Skocz do zawartości
hivonzooo

Hackerzy dopadli Playstation Network

Rekomendowane odpowiedzi

Problemem jest brak odpowiedzialnosci i swiadomosci ludzi ktorzy ot tak daja innym swoje dane do logowania. Nierzadko uzywaja tego samego hasla do wielu kont, a taki hakier to pokombinuje i kiedys uda mu sie wbic. Nie jest to zadne hackowanie PSN wg mnie a tylko ludzka glupota w dzieleniu sie tak prywatnymi (intymnymi?) rzeczami jak loginy/hasla. Nad tym nie ma co dyskutowac, tylko ten kto sie sparzyl to bedzie uwazal, a niepokorni beda dalej sie wymieniac.

Problem w tym, ze ten niby ''haker'' nie znal hasla do konta. Nikt sie z nim nie dzielil, ani e-mailem ani haslem. Dane zdobywal wchodzac na profil uzytkownika. Tam najczesciej znajdowal e-maila, date urodzenia oraz (najczestsze pytanie pomocnicze) miejsce urodzenia. Odpalal PC wpisywal e-maila, a haslo ''lamal'' poprzez zapomnialem hasla. 2 pytania i jest na obcym koncie. Zmiana hasla, wejscie na PS3 i jest nie na swoim koncie. Ot caly hacking. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest wlasnie brak swiadomosci zagrozen wynikajacych z podawania danych osobistych w internecie. To jest o krok od podawania jawnie numeru konta wraz z pinem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzielenie sie haslem ktore broni odstepu do Twojej karty jest wybitnie nieodpowiedzialne, ciesz sie, ze to skonczylo sie tylko na kwocie 600zl..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

600 zł to tylko ? To odpal mi 100 zł na jakaś gierkę, podam Ci dane przelewu... Polak mądry po szkodzie. Przejechałeś się, teraz będziesz ostrożny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
600 zł to tylko ? To odpal mi 100 zł na jakaś gierkę, podam Ci dane przelewu... Polak mądry po szkodzie. Przejechałeś się, teraz będziesz ostrożny.

Ja Ci odpale, trafiłem szóstkę w lotku miesiąc temu to mogę się podzielić, przecież mam za nic tą kapuchę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak z ciekawości gdzie mogę usunąć dane o karcie kredytowej i bilingi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja Ci odpale, trafiłem szóstkę w lotku miesiąc temu to mogę się podzielić, przecież mam za nic tą kapuchę...

Nie piernicz :P To gratuluję szczęścia :P Tutaj masz numer konta jak cos XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No już sobie zamówiłem dom do budowy no i oczywiście jakąś plazmę 70''+ dla ps3 :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A tak z ciekawości gdzie mogę usunąć dane o karcie kredytowej i bilingi ?

Zaloguj się do PSN i pod zakładką PlayStation®Network masz:

"Account Management" tu możesz zmienić swoje ustawienia i dane:

* Billing Information --> Remove Biilling Information

* Sign-In ID (E-mail Address)

* Password

* Name

* Address

* Profile

* Notification Preferences

Pozdrawiam,

Edytowane przez AGArtha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, dziwna sprawa, ja tam mam pieniadze na koncie, i jeszcze ani razu nic podejrzanego sie nie logowalo na moim PSN.

Choc zastanawia mnie, jak hakuja, jesli w ogole hakuja te psny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi