ). W sumie ciekawych gier jest sporo i nieznajac twojego apetytu trudno cos doradzic. No i bym zapomnial o serii gier od PixelJunk, ktore posiadam wszystkie i nie zaluje zadnego z zakupow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam:

flower - po ciężkim dniu pracy zawsze można się zrelaksować grając w tą grę, jak dasz pada kobiecie/dziewczynie to się nie oderwie

rag doll kung fu - mimo że średni jest za free, więc można wypróbować

zen pinball - świetny pinball

pixel junk monsters - bardzo dobra mini strategia, strasznie grywalna

Musiałbyś napisać jaki typ gier lubisz bo podałem ci proste gry łatwe do ogarnięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Cie koledzy z browarkiem odwiedzają od czasu do czasu to bierz Wormsy, masakra co się dzieje jak się gra w dobrym towarzystwie :)

Jak masz rodzinkę to pomyśl o Buzzie, do gry bez problemu wciągniesz, matkę, żonę, teścia czy kto tam się nawinie.

Jak chcesz pograć sam to wybór nieograniczony ale jak już męczysz NFS to spróbuj Motorstorm Pacific Rift mnie wciągnęła na długo. Jak chcesz postrzelać mi się świetnie grało w Resistance 2 (Killzone w ogóle mnie nie wciągnął). Jak lubisz RPG proponuje Fallout 3, nawet jeżeli nie miałeś wcześniej styczności z tym gatunkiem to szybko go polubisz przy tej grze.

Nie zapominaj też o klasykach z PSOne na PSS, Crash Bandicoot da Ci na pewno tyle samo radości co nie jedna nowa gra, a kosztuje grosze.

Wymieniać można długo, napisz może jaki konkretnie gatunek gier lubisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obowiazkowo BUZZ! QUIZ oraz SINGSTAR

na poczatku tez nie wierzylem ze bede spiewal....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.