Skocz do zawartości
PainKiller_PL

Zostałem oszukany - pomocy :(

Rekomendowane odpowiedzi

nikt nie sugeruje, że Painkiller pójdzie do więzienia. Ale allegro ma swoje procedury co do zwrotu pieniędzy osobom oszukanym - a na to bym nie liczył w tym przypadku....

Wydaje mi sie, ze roki ma racje... przeciez skandalem by bylo, gdybym ja mial jakies przykrosci w tej sprawie..

Wydaje mi sie, ze Policja powinna zajac sie ta sprawa bez wzgledu na moj wiek, bo miala miejsce jakby nie patrzec - kradziez. I moj wiek nie ma nic do tego, bo ja z umowy wywiazalem sie, na co mam dowod wplaty.

Oczywiscie jak Allegro zablokuje mi konto to zrozumiem, ale zadnych konsekwencji prawnych nie powinno wyciagac w tej sprawie? Tym bardziej, ze mam 100% pozytywow i zadowolonych klientow ;p

Jak myslicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PainKiller tak w najgorszym przypadku zawieszą Ci konto.

Byłeś już na Policji? Napisz jak wrócisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PainKiller tak w najgorszym przypadku zawieszą Ci konto.

Byłeś już na Policji? Napisz jak wrócisz.

Jutro ide z mama, zdam relacje...

Dzieki Wam za rady :) Jak odzyskam kase to zasponsoruje moze cos z PSS ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jutro ide z mama, zdam relacje...

Dzieki Wam za rady :) Jak odzyskam kase to zasponsoruje moze cos z PSS ;)

kase ci alegro zwroci. moj kumpel mial dentyczna sytuacje 3 miechy temu...troche biegania po policji. maili/listów do allegro i sie wszystko wyjasni .:)jak masz potwierdzenia to nic się nie bój... pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wielką nadzieje że odzyskasz kase.

I że ten typ spedzi sobie troche czasu w pierdlu.

Edytowane przez styrius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej odzyskasz kasę ,bo Allegro ma na to środki ,że zwracają do kwoty 10tyś. zł.

Ale najpierw musisz to zgłosić na Policje (dostajesz jakiś świstek) wysyłasz go (nie wiem czy kopie czy oryginał).i allegro zwraca. A Policja się tym delikwentem zajmie.

Ale co do konkretów (w sprawie odzyskania kasy) to się dopytaj u samego Allegro.!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to jest glupota kupywac konsole od goscia co ma 4 komentarze druga sprawa temu wlasnie 18 lat to jest takie minimum wiekowe zeby sie uchronic od wlasnie takich sytuacji ale na to wyglada ze duzo doroslych tez sie daje robic .... gdzie ci ludzie maja rozum ?? Skoro gosciu pisze ze sklep Game istnieje i jest duzy w UK to wpisujesz google.co.uk + game i masz ? prawda ? a tam sprawdzasz cene nowego ps3 jezeli taki sklep znajdujesz .... a znajdziesz na 1 miejscu gdy tylko wejdziesz na strone to zobaczysz ze to jest sciema bo nowa konsola kosztuje duzo wiecej niz 900zl !! wiec uwazam ze glowa warto ruszyc przed wplaceniem na konto 900zl ... moglbym wplacic taka kase dla kolesie ktory ma 5000 komentarzy i nawet bym go nie sprawdzal a nie kurde 4 !!! Macie nauczke okazje sie trafiaja ale nie ma co sie ludzic bo mozna miec duze plecy za te kilka zł mniej ... dobranoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ludzie po co to po raz kolejny roztrząsać? No Stało się i tyle, kupił i nic na to nie poradzimy, teraz sobie można gdybać. Wiec po co mu wygarniać, że ja to bym u takiego kolesia nie kupował, że gdzie ma rozum i tym podobne? No to chyba w niczym mu teraz nie pomoże prawda? Jeszcze się wam specjalnie będzie tłumaczył... postawcie się w jego sytuacji i ciekaw jestem czy też byście tak ''kozaczyli''. Na prawdę te mądrości powyżej, że teraz ma nauczkę i w ogóle są tutaj na prawdę zbędne, no ale przecież lepiej takie coś napisać pokazując do czego się nadajemy. Ja osobiście najgorszemu wrogowi takiej sytuacji nie życzę i mam nadzieję, że wszystko skończy się dobre a ten oszust poniesie chociaż minimalne konsekwencje za swój czyn.

Edytowane przez EvilGucio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam taka nadzie zlapia tego ... nie lubie zlodzieji i to bardzo a post wyzej jest tylko przestroga dla innych ktorzy wpadna na pomysl zaoszczedzenia 300zl !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
O ludzie po co to po raz kolejny roztrząsać? No Stało się i tyle, kupił i nic na to nie poradzimy, teraz sobie można gdybać. Wiec po co mu wygarniać, że ja to bym u takiego kolesia nie kupował, że gdzie ma rozum i tym podobne? No to chyba w niczym mu teraz nie pomoże prawda? Jeszcze się wam specjalnie będzie tłumaczył... postawcie się w jego sytuacji i ciekaw jestem czy też byście tak ''kozaczyli''. Na prawdę te mądrości powyżej, że teraz ma nauczkę i w ogóle są tutaj na prawdę zbędne, no ale przecież lepiej takie coś napisać pokazując do czego się nadajemy. Ja osobiście najgorszemu wrogowi takiej sytuacji nie życzę i mam nadzieję, że wszystko skończy się dobre a ten oszust poniesie chociaż minimalne konsekwencje za swój czyn.

X2

Mam nadzieje, że chłopak odzyska kasę i uda mu się pograć w te wakacje :) Powodzenia!

Edytowane przez subek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tez mam taka nadzie zlapia tego ... nie lubie zlodzieji i to bardzo a post wyzej jest tylko przestroga dla innych ktorzy wpadna na pomysl zaoszczedzenia 300zl !!

tez tak mysle, niekiedy nie opłaca sie szukac okazji .

ps. po tej akcji nikt pewnie nie kupi na allegro ps3 od kogos w niskiej cenie, z maja liczba komentarzy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może, 0 komentów i tanio, ALE: Są oryg. zdjęcia, nie tak jak w przypadku kolegi który założył ten temat ;d I prędzej bym kupił od tego gościa powyżej, jak bym musiał wybierać (a nie muszę :P), bo tamten oszust miał 2 negi ;x

Edit: Nie sory, nie ma przesyłki za pobraniem, 1000 zeta nigdy bym nie wpłacił na konto... ;d

Edytowane przez Miszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Być może, 0 komentów i tanio, ALE: Są oryg. zdjęcia, nie tak jak w przypadku kolegi który założył ten temat ;d I prędzej bym kupił od tego gościa powyżej, jak bym musiał wybierać (a nie muszę :P), bo tamten oszust miał 2 negi ;x

W dniu zakupu mial 4 pozytywy, zanim cos powiesz to sprawdz date wystawienia komentarzy i date mojego zakupu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez bym tu nie kupil,

pierwszym rzucajacym sie szczegolem jest: brak wysyłki za pobraniem

drugi : brak mozliwosci odbioru osobistego

trzeci : brak komentarzy

W dniu zakupu mial 4 pozytywy, zanim cos powiesz to sprawdz date wystawienia komentarzy i date mojego zakupu...

racja, negatywne komentarze pojawily sie pozniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tez bym tu nie kupil,

pierwszym rzucajacym sie szczegolem jest: brak wysyłki za pobraniem

drugi : brak mozliwosci odbioru osobistego

trzeci : brak komentarzy

Moze byc ze to ten sam typek?

Np kupil sobie kilka dowodow osobistych na bazarze, pozakladal konta na allegro i w banku na jakies dane z dupy i teraz okrada ludzi ?

logujac sie np tylk oz telefonu komorkowego marne by byly szanse na jego zlapanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy nie trzeba, potwierdzic założenia konta na allegro, po przez aktywację kodem, który przychodzi w liście na adres domowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A czy nie trzeba, potwierdzic założenia konta na allegro, po przez aktywację kodem, który przychodzi w liście na adres domowy?

Trzeba, ale mogl np. podac jakis adres z dupy wlasnie, pojechac tam bo np ma tam rodzine blisko czy cos, i czekac na listonosza, wtedy poprostu wyjac sobie list ze skrzynki. We Wroclawiu np to zaden problem by byl, bo mamy Euro skrzynki wystarcza sprytne palce i nie trzeba zadnego kluczyka...

Albo np wiedzial, ze pod tym adresem nikt nie mieszka, albo mieszkanie na sprzedaz, wtedy wiedzial, ze nikt nie odbierze listu i sam to zrobil...

No nie przesadzajmy, jak juz kradnie kilkanascie tysiecy to chyba nie jest az tak glupi, zeby to robic pod swoj adres.. ;)

Edytowane przez PainKiller_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem. :)

Taka myśl, również mi przez myśl przeszła, choc pomyślałem, że za duże plątania się, choc jeśli chciał to zrobic "profesjonalnie" to trzeba się troszkę wysilic.

Tak czy inaczej, życze Ci jak najlepiej w tej sprawie. :)

BTW. Nie byłeś dzisiaj na policji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wiem. :)

Taka myśl, również mi przez myśl przeszła, choc pomyślałem, że za duże plątania się, choc jeśli chciał to zrobic "profesjonalnie" to trzeba się troszkę wysilic.

Tak czy inaczej, życze Ci jak najlepiej w tej sprawie. :)

BTW. Nie byłeś dzisiaj na policji?

Dzieki :)

Obecnie zamowilem potwierdzenie przelewu, zeby bank mi na papierku wyslal, i musze czekac. Bo jak pojde na Policje z wydrukiem z mojego kompa to pewnie to nie bedzie dla nich zaden dowod...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak to dokładnie wygląda gdyż taki zaznajomiony z prawem nie jestem jak parę osób które pisało w tym temacie ale mogę porozmawiać z ojcem bo on właśnie pracuje w tej ''firmie'' :P No raczej ta sprawa to nie jakaś pierdoła i dziwne by było gdybyś chociaż części pieniędzy nie odzyskał. Co za ludzie no... chcesz kupić konsole a tu dupa zbita i się ciągać później po sądach przez takich dupków :/

Edytowane przez EvilGucio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie wiem jak to dokładnie wygląda gdyż taki zaznajomiony z prawem nie jestem jak parę osób które pisało w tym temacie ale mogę porozmawiać z ojcem bo on właśnie pracuje w tej ''firmie'' :P No raczej ta sprawa to nie jakaś pierdoła i dziwne by było gdybyś chociaż części pieniędzy nie odzyskał. Co za ludzie no... chcesz kupić konsole a tu dupa zbita i się ciągać później po sądach przez takich dupków :/

Ok, bylbym naprawde wdzieczny jakbys dowiedzial sie cos od ojca ;)

Dzieki za wsparcie... Mam nadzieje, ze odzyskam chociaz czesc i nie bede musial czekac rok czasu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ok, bylbym naprawde wdzieczny jakbys dowiedzial sie cos od ojca ;)

Dzieki za wsparcie... Mam nadzieje, ze odzyskam chociaz czesc i nie bede musial czekac rok czasu...

z tym czekaniem to roznie moze byc. a kwote powinienes cala odzyskac, bo co w ratach bedziesz mial oddawane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
z tym czekaniem to roznie moze byc. a kwote powinienes cala odzyskac, bo co w ratach bedziesz mial oddawane?

A jezeli go zlapia i nie jest calkowicie wyplacalny? To wtedy chyba tylko czesc dostane? Zgadza sie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A jezeli go zlapia i nie jest calkowicie wyplacalny? To wtedy chyba tylko czesc dostane? Zgadza sie?

allegro ci zwraca a nie on..........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi