Skocz do zawartości
hivonzooo

Hackerzy dopadli Playstation Network

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, piszę tutaj aby was ostrzec - w chwili obecnej KTOŚ dobiera się do serwerów Playstation Network i zmienia części użytkownikom hasła, w wyniku czego nie mogą się zalogować. Osobiście nie padłem ofiarą ataku hakera, lecz już co najmniej 6 osób z konkurencyjnego forum straciło swoje konta na zawsze. Dlatego ostrzegam was jak abyście najszybciej, w miarę możliwości usunęli dane waszych kart kredytowych, aby ktoś nie zrobił sobie zakupów.

Edytowane przez hivonzooo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ***** to się porobiło, dobrze że nie dodałem karty, bo miałem to uczynić :rolleyes: dzięki za info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widać sprawa jest poważna, dlatego proszę podejść do tego z rozwagą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja karty nie dodawałem uff... Konto dalej stoi :biggrin: Lucky

Ciekawi mnie jak oni się włamali na konta. Niechce mi się wierzyć żeby bezpośredno przez PSN. Moze w jakiś sposób zdobyli mail i hasło. Poprzez jakąś rejestracje na stronie czy cos ?

Edytowane przez Bangog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak widać sprawa jest poważna, dlatego proszę podejść do tego z rozwagą.

Bo?

Jak na razie jakiś jeden kolo coś popierdzielił z kontem. Bez przesady. Nikt nikomu nie zmieni hasła nie znając poprzedniego i nikt nikomu nie zmieni maila nie znając sekretnego pytania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pewnie przez te cholerne rankingi albo dziurawą stronkę playstation.com .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bo?

Jak na razie jakiś jeden kolo coś popierdzielił z kontem. Bez przesady. Nikt nikomu nie zmieni hasła nie znając poprzedniego i nikt nikomu nie zmieni maila nie znając sekretnego pytania.

OmG sam chyba swojego zaponiałem o.O

A może po prostu ktoś wysłał keyloggera do osób. One logowały się przez przeglądarkę aby zaktualizowac trophy card. I tak maja hasło i login. Potem w nocy sprawdili czy masz coś na koncie, a jeśli tak to sobie zakupy porobilu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mellow: mnie ostatnio wylogowywało coś z psn :o

dobra zmieniłem hasło xd składa się teraz z cyfr, liczb i rożnych znaków :ok:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej człowiekiem odpowiedzialnym ze te przekręty jest użytkownik o nicku ziomus10. Ma już na swoim koncie kilka grzechów, takie jak na przykład tutaj. Na konkurencyjnym forum odwiedził profile osób oszukanych kilkadziesiąt minut przed oszustwem. Nikogo nie pominął. Radziłbym uważać na interesy z tym koleżką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jakoś tak 4 dni temu jak grałem to ciągle pokazywało mi, że ktoś właśnie zalogował się na moje konto i zostałem wylogowany... Wielkie zdziwko i szybkie logowanie. Za kilka sekund ta sama sytuacja a po niej następne 5. Wkurzyłem się i zmieniłem hasło - włamania ustąpiły...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ja obecnie jestem w Polsce i nie mam dostepu do PSN ale watpie ze ktos bedzie chcial moje konto karty dodanej nie mam wiec mi to bez roznicy jedynie co moge stracic to trophy ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jedynie co moge stracic to trophy ..

Zadzwonisz do Sony, powiesz co i jak i powinno się odzyskać konto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak się kończy nieumiejętne handlowanie slotami.

Oraz nieuczciwość innych ludzi. ''Złodziej na złodzieju'' :/

Edytowane przez play

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie ludzie sa .... zlodziejom powinni obcinac palce moze to by ich czegos nauczyl.

Edytowane przez Lodecki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I kolejny raz nick "Ziomus10" najpierw oszustwa a teraz włamania :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Handlowanie slotami nie jest do konca legalne... i napewno takiego zamyslu sony nie mialo udostepniajac download dla 5 mac adresow lub id konsoli jak kto woli.

A co do samego goscia... to pewnie nastepne dziecko neo (nie obrazajac nikogo) ktore zabawilo sie w hackzora majac login i haslo, a pozniej sie chwalilo kolegą z klatki. Tragedia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I bardzo dobrze ja nie popieram handlowania slotami. Gra powinna być przypisywana do konta PSN i już, a nie do 5 rożnych konsol.

zgadzam sie ludzie sa .... zlodziejom powinni obcinac palce moze to by ich czegos nauczyl.

Kiedyś obcinano rękę za kradzież to i według mnie była słuszna kara, tak samo jak zasada ząb za ząb, oko za oko.

Edytowane przez TimanTi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hivonzo odczep sie odemnie.Odwiedzalem profile wszystkich osob,nie tylko na tym forum i nie tylko na forach o ps3.Cos w tym zlego?na mojageneracja.pl tez odwiedzalem i co .Po drugie co to za przyjemnosc hackowanie kont?Po trzecie od wczoraj po polnocy niemoge sie dostac tez do swojego konta,bo wyskakuje jakis blad.WQekon powiedz mi jakie oszustwa?Najpierw sam psizesz,ze oszukuje,pytam sie ciebie czemu tak sadzisz,a tyze bo tak inni mowia?duszol_pl to samo.Tylko freezy1989 sie ze mna wymienial z tych co gadaja ze przekrecam i on mi podal nieprawidlowe konto,w sensie ,ze juz niemoglem sciagnac gier,a on mowi ,ze ja mu.Najprawdopodobniej obydwoje,bo nikt niema gvierek tych.Z krisemmaciejewskim,jagrubkiem z forum (spam) sie wymienialem i bylo wszystko dobrze,z weejetem i nielatem tez,tylko niemaja kont na forum.Chcecie mozecie sie spytac.Co do wymiany oferowalem ze podam 1 dane swoje,ale teraz to juz wogule sie niewymieniam,bo bedzie jeszcze ,ze cos zrobilem.

Edytowane przez ziomus10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po trzecie od wczoraj po polnocy niemoge sie dostac tez do swojego konta,bo wyskakuje jakis blad

Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie? :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kiedyś obcinano rękę za kradzież to i według mnie była słuszna kara, tak samo jak zasada ząb za ząb, oko za oko.

a czym można odpłacić w wypadku kradzieży konta ? Włamać mu się na jego - w końcu ma tylko jedno i tylko jeden poszkodowany mógłby zasmakować zemsty. Zrobić mu platynę w Hana Montana, która zostanie z nim na zawsze ? :woot:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam chciałem się podzielic z wami moją historią i może też inni to zrobią,powiem na początku że dzielenie gier z jednego konta pss to może okazać się najgorszym błędem w życiu.

od początku: udałao mnie się zsynchronizować karte do bankomatu z Lukas Banku na pss pl ,więc od tej pory mogłem sobie kupić każdą gre na pss i z banku szędł przelew,więc jak już znajomi ( z listy) się dowiedzieli to były pytania o kupno na spółke itp. a że kupowałem kiedyś już to myślałem że będzie ok,tak więc za pierwszy razem wyszło ok, potem zmieniłem hasło i wporzo, ale za drugim razem podzieliłem się grą Battlefield 1943 z Dynio24 i Luckiem1234,zmieniałem hasła i myślałem że jest wszystko ok, po dwó dniach dostałem maile o zakupionych na mój koszt grach,więć sprawdzam co się dzieje,a na pss zakupione gry za ok 600 zł. poszły podejzenia na osoby które miały hasło,choć wydawało mi się że zmieniałem ale było stare,poszedłem na policje ale oni nić nie mogą bo dałem hasło,a osoby którym dałem musiałyby dobrowolnie złożyć zeznania, itd, zadzwoniłem do sony i dostałem pouczenie,ale obiecali pomóc, chłopaki okazali się młodymi dzieciakami,ale nigdy nie wiadomo,no ale dalej,więc zmieniłem hasło i na szczęście usunołem dane bilingowe, bo na drugi dzień dostałem na maila, że został mi zmieniony adress e-mail na koncie i hasło, także nie mam już dostępu do konta,ale na szczęście nikt nic nie zakupi.

pamiętajcie że akie historie jak moja są prawdziwe

jak potoczą sie sprawy dale poinformuje,bo na razie to świerza sprawa

sprawa poszła do przodu i jest sprawdzana przez kogoś w angli,

ni innym forum jest też opisane jak się to innym stało

polecam pousówać info bilingowe dopuki się nie wyjaśni,a nie jestem sam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat jednak wielka bzdura jak dla mnie :) To się zdarza i będzie, samego hakowania przez konsolę raczej nie da się zrobić, co do logowania przez kompa to wystarczy wirtualna klawiatura i wszystko... Najlepiej mieć osobną kartę do płacenia przez pss (utrzymanie karty to przecież grosze) i przelewać na nią hajs tylko w przypadku zakupu.

Proste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemem jest brak odpowiedzialnosci i swiadomosci ludzi ktorzy ot tak daja innym swoje dane do logowania. Nierzadko uzywaja tego samego hasla do wielu kont, a taki hakier to pokombinuje i kiedys uda mu sie wbic. Nie jest to zadne hackowanie PSN wg mnie a tylko ludzka glupota w dzieleniu sie tak prywatnymi (intymnymi?) rzeczami jak loginy/hasla. Nad tym nie ma co dyskutowac, tylko ten kto sie sparzyl to bedzie uwazal, a niepokorni beda dalej sie wymieniac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi