Skocz do zawartości
Bazgan

Anglistyka

Rekomendowane odpowiedzi

Po wakacjach bendę juz w 3 kl LO i nie wiem co mam na maturze zdawac na anglistyke . Chciałbym nauczyc sie podstaw hiszpana i zdawc z niego podstawe ale nie wiem czy tak mozna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po wakacjach bendę juz w 3 kl LO i nie wiem co mam na maturze zdawac na anglistyke . Chciałbym nauczyc sie podstaw hiszpana i zdawc z niego podstawe ale nie wiem czy tak mozna.

najpierw sie pisac naucz..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heheh ćwir rozwaliło mnie to :D Oczywiście dołączam się do Ciebie :D Hahahaha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, na anglistykę nie bendom przyjmować nowych Miodków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ty chcesz się obcych języków uczyć, skoro ojczystego nie znasz? :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mistrzowie wyluzujcie,ważne że chłopak ma ambicję !

A to już coś.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mistrzowie wyluzujcie,ważne że chłopak ma ambicję !

A to już coś.:)

No w sumie masz racje...

Na anglistyke raczej powinienes zdawac angielski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze i podstawowe, pytanie jest takie, czy naprawde znasz angielski na tyle dobrze, żeby dostać się na anglistykę ?? :) Znam ludzi z CPE, którzy się na UJ na anglistykę nie podostawali ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Znam ludzi z CPE, którzy się na UJ na anglistykę nie podostawali ;)

To cos sie chyba malo przylozyli. Ja 9 lat temu co prawda sie nie dostalem, ale bylem na liscie rezerwowej a mialem wtedy tylko FCE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To cos sie chyba malo przylozyli. Ja 9 lat temu co prawda sie nie dostalem, ale bylem na liscie rezerwowej a mialem wtedy tylko FCE.

Zdawałes na UJ ? W tym roku jest 18,3 kandydata na miejsce

http://wiadomosci.onet.pl/2681,2005260,krakow_studenci_bija_absolutne_rekordy,wydarzenie_lokalne.html

Nie mówie, CPE jest wymagany, a tylko tyle, że pozim na anglistykę, jest naprawdę bardzo wysoki. Przynajmniej w Krakowie, nie wiem jak w innych miastach.

Edytowane przez Kerm_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zdawałes na UJ ? W tym roku jest 18,3 kandydata na miejsce

http://wiadomosci.onet.pl/2681,2005260,krakow_studenci_bija_absolutne_rekordy,wydarzenie_lokalne.html

Nie mówie, CPE jest wymagany, a tylko tyle, że pozim na anglistykę, jest naprawdę bardzo wysoki. Przynajmniej w Krakowie, nie wiem jak w innych miastach.

Nie no wiem o co Ci chodzilo. Po prostu wydawalo by sie ze z CPE juz sie ma taki poziom ze nawet na UJ bez wiekszych problemow powinno sie dostac. No ale czasy sie zmieniaja :)

Tak zdawalem na anglistyke na UJ w 2000 roku bo mialem zbedny odpis matury i pomyslalem ze sobie sprobuje. No i poszlo mi dobrze. Nie na tyle dobrze zeby sie dostac, ale bylem bardzo blisko i powiedziano mi ze jestem na liscie rezerwowej. Cos miedzy 5 a 10 miejsc mi braklo. A kandydatow bylo kolo 8-10 na miejsce o ile mnie pamiec nie myli. Tak czy siak chcialem isc na informatyke wiec to byl tylko taki sprawdzian dla mnie.

Mam znajomych po anglistykach i na UJ i innych i teraz wiem ze to jednak nie dla mnie bylo. Tak jak informatyka nie jest dla kogos kto tylko lubi komputery i sie na nich zna, nawet bardzo dobrze :)..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi