Skocz do zawartości
evelan

Polski XMB

Rekomendowane odpowiedzi

najlepiej to w ogóle bym rozmawiał tylko po angielsku. Problem polegałby na tym, że nikt by mnie nie zrozumiał :P Tak więc ja bronić będę angielskiego

czyli chcesz zeby ludzie ciebie nie rozumieli?

angielski moze i jest popularny, ale jakby wprowadzili polski to pewnie 90 % polskich uzytkownikow zmieniloby sobie na polski :) . moze i angielski znam, ale w niekturych "zakamarkach" ustawien nie rozumie co jest napisane :/, a po polsku zapewne byloby latwiej:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...no to Ci gratuluje patriotyzmu.

Dzięki :P

czyli chcesz zeby ludzie ciebie nie rozumieli?

Przecież napisałem, że nie chcę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polskie prawo nie szanuje własnych obywateli.

Wystarczy producentom powiedzieć jedna rzecz. Chcecie u nas sprzedawać konsole i gry ?

To k...a ma byc opcja język polski a jak nie to sp.......ć i zostawcie w spokoju ten 40-to milionowy kraj

Przyjdą inni którzy docenia i zarobią. Amen!

A angielski w porównaniu do polskiego jest językiem biednym

Ile jest określeń ch..j w angielskim ? a ile w polskim ?

Prosze nie edytować rozmawiamy o słownictwie

Przykład:

chuj

prącie

penis

kutas

pitol

sisior

pała

laska

Jeszcze znajdzie się kilka innych określeń

Jak rozmawiam z amerykanami to tylko faken fakju i nic wiecej :)

Jeszcze jedno angielski mi nie odpowiada wole amerykański

Edytowane przez PROT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polska przez gigantow jest postrzegana jako swiat trzeci i szczerze, nie dziwi mnie to a ze z jezykiem angielskim jestem za pan brat, zwisa mi fakt czy bede mial polski xmb czy nie, dobrze ze nie macie blokad regionalnych na pliki jak ja na xpudle :). Wiec nie przesadzajcie, od przybytku w dupach sie wam poprzewraca :)

Edytowane przez AlucardMZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"AlucardMZ"

Angielski jest dla sztywniaków amerykński jest luz :)

Ps

A tak prywatnie to przepraszam za moje wypowiedzi w stosunku do ciebie.

Były w innym temacie ale na tym forum

Edytowane przez PROT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PROT

Tak, pamietam, tez wypada przeprosic bo nie zachowalem sie zbyt mile, impuls itp itd. :)

P.S

Mimo wszystko wpisalem jestem za, tylko jak mowilem, jezyk jest mi obojetny i szczerze ciezko mi jest wyobrazic sobie niektore rzeczy z XMB na nasz ojczysty jezyk "grajstacja sklep / grajstacja siec" :biggrin: (tak tak wiem, tego sie nie tlumaczy, nabijam sie). Ja tam pozostane wdzieczny za brak ograniczen regionalnych.

Edytowane przez AlucardMZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Polskie prawo nie szanuje własnych obywateli.

Wystarczy producentom powiedzieć jedna rzecz. Chcecie u nas sprzedawać konsole i gry ?

To k...a ma byc opcja język polski a jak nie to sp.......ć

myślisz, że dla producentów nasz rynek jest priorytetem ? Jak niektóre gry sprzedają się w kilku tysiącach (a często mniej) egzemplarzy, a polonizacja kosztuje... Wolę mieć gry po angielsku, niż mieć 20% tego co obecnie jest dostępne, tylko że zlokalizowane... Poza tym wychodząc z tego założenia, można kompletnie zablokować import. Bo w końcu wieża ma "Volume" zamiast "Głośność", w komputerze samochodu pojawia się "Low Fuel", zamiast "Mało paliwa", na zabawce jest "Made in China", a nie "Wyprodukowano w Chinach". Lepiej zmienić prawo, aby angielski był obowiązkowy od najwcześniejszych lat życia młodego obywatela...wyjdzie im to na pewno na zdrowie. Bo do CV grania w pełni spolszczone gry raczej nikt nie wpisze, a znajomość Angielskiego już tak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A angielski w porównaniu do polskiego jest językiem biednym

Na prawdę, bardzo mi przykro, że określasz "jak bogaty jest język" w ten sposób. Jeśli dla ciebie to jest wyznacznik, to ok... ale akurat język angielski posiada kilkaset tysięcy słów i jest jednym z "bogatszych" języków świata.

Edytowane przez Rater

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze nie edytować rozmawiamy o słownictwie

Przykład:

chuj

prącie

penis

kutas

pitol

sisior

pała

laska

penis

male member

male organ

phallus

dick

cock

johnson

joe

burgen

ross

weenie

pee-pee

wee-wee

weiner

thing

john thomas

wilson

willy

richard

stick

peter

schlong

wang

dong

choad

pecker

prick

hog

pud

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wronator w Niemczech jest ustawa o ochronie języka niemieckiego i żadna wydana gra na tamten rynek nie ma prawa nie mieć chociażby napisów w grze (menu np.) w języku niemieckim, to samo z muzyką. A filmy wszystkie musza posiadać przynajmniej niemieckie napisy. Pamiętam aferę z jakąś grą na PS2, pisali o tym w PSX Extreme chyba dawno temu, Capcom zapłacił kupę kasy kary za nie wsadzenie do ich gry nawet okładki po niemiecku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wronator w Niemczech jest ustawa o ochronie języka niemieckiego i żadna wydana gra na tamten rynek nie ma prawa nie mieć chociażby napisów w grze (menu np.) w języku niemieckim, to samo z muzyką. A filmy wszystkie musza posiadać przynajmniej niemieckie napisy. Pamiętam aferę z jakąś grą na PS2, pisali o tym w PSX Extreme chyba dawno temu, Capcom zapłacił kupę kasy kary za nie wsadzenie do ich gry nawet okładki po niemiecku.

Poczekajmy kilka lat. Jak takich petycji podobnych do tej będzie coraz więcej to nie znajdziesz nigdzie gry niespolonizowanej :P Wtedy będzie to dla mnie sygnał aby opuścić ten nasz "piękny" kraj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Poczekajmy kilka lat. Jak takich petycji podobnych do tej będzie coraz więcej to nie znajdziesz nigdzie gry niespolonizowanej :P Wtedy będzie to dla mnie sygnał aby opuścić ten nasz "piękny" kraj...

Może to już jest ten czas by zacząć się rozglądać .......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logowanie do PlayStation Network jest obecnie niemożliwe.

dzisiaj przez długi czas nie mogę zalogować się na www.playstation.pl i na PSS

może spolszczeją ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie to jest największe nie porozumienie, że tak długo musimy czekać na język polski w XMB...konkurencja już dawno o tym pomyślala...

dla tego petycja podpisana...tylko czy to coś da?? Oby pozdo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi