kakaroto 3892 Napisano 27 Czerwiec 2009 najlepiej to w ogóle bym rozmawiał tylko po angielsku. Problem polegałby na tym, że nikt by mnie nie zrozumiał :P Tak więc ja bronić będę angielskiego czyli chcesz zeby ludzie ciebie nie rozumieli? angielski moze i jest popularny, ale jakby wprowadzili polski to pewnie 90 % polskich uzytkownikow zmieniloby sobie na polski :) . moze i angielski znam, ale w niekturych "zakamarkach" ustawien nie rozumie co jest napisane :/, a po polsku zapewne byloby latwiej:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wronator 1 Napisano 27 Czerwiec 2009 ...no to Ci gratuluje patriotyzmu. Dzięki :P czyli chcesz zeby ludzie ciebie nie rozumieli? Przecież napisałem, że nie chcę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PROT 1 Napisano 28 Czerwiec 2009 (edytowane) Polskie prawo nie szanuje własnych obywateli. Wystarczy producentom powiedzieć jedna rzecz. Chcecie u nas sprzedawać konsole i gry ? To k...a ma byc opcja język polski a jak nie to sp.......ć i zostawcie w spokoju ten 40-to milionowy kraj Przyjdą inni którzy docenia i zarobią. Amen! A angielski w porównaniu do polskiego jest językiem biednym Ile jest określeń ch..j w angielskim ? a ile w polskim ? Prosze nie edytować rozmawiamy o słownictwie Przykład: chuj prącie penis kutas pitol sisior pała laska Jeszcze znajdzie się kilka innych określeń Jak rozmawiam z amerykanami to tylko faken fakju i nic wiecej :) Jeszcze jedno angielski mi nie odpowiada wole amerykański Edytowane 28 Czerwiec 2009 przez PROT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 28 Czerwiec 2009 (edytowane) Polska przez gigantow jest postrzegana jako swiat trzeci i szczerze, nie dziwi mnie to a ze z jezykiem angielskim jestem za pan brat, zwisa mi fakt czy bede mial polski xmb czy nie, dobrze ze nie macie blokad regionalnych na pliki jak ja na xpudle :). Wiec nie przesadzajcie, od przybytku w dupach sie wam poprzewraca :) Edytowane 28 Czerwiec 2009 przez AlucardMZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PROT 1 Napisano 28 Czerwiec 2009 (edytowane) "AlucardMZ" Angielski jest dla sztywniaków amerykński jest luz :) Ps A tak prywatnie to przepraszam za moje wypowiedzi w stosunku do ciebie. Były w innym temacie ale na tym forum Edytowane 28 Czerwiec 2009 przez PROT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 28 Czerwiec 2009 (edytowane) @PROT Tak, pamietam, tez wypada przeprosic bo nie zachowalem sie zbyt mile, impuls itp itd. :) P.S Mimo wszystko wpisalem jestem za, tylko jak mowilem, jezyk jest mi obojetny i szczerze ciezko mi jest wyobrazic sobie niektore rzeczy z XMB na nasz ojczysty jezyk "grajstacja sklep / grajstacja siec" :biggrin: (tak tak wiem, tego sie nie tlumaczy, nabijam sie). Ja tam pozostane wdzieczny za brak ograniczen regionalnych. Edytowane 28 Czerwiec 2009 przez AlucardMZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 28 Czerwiec 2009 Polskie prawo nie szanuje własnych obywateli.Wystarczy producentom powiedzieć jedna rzecz. Chcecie u nas sprzedawać konsole i gry ? To k...a ma byc opcja język polski a jak nie to sp.......ć myślisz, że dla producentów nasz rynek jest priorytetem ? Jak niektóre gry sprzedają się w kilku tysiącach (a często mniej) egzemplarzy, a polonizacja kosztuje... Wolę mieć gry po angielsku, niż mieć 20% tego co obecnie jest dostępne, tylko że zlokalizowane... Poza tym wychodząc z tego założenia, można kompletnie zablokować import. Bo w końcu wieża ma "Volume" zamiast "Głośność", w komputerze samochodu pojawia się "Low Fuel", zamiast "Mało paliwa", na zabawce jest "Made in China", a nie "Wyprodukowano w Chinach". Lepiej zmienić prawo, aby angielski był obowiązkowy od najwcześniejszych lat życia młodego obywatela...wyjdzie im to na pewno na zdrowie. Bo do CV grania w pełni spolszczone gry raczej nikt nie wpisze, a znajomość Angielskiego już tak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rater 8 Napisano 28 Czerwiec 2009 (edytowane) A angielski w porównaniu do polskiego jest językiem biednymIle jest określeń ch..j w angielskim ? a ile w polskim ? Na prawdę, bardzo mi przykro, że określasz "jak bogaty jest język" w ten sposób. Jeśli dla ciebie to jest wyznacznik, to ok... ale akurat język angielski posiada kilkaset tysięcy słów i jest jednym z "bogatszych" języków świata. Edytowane 28 Czerwiec 2009 przez Rater Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pickles 0 Napisano 28 Czerwiec 2009 Ile jest określeń ch..j w angielskim ? a ile w polskim ?Prosze nie edytować rozmawiamy o słownictwie Przykład: chuj prącie penis kutas pitol sisior pała laska penis male member male organ phallus dick cock johnson joe burgen ross weenie pee-pee wee-wee weiner thing john thomas wilson willy richard stick peter schlong wang dong choad pecker prick hog pud Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dante 2 Napisano 29 Czerwiec 2009 Wronator w Niemczech jest ustawa o ochronie języka niemieckiego i żadna wydana gra na tamten rynek nie ma prawa nie mieć chociażby napisów w grze (menu np.) w języku niemieckim, to samo z muzyką. A filmy wszystkie musza posiadać przynajmniej niemieckie napisy. Pamiętam aferę z jakąś grą na PS2, pisali o tym w PSX Extreme chyba dawno temu, Capcom zapłacił kupę kasy kary za nie wsadzenie do ich gry nawet okładki po niemiecku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Melon PS3 16 Napisano 29 Czerwiec 2009 Heh, oni to potrafią zadbać o swoje interesy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wronator 1 Napisano 30 Czerwiec 2009 Wronator w Niemczech jest ustawa o ochronie języka niemieckiego i żadna wydana gra na tamten rynek nie ma prawa nie mieć chociażby napisów w grze (menu np.) w języku niemieckim, to samo z muzyką. A filmy wszystkie musza posiadać przynajmniej niemieckie napisy. Pamiętam aferę z jakąś grą na PS2, pisali o tym w PSX Extreme chyba dawno temu, Capcom zapłacił kupę kasy kary za nie wsadzenie do ich gry nawet okładki po niemiecku. Poczekajmy kilka lat. Jak takich petycji podobnych do tej będzie coraz więcej to nie znajdziesz nigdzie gry niespolonizowanej :P Wtedy będzie to dla mnie sygnał aby opuścić ten nasz "piękny" kraj... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kerm 11 Napisano 30 Czerwiec 2009 Poczekajmy kilka lat. Jak takich petycji podobnych do tej będzie coraz więcej to nie znajdziesz nigdzie gry niespolonizowanej :P Wtedy będzie to dla mnie sygnał aby opuścić ten nasz "piękny" kraj... Może to już jest ten czas by zacząć się rozglądać ....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wigglerror 1 Napisano 30 Czerwiec 2009 Logowanie do PlayStation Network jest obecnie niemożliwe. dzisiaj przez długi czas nie mogę zalogować się na www.playstation.pl i na PSS może spolszczeją ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mastefix 2 Napisano 30 Czerwiec 2009 jak dla mnie to jest największe nie porozumienie, że tak długo musimy czekać na język polski w XMB...konkurencja już dawno o tym pomyślala... dla tego petycja podpisana...tylko czy to coś da?? Oby pozdo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach