Skocz do zawartości
jaqb

Czy ktos jest tym zainteresowany ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam, jakis czas temu zrobilem addon do PS3MediaServer ktory umozliwia wyswietlanie opisu filmu na ps3jce...oprocz opisu mozna tez znalezc ocene, aktorow, tytul, obrazek z plakatu filmu i okrazki poszczegolnych aktorow...Projekt zaczal sie glownie od imdb.com ale z biegiem czasu dodalem rowniez obsluge Filmweb.pl (czyli polskie opisy ;) ) . Ostatnio ogladalem statystyki sciagniec i sie zorientowalem ze praktycznie nikt z Polski nie uzywa tego addon'u...chcialbym sie dowiedziec czy jestescie tym w ogole zainteresowani czy poprostu nie wiedzieliscie jeszcze o tym i chetnie sprobujecie :) oto link do tego addon'u: LINK Kometarze bardzo mile widziane...

Edytowane przez jaqb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze powiedziawszy to nie wiedziałem o tym :) I jestem chętny to wypróbować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam, jakis czas temu zrobilem addon do PS3MediaServer

w czym to zrobiles?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
w czym to zrobiles?

....Caly program jest napisany w Javie.....wiec sila rzeczy w Javie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lykam od reki ;-)! Na podstawie czego bierze opisy filmow? Po nazwie pliku? Jak odbywa sie filtrowanie (jest czuly na spacje, kropki, podkreslniki itp.)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Lykam od reki ;-)! Na podstawie czego bierze opisy filmow? Po nazwie pliku? Jak odbywa sie filtrowanie (jest czuly na spacje, kropki, podkreslniki itp.)?

Wlasnie wrzucilem nowa wersje...poprawilem pare bugow ... Na podstawie czego bierze "nazwy" filmow ? To jest opisane w podanym linku...ale i tak moge wyjasnic...:-) najpierw szuka pliku nfo w tym samym katalogu co plik wideo jezeli go nie ma szuka go na necie na stronie z newsgroups (plik nfo powinninen zawierac link do IMDB lub innej strony z pluginu, czyli w filmwebie szuka linka z imdb a jak nie ma to linka z filmweb, moze troche nie jasno to opisuje ale ta czesc chyba nie jest taka wazna) , jezeli nie znalazl pliku nfo to szuka w nazwie pliku a jak nie znajdzie tam to w nazwie katalogu w ktorym plik sie znajduje. Filtr dziaja na zasadzie takiej ze zamienia wszyskie znaki nie bedace litera lub cyfra na (MAX) jedna spacje...czyli np "CD##1" jest zamiene na "CD 1" a taki zapis mozna wyfiltrowac dodaj go do lini ("Filter=") w MOVIEINFO.conf. ....wiecej szczegolow w MOVIEINFO.conf i w podanym linku z pierwszego posta

Edytowane przez jaqb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągnąłem i po testuję. Nie słyszałem o niczym takim, niby zbędny bajer ale umila w jakiś sposób życie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ściągnąłem i po testuję. Nie słyszałem o niczym takim, niby zbędny bajer ale umila w jakiś sposób życie :)

I jak sie podoba ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra robota widac że zrobiles kawal dobrej roboty ale watpie ze bede z tego korzystal poprostu wole filmweb:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Dobra robota widac że zrobiles kawal dobrej roboty ale watpie ze bede z tego korzystal poprostu wole filmweb:)

Moglbys wytlumaczyc dlaczego wolisz wejsc na filmweb.pl niz kliknac na film z zobaczyc opis z filmweb na ps3 ? Moze podsuniesz mi jakies dobre pomysly...

Edytowane przez jaqb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Część,

Prawdę powiedziawszy, nie śledzę na bieżąco forum PSM'a, więc nawet nie wiedziałem, że taki dodatek istnieje ;)

Jak rozumiem tego dodatku nie wgrywa się do oficjalnego releasu? Stworzyłeś własnego forka?

Generalnie idea słuszna całkowicie, proponuje pogadać z autorem PSM i dale tłuc całość razem :)

Po powrocie z weeekendu potestuję całość :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z 2 powodow :

1. Nie uzywam konsoli do ogladania filmow

2. Konsola jest tylko i wylacznie online gdy sciagam dema lub gram po sieci (sporadycznie)

Wole podpiac laptopa przez HDMI i tak ogladam filmy, PS3 ma duza wade jesli chodzi o napisy ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
z 2 powodow :

1. Nie uzywam konsoli do ogladania filmow

2. Konsola jest tylko i wylacznie online gdy sciagam dema lub gram po sieci (sporadycznie)

Wole podpiac laptopa przez HDMI i tak ogladam filmy

No to faktycznie...nie mam na to wplywu....mysle ze malo osob ma laptopy z hdmi co wyciagna filmy 1080p ... Ogolnie program Ps3 Media Server jest dla osob co wlasnie ogladaja filmy poprzez playa, a moj dodatek jest dla osob ktore wola wygodnie na telewizorze zobaczyc opis filmu, nie trzeba podchodzic do kompa itp

Konsola w sumie nie musi byc online tylko zeby byla podlaczona do sieci lokalnej.

, PS3 ma duza wade jesli chodzi o napisy ....

Co do napisow to wlasnie PS3 Media Server umozliwia ogladanie filmow z napisami na PS3jce. Z tym nie ma w ogole zadnych problemow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio wrzucilem dwa uaktualnienia... teraz okladki scigaja sie automatycznie do katalogu z filmem i tez teraz mozna sobie poprzestawiac kolejnosc wyswietlania informacji na ekranie....np najpierw rezyser a potem tytul itp. Okladki i kolejnosc informacji mozna ustawic w MOVIEINFO.conf . Nowe wersja jest do sciagniecia na forum ps3ms... link w pierwszym poscie.

Edytowane przez jaqb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlopie ! Bardzo dobra robota...

ja napewno bede uzywal :)

Gratuluje ! Wykonalas kawal dobrej roboty ;)

dzieki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chlopie ! Bardzo dobra robota...

ja napewno bede uzywal :)

Gratuluje ! Wykonalas kawal dobrej roboty ;)

dzieki :)

Dzieki. Wspolczuje ci z tym ps3 na allegro. Wlasnie wstawilem nowa wersje na forum. Link w pierwszym poscie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj uaktualnilem moj plugin...dodalem mozliwosc ogladania trailerow filmow. Trailery sa streamowane z youtube i obsluguja jakosc HD i HQ... :cool: reakcje mile widziane ;-)

Edytowane przez jaqb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi