winiasz 94 Napisano 1 Sierpień 2009 A wiec narazie jedyne "pseudo" MMORPG jakie zbliza sie na PS3 to Blade&Soul. Jako ze ta gra to poki co bardziej Slashera przypomina niz RPG online to jakos strasznie zainteresowany nia nie jestem. I teraz takie pytanie... czy jest mozliwe ze na PS3 w czasie niedlugim pojawi sie jakies ciekawe , prawdziwe MMO a'la WoW czy ][_ineage 2? Jak wiadomo do takich gier przyjade sie spora ilosc ramu a PS3 posiada niezbyt duzo (256 o ile sie nie myle) owej pamieci. Czy wiadomo cos komus o jakims nadchodzacym true MMORPG z masa Itemkow , instatnami , bossami itp przeznaczona na konsole PS3? Jest w ogole szansa ze jakiekolwiek MMORPG ukaze sie kiedys na PS3? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bazgan 2 Napisano 1 Sierpień 2009 Mysle ze nie , chyba ze by dali mozliwosc podlaczenia myszy i klawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wronator 1 Napisano 1 Sierpień 2009 Ma być FFXIV jeżeli gustujesz w klimatach Finali... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 1 Sierpień 2009 Lada moment pojawią się Free Realms, DC Universe Online i Agency. Sam nie wiem co wybiorę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
winiasz 94 Napisano 1 Sierpień 2009 A cos bardziej typi WoW , L2 , Guild Wars? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duszol_PL 138 Napisano 1 Sierpień 2009 Coś jak WoW... nie sądzę. Żadnego konkreta nie będzie, no chyba że to FFXIV. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 2 Sierpień 2009 na padzie ciężko zrobić sterowanie do gry MMO, które w końcu charakteryzują się dość dużym skomplikowaniem rozgrywki, grzebaniem w menu, inwentarzu, zaawansowaną komunikacją. Więc czegoś w stylu WoWa bym się nie spodziewał, bo konsola się do czegoś takiego po prostu niezbyt nadaje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wronator 1 Napisano 2 Sierpień 2009 na padzie ciężko zrobić sterowanie do gry MMO, które w końcu charakteryzują się dość dużym skomplikowaniem rozgrywki, grzebaniem w menu, inwentarzu, zaawansowaną komunikacją. Więc czegoś w stylu WoWa bym się nie spodziewał, bo konsola się do czegoś takiego po prostu niezbyt nadaje... Może i nie ale kolejny Xbox jakoś miał powstawać pod WoW 2 :whistling: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
winiasz 94 Napisano 2 Sierpień 2009 No ale ku...rde przeciez i PS3 i XBOX moga obslugiwac K&M! Czemu nie moga zrobic we wszystkich grach kompatybilnosci z klawa i mysza? Skoro w UT sie dalo to wszedzie powinno sie dac! Ps3 gdyby w pelni obslugiwalo Klawe i Mysz to duzo wiecej osob z PC'tow nawet nie zastanawialoby sie i kupowalo konsole! Dzieki K&M moznaby grac wygodnie w strategie , rpg , shootery i MMORPG... paranoja :/ . W dupie mam te project natal czy inne cuda-niewidy ja chce klawe i mysz :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 2 Sierpień 2009 W dupie mam te project natal czy inne cuda-niewidy ja chce klawe i mysz :( to graj na PC. KiM zapewniłyby przewagę nad graczami z padami, trzeba byłoby rozdzielać serwery, robić praktycznie dwie różne gry, jedną pod pada, drugą pod myszkę. Nie sądzę, aby komuś chciałoby się to robić, bo jednak większość graczy decydując się na konsolę, robi to świadomie odcinając się od grania na KiM, inaczej zostaliby na PC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
winiasz 94 Napisano 2 Sierpień 2009 @Up Niestety nie stac mnie na ciagly upgrade kompa , poza tym aby nie dac sie wyrolowac na kartach itp trzeba w tym siedziec a ja poprostu czasu nie mam na to... no i te wszystkie sterowniki itp xP A idz pan... Ale to troche takie bezsensowne - pracuja nad bog wie jaka technologia a nie moga zrobic Klawy i Myszy... btw co do tego rozdzielanie - mysle ze kazdy moze kupic klawe i mysz na usb... za 50zl nabedziemy obie rzeczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qgar 49 Napisano 2 Sierpień 2009 Tez nie widze problemu w mozliwosci dodania obslugi KiM. Chetnie zagralbym w cos pokroju WoWa na konsoli i nie widze powodu w ktorym uzytkownik mialby byc zmuszony do zabawy na padzie. Po prostu napisac ze gra wymaga KiM do gry i tyle, a nie tworzyc jakies teorie ze niesprawiedliwe itd. Kazdy bedzie mial ta sama gre to bedzie sprawiedliwe. Nie mylmy natywnego wspierania KiM z takimi wynalazkami jak frag w strzelankach, bo wtedy to rzeczywiscie jest niefair. Szczerze liczylem ze red alert na ps3 bedzie normalna strategia ze standardowa obsluga KiM, ale panowie dali niemilosiernie dupy i zrobili jakas kaleke przystosowana do gry na padzie zamiast normalne sterowanie i dobra strategie. Nie rozumiem uporu developerow w uniemozliwianiu graczom sterowania za pomoca KiM. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duszol_PL 138 Napisano 2 Sierpień 2009 na padzie ciężko zrobić sterowanie do gry MMO, które w końcu charakteryzują się dość dużym skomplikowaniem rozgrywki, grzebaniem w menu, inwentarzu, zaawansowaną komunikacją. Więc czegoś w stylu WoWa bym się nie spodziewał, bo konsola się do czegoś takiego po prostu niezbyt nadaje... A ja w WoW'a na padzie próbowałem grać i całkiem przyjemnie sie grało (prawy analog jako mysz, ustawiłem czułość..), nawet wygodnie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 2 Sierpień 2009 Ale to troche takie bezsensowne - pracuja nad bog wie jaka technologia a nie moga zrobic Klawy i Myszy... btw co do tego rozdzielanie - mysle ze kazdy moze kupic klawe i mysz na usb... za 50zl nabedziemy obie rzeczy. mogą, nie chcą. A co do tego, że każdy może kupić KiM. Ja mogę, ale np. nie mam stołu przed telewizorem, na którym mógłbym je postawić, więc tak jakbym nie mógł. A wiele osób po prostu nie chce tego robić, bo konsola oznacza to, że siada się wygodnie, wkłada płytę i przed dużym ekranem gra bez zabawy w sterowniki itp. Dla mnie po prostu są gatunki konsolowe, PCtowe i te, które sprawdzają się wszędzie. Tak jak bijatyki nie są pisane komputerom, tak strategie/MMO nie są idealne dla konsol... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qgar 49 Napisano 2 Sierpień 2009 Ale to ze niektorzy nie maja stolika przed tv zeby korzystac z myszy, nie oznacza ze trzeba z gory wszystkich traktowac jak niepelnosprawnych. To tak jakby przestali robic przy wejsciach do urzedow schody a robili tylko i wylacznie podjazdy dla wozkow inwalidzkich. OK, sa ludzie co potrzebuja takich podjazdow, ale dlaczego mieliby przestac budowac schody i zmuszac ludzi do wchodzenia po kladeczkach jezeli sa w stanie korzystac ze schodow? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 3 Sierpień 2009 ale podstawowym sterowaniem w konsolach wciąż jest i moim zdaniem gry powinny być pod niego optymalizowane. A obsługa myszki powinna być opcjonalna, jak w UT - że gracz może sobie wybrać, czy chce grać na padzie z innymi osobami grającymi na padach i mieć równe szanse, czy też świadomie próbować sił z ludźmi mającymi pady i KiM... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qgar 49 Napisano 3 Sierpień 2009 Oczywiscie jestem jak najbardziej za takimi rozwiazaniami jak w UT. Niestety nie wiem dlaczego do tej pory jest to JEDYNA gra pozwalajaca grac oficjalnie na KiM. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
winiasz 94 Napisano 3 Sierpień 2009 No rozprawiacie o rozgrywgach sieciowych ale np taki Dragon Age Origins co teraz bedzie to czemu nie pozwola na KiM? Kto nie ma jak to gra na padzie kto moze to na klawie... sterowanie z PC wziasc i po problemie... Poza tym mysle ze jakby zrobili gre MMORPG,tylko i wylacznie na KiM, to nikt nie stekalby ze gra jest glupia bo nie mozna grac w nia na padzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 3 Sierpień 2009 No rozprawiacie o rozgrywgach sieciowych ale np taki Dragon Age Origins co teraz bedzie to czemu nie pozwola na KiM? Kto nie ma jak to gra na padzie kto moze to na klawie... sterowanie z PC wziasc i po problemie... Poza tym mysle ze jakby zrobili gre MMORPG,tylko i wylacznie na KiM, to nikt nie stekalby ze gra jest glupia bo nie mozna grac w nia na padzie... tylko pozostaje jeden problem - gra na klawie w MMO jest łatwiejsza, niż na padzie dzięki znacznie większej ilości dostępnych przycisków. Specjalne umiejętnośc są zazwyczaj przypisane do klawiszy od 1 do 10 - jak to rozwiązać na padzie ? Trzymać X i krzyżakiem wybierać atak ? Sądzę, że szybciej i precyzyjniej taką akcję da się przeprowadzić na klawiaturze. Tak samo komunikacja - jak ktoś niemowa w grze, to znaczy że ma pada ? KiM i pady nie mogą po prostu koegzystować w grach, aby wszyscy mieli równe szanse. Tak samo jak cyfrowa klawiatura nie przebije padów z analogami w przypadku wyścigów, czy gier sportowych... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrianPL 1 Napisano 12 Sierpień 2009 (edytowane) Balde & Soul nie bedzie mial przypisanych klawiszy. Sam ustawiasz se combo i atakujesz jak chcesz a nie.. "instant push button" Tak się domyślam. A jak na mmo to ta gra całkiem ładnie wygląda :D Lekki oftop sie zrobil Edytowane 12 Sierpień 2009 przez BrianPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ambruzzi 0 Napisano 15 Sierpień 2009 free realms widzialem , taka bajeczka mmo z bajerami od sony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siola3213 0 Napisano 16 Sierpień 2009 Gothic 4: Arcania bedzie na PS3 mysle ze powinno Ci sie spodobac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach