Bazgan 2 Napisano 1 Lipiec 2009 Po wakacjach bendę juz w 3 kl LO i nie wiem co mam na maturze zdawac na anglistyke . Chciałbym nauczyc sie podstaw hiszpana i zdawc z niego podstawe ale nie wiem czy tak mozna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 2 Lipiec 2009 Po wakacjach bendę juz w 3 kl LO i nie wiem co mam na maturze zdawac na anglistyke . Chciałbym nauczyc sie podstaw hiszpana i zdawc z niego podstawe ale nie wiem czy tak mozna. najpierw sie pisac naucz.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dazidek 1 Napisano 5 Lipiec 2009 Heheh ćwir rozwaliło mnie to :D Oczywiście dołączam się do Ciebie :D Hahahaha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bazgan 2 Napisano 5 Lipiec 2009 grammar nazi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Milusass 9 Napisano 5 Lipiec 2009 No cóż, na anglistykę nie bendom przyjmować nowych Miodków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Melon PS3 16 Napisano 5 Lipiec 2009 Jak ty chcesz się obcych języków uczyć, skoro ojczystego nie znasz? :mellow: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aki1986 57 Napisano 6 Lipiec 2009 Mistrzowie wyluzujcie,ważne że chłopak ma ambicję ! A to już coś.:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 7 Lipiec 2009 Mistrzowie wyluzujcie,ważne że chłopak ma ambicję ! A to już coś.:) No w sumie masz racje... Po wakacjach bendę juz w 3 kl LO i nie wiem co mam na maturze zdawac na anglistyke . Chciałbym nauczyc sie podstaw hiszpana i zdawc z niego podstawe ale nie wiem czy tak mozna. Na anglistyke raczej powinienes zdawac angielski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kerm 11 Napisano 8 Lipiec 2009 Pierwsze i podstawowe, pytanie jest takie, czy naprawde znasz angielski na tyle dobrze, żeby dostać się na anglistykę ?? :) Znam ludzi z CPE, którzy się na UJ na anglistykę nie podostawali ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 8 Lipiec 2009 Znam ludzi z CPE, którzy się na UJ na anglistykę nie podostawali ;) To cos sie chyba malo przylozyli. Ja 9 lat temu co prawda sie nie dostalem, ale bylem na liscie rezerwowej a mialem wtedy tylko FCE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kerm 11 Napisano 9 Lipiec 2009 (edytowane) To cos sie chyba malo przylozyli. Ja 9 lat temu co prawda sie nie dostalem, ale bylem na liscie rezerwowej a mialem wtedy tylko FCE. Zdawałes na UJ ? W tym roku jest 18,3 kandydata na miejsce http://wiadomosci.onet.pl/2681,2005260,krakow_studenci_bija_absolutne_rekordy,wydarzenie_lokalne.html Nie mówie, CPE jest wymagany, a tylko tyle, że pozim na anglistykę, jest naprawdę bardzo wysoki. Przynajmniej w Krakowie, nie wiem jak w innych miastach. Edytowane 9 Lipiec 2009 przez Kerm_pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 9 Lipiec 2009 Zdawałes na UJ ? W tym roku jest 18,3 kandydata na miejsce http://wiadomosci.onet.pl/2681,2005260,krakow_studenci_bija_absolutne_rekordy,wydarzenie_lokalne.html Nie mówie, CPE jest wymagany, a tylko tyle, że pozim na anglistykę, jest naprawdę bardzo wysoki. Przynajmniej w Krakowie, nie wiem jak w innych miastach. Nie no wiem o co Ci chodzilo. Po prostu wydawalo by sie ze z CPE juz sie ma taki poziom ze nawet na UJ bez wiekszych problemow powinno sie dostac. No ale czasy sie zmieniaja :) Tak zdawalem na anglistyke na UJ w 2000 roku bo mialem zbedny odpis matury i pomyslalem ze sobie sprobuje. No i poszlo mi dobrze. Nie na tyle dobrze zeby sie dostac, ale bylem bardzo blisko i powiedziano mi ze jestem na liscie rezerwowej. Cos miedzy 5 a 10 miejsc mi braklo. A kandydatow bylo kolo 8-10 na miejsce o ile mnie pamiec nie myli. Tak czy siak chcialem isc na informatyke wiec to byl tylko taki sprawdzian dla mnie. Mam znajomych po anglistykach i na UJ i innych i teraz wiem ze to jednak nie dla mnie bylo. Tak jak informatyka nie jest dla kogos kto tylko lubi komputery i sie na nich zna, nawet bardzo dobrze :).. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach