osik 0 Napisano 2 Sierpień 2009 Ostatnio widziałem promocję koncertów na Blue-Ray w "sklepie dla idiotów", ale jakoś zbytniego wyboru nie było (dla mnie LP, to nie jest muzyka...). Tutaj pytanie dla amatorów brzmień gitarowych - i nie mówię tu tylko o łojeniu - które koncerty warto mieć w swojej kolekcji, a które lepiej omijać szerokim łukiem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolek2 8 Napisano 2 Sierpień 2009 Na pewno warto mieć Queen: Live in Montreal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CritiCalz 9 Napisano 2 Sierpień 2009 łojeniu ? Masz na myśli LP ? Nic lepszego nie znajdziesz w MM do 50 zł... I mnie nie wkur.... LP jest jedną z moich ulubionych zespołów. Oczywiście każdy lubi co innego, są gusta i guściki. Muzy Linkin Park nie można nazwać rockiem. Jest to coś bardziej na hmmm rap ? Co nie znaczy że są świetni :) Szukaj koncertów na allegro, tam zawsze coś jest i na dodatek taniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osik 0 Napisano 2 Sierpień 2009 (edytowane) łojeniu ? Masz na myśli LP ? Nic lepszego nie znajdziesz w MM do 50 zł... I mnie nie wkur.... LP jest jedną z moich ulubionych zespołów. Oczywiście każdy lubi co innego, są gusta i guściki. Muzy Linkin Park nie można nazwać rockiem. Jest to coś bardziej na hmmm rap ? Co nie znaczy że są świetni :) Szukaj koncertów na allegro, tam zawsze coś jest i na dodatek taniej. Raz - Nie mam zamiaru wdawać się w dyskusję, czy LP jest zespołem grającym kinder-metal, czy gitarowy-rap - nie po to ten temat, i nie po to moje pytanie - czytaj co napisałem. Dwa - Znajdę, choćby Eric'a Clapton' a. Trzy - Mówiąc "łojenie" miałem na myśli np. "Live Eschaton: The Art of Rebellion" Behemotha, który mam nadzieję kiedyś doczeka się reedycji na BR :rofl: Bolku2 - słyszałem, że to właśnie jedno z ciekawszych wydawnictw. Edytowane 2 Sierpień 2009 przez osik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B!egan 24 Napisano 3 Sierpień 2009 Na pewno warto mieć Queen: Live in Montreal. Bolek masz ten koncert może? Tam jest coś jeszcze prócz samego koncertu? Jakieś wywiady, dodatki czy coś? Jak na Live at Wembley Stadium? W opisach aukcji nic o tym nie piszą... Chcę się zaopatrzyć właśnie w ten koncert i nie wiem czy są dostępne wersje z napisami PL (jeśli na płycie są też dodatki, bo jak sam koncert to napisy mi są niepotrzebne ;P) a na Allegro tylko wersje bez napisów są i nie wiem czy czekać aż ktoś wystawi z napisami... Czy brać wersję bez... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolek2 8 Napisano 3 Sierpień 2009 Tak mam ten koncert. Jakość obrazu jest bardzo dobra, a dźwięk to już pierwsza klasa. Wywiadów nie ma chyba (nie patrzyłem). Są za to komentarze Briana Maya i Rogera Taylora wplecione w koncert i występ Queen na Live Aid (niestety w SD). Jutro sprawdzę i ci dokładnie napiszę. Mimo, że nie jest to najlepszy koncert Queen- szczerze polecam obejrzeć. Nie zniechęcicie się do tego zespołu. @Osik Mówi mi po prostu Bolek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B!egan 24 Napisano 3 Sierpień 2009 (edytowane) Kupić napewno go kupię ;) Nie wiedziałem tylko czy czekać na wersję z napisami, czy takowej nie ma :) BTW. Ciekawe czy w "Black Market" sprawdziłyby się też wymiany filmami na BD... EDIT: Osik a sprawdzałeś może u Was w Chorzowskim VideoWorld'zie czy nie ma jakichś koncertów na BD? Edytowane 3 Sierpień 2009 przez B!egan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolek2 8 Napisano 4 Sierpień 2009 A więc jak obiecałem :). Dodatki to: -Występ Queen na Live Aid (480p) (moim zdaniem najlepszy na cały Live Aid) -Próba przed Live Aid+ Wywiad (480p) -Wywiad z 1982 roku (480p, ale jakość jak z youtube) -Komentarze Briana Maya i Rogera Taylora (jako alternatywna ścieżka dźwiękowa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osik 0 Napisano 4 Sierpień 2009 Osik a sprawdzałeś może u Was w Chorzowskim VideoWorld'zie czy nie ma jakichś koncertów na BD? Na śmierć zapomniałem, że w ogóle coś takiego tu jest. Co prawda to na drugim końcu Chorzowa, ale myślę że sobie podskoczę w tym tygodniu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B!egan 24 Napisano 4 Sierpień 2009 (edytowane) Heh... Pracowałem tam ponad rok. Coprawda nie w Chorzowie ale pracowałem ;) Niby 15 zł za wypożyczenie BD ale dla niektórych filmów/koncertów warto... EDIT: Dzięki za info Bolek ;) Wezmę ten koncert... Będzie leżał dumnie obok "Live at Wembley Stadium" :] Edytowane 4 Sierpień 2009 przez B!egan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osik 0 Napisano 4 Sierpień 2009 Z czystej ciekawości tam jutro podskoczę, może znajdzie się coś ciekawego :) Liczą sobie swoją drogą... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B!egan 24 Napisano 4 Sierpień 2009 Co prawda to prawda... Nie wiem jak teraz, ale jeszcze miesiąc temu jak tam pracowałem to była "promocja" że te najnowsze filmy można 3 dni trzymać a nie jak zwykle 1 dzień... Ceny systematycznie podnoszą... BTW. Nikomu nie polecam tam pracować ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebol 32 Napisano 5 Sierpień 2009 Ja w swojej malutkiej kolekcji BD posiadam KoRn: Live at Montreux 2004. 0 dodatków, sam koncert. Trwa ok 75min. Dźwięk w LPCM Stereo, Dolby TrueHD 5.1 lub DTS HD Master Audio. Obraz dobrej jakości, dwie rozdzielczości - 720p i 1080i. Koncert składa się z 16 piosenek, polecam każdemu fanowi zespołu :) Koncert jeszcze ze starym, pełnym składem - Jonathan, Head, Munky, Fieldy, David Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sirslavko 6 Napisano 6 Wrzesień 2009 Jeśli potrzebujesz dobrego grania na gitarze to polecam "Toto". Lukather daje rade jak zresztą i cała ekipa. Naprawde bardzo dbry koncert z Amsterdamu na rocznicę. Drugi koncert który dodatkowo jest świetnie nagrany to Within Temptation. Koncert petarda grany razem z orkiestrą. Obydwa posiadam sprawdzone naście razy;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czariss 0 Napisano 16 Wrzesień 2009 Polecam Offspring Live @ Wembley:) Dobry koncert z okresu kiedy ta kapela jeszcze naprawde miazdzyla czaszke;) A jak nie to Lao Che z tamtego Woodstocka, fajnie zrobione dvd i kilka ciekawych dodatkow:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Milusass 9 Napisano 17 Wrzesień 2009 John Mayer When The Lights Is i tyle w temacie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dominik89 11 Napisano 17 Wrzesień 2009 Polecam w/w Queen Rock Montreal, jako wieloletniemu fanowi tego zespołu jeszcze kilka lat temu tylko MARZYŁ mi się taki obraz i dźwięk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mj2 1 Napisano 6 Październik 2009 Nine Inch Nails Live: Beside You In Time dla lubiących NINow pozycja obowiazkowa BTW: kurcze maly wybor koncertow na BR w ojczyznie naszej szanownej, pozostaje amazon US dla chcacych... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Accoun 0 Napisano 6 Październik 2009 Nine Inch Nails Live: Beside You In Time dla lubiących NINow pozycja obowiazkowa Jest też na BD? Już wiem, co będzie moim pierwszym zakupem jeśli kiedykolwiek będę miał telewizor HD. Na razie czekam na "Another Version of the Truth: This One Is On Us" (Chociaż "NiN in Hi Def Ultra-Realism" IMO jest fajniejszym tytułem). Może dziadek dorobi się kiedyś nagrywarki Blu-Ray, to będę miał w HD - na razie będę musiał się ograniczyć do 2x DVD... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
berserk 1 Napisano 15 Listopad 2009 Ja polecam "Iron Maiden - Flight666" Obraz i dźwięk rewelacja a oprócz koncertu jest film dokumentalny z trasy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziron 4 Napisano 24 Listopad 2009 Przymierzam sie do gwiazdkowych zakupów i chciałbym kupić tacie pod choinkę któryś z tych koncertów: - David Foster & Friends, lub - Status Quo Live in Montreaux. Może ktoś oglądał lub posiada któryś z tych koncertów i mógłby przedstawić mi swoją opinię na ich temat? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciwoko 0 Napisano 9 Luty 2010 Trzy - Mówiąc "łojenie" miałem na myśli np. "Live Eschaton: The Art of Rebellion" Behemotha, który mam nadzieję kiedyś doczeka się reedycji na BR Było troche zamieszania z tym wydawnictwem. Podobnierz jest ono nieuwzględnione w dyskografii Behemotha, cholera jedna wie do kogo należą prawa do tego, jest to nagranie stare [2, jeżeli się nie myle piosneki, lub 3(chant, decade, lam?)] w kiepskiej jakości. Mam wielki apetyt na koncertówke z 2010r. na Blu Ray'u. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach