Skocz do zawartości
Patricko

Trofea

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wrócę do tego naliczania platyn i pierwszego pucharku :whistling:

OK, platynka 180 punktów. Ale pierwszy pucharek ma punktów podobno najwięcej (wiecej od platyny?). I w takim razie wartość pierwszego trofka w grze x2 czy jak jest naliczana ?

A btw to pierwszy raz słyszę tą teze, ale dzięki za info kill :biggrin:

U mnie sprawdza się to , co podał @Madrok. 12 brązowych = 1 platyna , więc się nie dziwie , że ktoś kto nie ma platyny , ale za to ma kilkaset brązowych pucharków więcej ode mnie , to jest w rankingach wyżej. Porównaj sobie ze znajomymi trofea , sprawdź ile mają poszczególnych pucharków i będziesz miał swoją opinie na ten temat :thumbsup:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj odkryłem Amerykę, na yourgamercards.net jest podawany przy platynie czas którego potrzebowaliśmy do jej zdobycia (od pierwszego pucharku do ostatniego) :thumbsup:

Chyba pobiłem niechlubny rekord, platyna w Dead Space to czas 1 rok; 7 miesięcy; 20 godzin; 44 minuty; 25 sekund

Ktoś to przebije :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawie mi się udało :P

Motorstorm Pacific Rift:

It took 1 year, 15 days, 20 hours, 33 minutes, 40 seconds to achieve this platinum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój niechlubny rekord :

Modern Warfare 2 :

It took 11 months, 2 days, 4 hours, 24 minutes, 6 seconds to achieve this platinum

:woot:

Edytowane przez PiraPutanga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś odwiedziałam EMPIK i poczytałam pisemko PLAYBOX, w jednym z tematów piszą, a szybkich seve nabijających platyny/trofea. Albo wtopa, albo o czymś nie wiemy :unsure: Była tam podana stronka, ale nie pamiętam już, bo nie kupiłam.

Według mnie takie sztuczne nabijanie trofków to głupota, a ew. możliwość taka popsułaby zabawę innym.

BTW niedawno zaczęłam zabawę z PS3 (mam K3, MK, GT5 czekam). Myślałam, że prosto pójdzie z tymi trofkami, ale jak na razie moje tytuły (MOŻE K3) są poza zasięgiem platyny (MK , GT5). HEHE a wydawało się, ze gładko pójdzie :pardon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są niektóre gry, gdzie jak wrzucisz save od kogoś kto zdobył platynę, to Tobie ona też wpadnie.

Ale takich gier na szczęście jest niewiele. Zresztą bardzo łatwo to wykryć bo wystarczy zobaczyć na daty trofeów i jak ktoś ma wszystkie trofea zdobyte w przeciągu kilku minut, to logiczne że kantuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś odwiedziałam EMPIK i poczytałam pisemko PLAYBOX, w jednym z tematów piszą, a szybkich seve nabijających platyny/trofea...

Jest baaardzo niewiele gier gdzie tak można zrobić, osobiście znam tylko jedną. Platyny wbite w ten sposób bardzo łatwo wykryć, wszystkie pucharki wbite są w jednym czasie co jak już pewnie wiesz nie jest do zrobienia. Takim lewusom mówimy stanowcze nie i sam osobiście obnażyłem parę osób nawet w tym temacie (parę stron wcześniej)

EDIT: Patricko mnie ubiegł, dodam jeszcze że dotyczy to starszych gier, w nowościach już tak nie da się pościemniać

Z platynami jak z dziewczynami; są te szybkie i łatwe, a za niektórymi trzeba się nachodzić ;) Wszystkie dostarczają jednakowej przyjemności ale różnią się pod względem satysfakcji. No i jeszcze szczególik; niektóre z nich po prostu wstyd pokazać kumplom ... :biggrin:

EDIT: Wspomniana gazeta wpadła mi dziś w łapska ...

Dziś odwiedziałam EMPIK i poczytałam pisemko PLAYBOX, w jednym z tematów piszą, a szybkich seve nabijających platyny/trofea. Albo wtopa, albo o czymś nie wiemy ...

OMG! Dobrze że mnie popołudniu córka zaciągnęła do saloniku prasowego, zerknąłem w tego Playbox'a i ręce mi opadły. Gazeta nie pisze stricte o trofeach, w artykule (tak ja to zrozumiałem) chodzi o używanie save'ów do odblokowania wyłącznie zawartości gry, redaktorzy tego "czasopisma konsolowego" nawrzucali tam w hooj niedomówień, przyozdobili to na dodatek rysunkami pucharków aby czytelnicy zrozumieli to dokładnie tak jak napisałaś. Bez sensu ale co tam, plus w tym taki że zrobili dokładnie takie pierwsze wrażenie jakiego bym sobie życzył; skrajne i na pewno tego g*wna prędko nie kupię ... Co do tych save'ów to faktycznie tak jest jak piszą, można korzystać z czyjś, przy wgrywaniu plików na inną konsolę Ps3 od razu jednak wyrzuca komunikat że to pliki innego użytkownika i użycie ich zablokuje system trophy dla danego tytułu :thumbsup:

Dla osób o mocnych nerwach (nie)polecam lektury wycinka wspomnianego artykułu;

b57107a1d4496d6c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Chciałbym się dowiedzieć, czy jeśli odinstaluję grę z dysku PS3 to stracę trofea z nią związane? Czytałem już wiele i jedni mówią, że tak, a inni, że nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę znaleźć więc zapytam. Czy gra Ratchet i Clank: Quest For Booty ma trofea? Gra będzie za darmo z PSS i na pewno ją pobiorę i DN bo resztę gier mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma.

Czy dana gra ma trofea czy nie możesz sprawdzić na stronach:

- www.ps3trophies.com

- www.ps3trophies.org

Jeśli tam jakiejś gry nie ma, to znaczy że nie posiada ona pucharków.

No chyba, że mówimy o jakiejś grze, która jeszcze się nie pokazała, ale to już inna sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale pech! Przypadkiem zrobiłem formata ps3.

Dobra trofea przepadły, miałem co dopiero platynę w gow 3.

Zacząłem od zera, tytan poszedł jak po maśle nie całe 10 h.

Mam problem, bo nie wpadł mi trofik 'co mi w duszy gra'

Przyzwałem wszystkie dusze i nie wpadło :angry:

możesz mi wytłumaczyć, jak to możliwe że trofea Ci przepadły?.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możesz mi wytłumaczyć, jak to możliwe że trofea Ci przepadły?.....

Wystarczy że przed formatem nie wykonał synchronizacji trofeów z serwerami SONY :yes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy że przed formatem nie wykonał synchronizacji trofeów z serwerami SONY :yes:

Oooo! To wyjaśnia dlaczego swego czasu zniknely mi dwie platyny ;] dzięki za info! a jeszcze jedno pytanie mam, może niezwiązane do końca z tematem ale skoro już pisze. Mój kumpel przeszedł tekkena i zdobył z niego wszystkie trofea, prócz tych online gdyż nie miał ps3 podpiętego do neta. Kiedyś jak wpadł do mnie, zalogowaliśmy się na jego konto i zdobyliśmy te dwa lub trzy brakujące trofki. Jakiś czas później kupił sobie router, podpiął pleja i po synchronizacji ma 100% z tej gry ale platyny brak. Można coś z tym zrobić?:) może ktoś miał podobną sytuacje. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oooo! To wyjaśnia dlaczego swego czasu zniknely mi dwie platyny ...

No bez jaj, chcesz mi wmówić że mając 15lvl i 27 platyn jeszcze nie ogarnąłeś zasad ich zapisywania na serwerach sony? :blink:

... Mój kumpel ...

Podaj PSNID kumpla ... :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanko. Jestem niedoświadczonym jeszcze posiadaczem konsoli Sony. Konsole kupiłem kilka dni temu i na początku nie miałem możliwości podpięcia ją pod neta. Założyłem konto offline, pogram trochę, zdobyłem kilkanaście trofeów, i teraz moje pytanie. Czy jak założę konto na PSN, to czy te trofea przejdą na to konto? może mi ktoś to wyjaśnić, jak to w moim przypadku ma działać? Pozdrawiam i proszę być tolerancyjnym dla PS3 Newbie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jak założę konto na PSN, to czy te trofea przejdą na to konto? może mi ktoś to wyjaśnić, jak to w moim przypadku ma działać? Pozdrawiam i proszę być tolerancyjnym dla PS3 Newbie ;)

Tak, jak podepniesz konsolę do neta, to trofea przejdą na Twoje konto i dostaniesz możliwość ustawienia sygnaturki taką jaką mam ja lub inni forumowicze, gdzie trophies będą sukcesywnie zliczane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, jak podepniesz konsolę do neta, to trofea przejdą na Twoje konto i dostaniesz możliwość ustawienia sygnaturki taką jaką mam ja lub inni forumowicze, gdzie trophies będą sukcesywnie zliczane :)

Ja już podpiąłem konsolę pod neta. Teraz chyba pozostaje mi tylko "dołączyć do PSN", ale póki co nie mogę. Z tego co się orientowałem to przy tym "dołączaniu" zakłada się zupełnie nowe konto, stąd moje pytanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładasz nowe konto ale w PSN przy użyciu profilu które masz na konsoli i służy Ci do grania. Nie martw się, trofea, save'y i te inne nie przepadną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Miałem kiedyś ps3 podłączone do neta u kumpla, zrobiłem sobie konto wszystko ok.

Teraz mam wbite prawie 3 platyny, i nie pamiętam hasła - już go nie odzyskam, bo próbowałem.

I czy jeśli zrobię nowe konta na ps3 i na tym koncie nowe konto psn.

To jak wejdę na stare konto ps3 to czy zaktualizują mi się prawidłowo trofea?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca załapałem ale jest jedna istotna zasada: nowe konto równa się zero trofeów. Nie da się w żaden sposób przekopiować pucharków z jednego na drugie. Jeśli nie dogrzebiesz się do hasła to zapomnij o swoich trzech platynach :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę Tomas że Tobie działa ten gamecard, mi za nic nie chce stworzyć, a właściwie tworzy ale nie zapisuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi