nabuchodonozor 0 Napisano 14 Czerwiec 2009 (edytowane) Witam Szanownych Forumowiczów:) Prowadzę własna działalność gospodarczą, a równocześnie jestem miłośnikiem gier. Posiadam PSOne PS2 i przymierzam się do zakupu PS3 Mam takie pytanie: Skoro w PS3 można zainstalować linux'a, to czy można używać na niej programów biurowych, podłączyć drukarkę, używać programów do prowadzenia firmy? Chodzi mi głównie o wpisanie kosztów zakupu, w koszty uzyskania przychody i odliczenie podatku VAT. tak samo chciałem zrobić z zakupem LCD 32" który był by używany jako monitor. Proszę o poradę i z góry dziękuję. Marcin Edytowane 14 Czerwiec 2009 przez nabuchodonozor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patyk 17 Napisano 14 Czerwiec 2009 Witam Szanownych Forumowiczów:)Prowadzę własna działalność gospodarczą, a równocześnie jestem miłośnikiem gier. Posiadam PSOne PS2 i przymierzam się do zakupu PS3 Mam takie pytanie: Skoro w PS3 można zainstalować linux'a, to czy można używać na niej programów biurowych, podłączyć drukarkę, używać programów do prowadzenia firmy? Chodzi mi głównie o wpisanie kosztów zakupu, w koszty uzyskania przychody i odliczenie podatku VAT. tak samo chciałem zrobić z zakupem LCD 32" który był by używany jako monitor. Proszę o poradę i z góry dziękuję. Marcin Najpierw zapytam tak: korzystałeś już z linuxa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nabuchodonozor 0 Napisano 14 Czerwiec 2009 tak Mam na kompie zainstalowanego Debiana, korzystam z niego na co dzień Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrianPL 1 Napisano 15 Czerwiec 2009 Będzie ci się cięło jak cholera. Konsola ma za mało ramu ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nabuchodonozor 0 Napisano 15 Czerwiec 2009 (edytowane) nie da się tego jakoś obejść, np pamięcią na usb lub karta pamięci bo ramu to chyba nie dołożę :biggrin: Edytowane 15 Czerwiec 2009 przez nabuchodonozor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianek274 4 Napisano 15 Czerwiec 2009 (edytowane) Naprawdę-daruj sobie linuxa na PS3. To mija się z celem. Więcej nerwów niż pożytku, tym bardziej w firmie. Edytowane 15 Czerwiec 2009 przez adrianek274 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nabuchodonozor 0 Napisano 15 Czerwiec 2009 Szkoda, a zapowiadało się tak pięknie :mellow: Dzięki za poradę i pozdrawiam Marcin :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aki1986 57 Napisano 15 Czerwiec 2009 Ja swoje PS3 wrzuciłem w koszta,a księgowej powiedziałem że to jest odtwarzacz wysokopojemnych dysków potrzebny przy prezentacjach i tyle.Tylko pamiętaj jeśli bierzesz sprzęt na firmę "niezgodność towaru z umową"przy reklamacji nie działa,ale i tak pozostaje 1 rok rękojmi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nabuchodonozor 0 Napisano 15 Czerwiec 2009 To może jednak:):) Dzięki a juz myślałem ze kicha, a linuxa zainstaluje dla próby, żeby nie było. Pozdrawiam :thumbsup: :biggrin: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patyk 17 Napisano 15 Czerwiec 2009 To może jednak:):)Dzięki a juz myślałem ze kicha, a linuxa zainstaluje dla próby, żeby nie było. Pozdrawiam :thumbsup: :biggrin: najlepiej jeśli przed zakupem dorwałbyś właśnie jakąś ps3 z zainstalowanym linuxem żeby zobaczyć czy sprosta Twoim oczekiwaniom, jak wiadomo różni się praca na nim poprzez ps3 niż przez pc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach