Skocz do zawartości
TimanTi

Polacy oskarżeni o rasizm - Call of Juarez

Rekomendowane odpowiedzi

CYTAT(JibrilPL @ 20 Jul 2009, 1:13) *

Czy Willie Jefferson jest czarny?

j.w. Ktoś wie?

Tak, jest "czarny".

Edytowane przez AGArtha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest czarny i ciemny na dodatek :P

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Znacie jakiś czarnych naukowców ?

Nie ma ich wielu, bo natura obdarzyla ich w inny sposob.

Co do rasizmu w CoJ. Smieszne i tyle. To tylko glupich kilka pikseli na ekranie. Czy owe piksele maja kolor bialy czy czarny co za roznica? Z reszta rasizm jest dla ludzi tepych i tyle ;)

Edytowane przez arqueek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już wszyscy piszą to tez się wypowiem.

Murzyni kojarzą mi się z chorobami, syfami i brudem. Dlatego wole trzymać się od nich z daleka. Czy jestem rasistą? hmm tak Czy jestem tępy? ojj tak :happy:

Może i mało jest wybitnych czarnych naukowców ale umówmy się białych na świecie jest więcej niż czarnych...

Patrząc na obecną sytuacje może się to już niedługo zmienić.

Edytowane przez TimanTi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie ma ich wielu, bo natura obdarzyla ich w inny sposob.

Co do rasizmu w CoJ. Smieszne i tyle. To tylko glupich kilka pikseli na ekranie. Czy owe piksele maja kolor bialy czy czarny co za roznica? Z reszta rasizm jest dla ludzi tepych i tyle ;)

Zgoda ,rasizm kojarzy mi się z ciemnogrodem

Nie chcemy zrozumiec,zaakceptowac? Nawyzywajmy od czarnuchów i wtedy poczujemy sie lepsi

Uruchamiamy wtedy najnizsze instynkty więc dla mnie to TĘPACTWOO!

Edytowane przez 3pstrzy
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Murzyni kojarzą mi się z chorobami, syfami i brudem. Dlatego wole trzymać się od nich z daleka. Czy jestem rasistą? hmm tak Czy jestem tępy? ojj tak :happy:

A spotkales w zyciu chociaz jednego murzyna? Nie wydaje mi sie patrzac na to co tutaj wypisujesz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spotkałem i to nawet kilku. Ale chyba wyraźnie napisałem że mi się kojarzą, a nie że tak jest? Są różne przypadki. Może przeczytaj jeszcze raz, a dopiero potem pisz te swoje wypociny.

Edytowane przez TimanTi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to skoro tak nie jest to dlaczego Ci sie tak wydaje? :shok:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem dlaczego, po prostu tak mi się zawsze kojarzy i już. Być może spowodowała to telewizja w której murzyni są zwykle przedstawiani jako niechluje i ćpuny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A spotkales w zyciu chociaz jednego murzyna? Nie wydaje mi sie patrzac na to co tutaj wypisujesz ;)

Nie musisz kogoś spotkać, żeby mieć skojarzenia. Wiele tego typu opinii wynika z tego jaki obraz murzynów pokazują nam media (głód i bieda w Afryce itd.) Mi np. z syfem i brudem kojarzą się żydzi i co ? Nie muszę ich spotykać (nawet bym nie chciał :P) żeby z czymś mi się kojarzyli... Choćbym nawet i w rodzinie (nie daj Boże) miał żyda to i tak zawsze moje skojarzenia z tym narodem będą negatywne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JibriPL

"Najważniejsze pytanie. Czy Willie Jefferson jest czarny?

Komentując artykuł. Willie ukazuję kompletny brak wiedzy w sprawie wojny secesyjnej. Tam nie chodziło o wyzwolenie czarnych. Konfederacja prędzej czy później by to zrobiła, gdyż wymogłyby na niej to Wielka Brytania i Francja.

Cała wojna rozpętała się z powodu dojścia Lincolna do władzy, który był abolicjonistą. Południe spanikowało sądząc, że Lincoln zniesie niewolnictwo od razu, bez żadnego zastanowienia, niszcząc gospodarkę Południa.

Południowe stany zdecydowały wykorzystać swoje prawo jakim było możliwość wystąpienia z Unii, co nie spodobało się Północy i Lincolnowi. Cała wojna secesyjna toczyła się o zmuszenie stanów południowych do pozostania w Unii.

Zniesienie niewolnictwa to był tylko ładny slogan by namówić naiwniaków i idealistów do wstąpienia do armii oraz by przekonac opinię społeczną do wojny.

Ogólnie rzecz biorąc Willie to typowy amerykański dziennikarzyna, który toczy pianę z pyska bez powodu i jest "politycznie poprawny" - czyt. jest zdurniałym hipokrytą."

Sam miałem o tym napisać bo to chyba podstawowy fakt w tej dyskusji. Od siebie tylko dodam jedną rzecz. Otóż podczas wojny Lincoln ogłosił wolność niewolników na południu (gdzie nie miał żadnej władzy w czasie wojny), ale nie zniósł niewolnictwa na północy gdzie mógł to zrobić. Tak więc dziennikarz jest po prostu kłamcą bo nie wierzę, że nie wie o co była ta wojna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jestem prawdopodobnie jedynym Mulatem na tej stronie oO I mnie boli jak takie rzeczy wypisujecie ;/ Szczególnie słowo Murzyn i czarnuch ;/ Nie mozna mówic Czarnoskóry ? :)

A i co dotych naukowców czarnoskórzy są naukowcami w muzyce przykład. Michael Jackson :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ TiamanTi & Wronator

To w druga strone. Mi polak kojarzy sie z zlodziejem i dresem, to znaczy, ze mam od kazdego polaka stronic tylko za to, ze pochodzi z Polski? Nigdy nie zrozumiem a tym bardziej nie zaakceptuje takiego myslenia, no ale coz, widac niektorzy potrafia zyc tylko w swoim towarzystwie :yucky:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bleh, straszne pierdoły piszecie. Czytać się nie da. To mówię ja, Jarząbek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.