Skocz do zawartości
Barti17

Płyta w PS3

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko. W tej chwili cały swój czas przed konsolą spendzam grając w Call of Juarez. Nie chce mi się wyjmować płyty przed skończeniem grania i znowu jej wkładać po włączeniu konsoli więc zostawiam ją w środku. Moje pytanie brzmi: Czy nie uszkadzam płyty, napędu etc. nie wyjmując płyty z konsoli (może to głupie pytanie, ale zawsze mnie to dręczyło)?  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie znam dokładnej odpowiedzi ale za to wiem że ja i ludzie z PS3 których znam nigdy nie wyjmują płyt z konsoli oprócz zmiany gry wiadomo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic się niczemu nie stanie...

Chociaż ja zawsze robię tak, że jak skończę grać to w XMB daję na "Eject Disc" i wtedy wyłączam konsolę. Z płytką "do połowy" w napędzie.

Na wszelki wypadek, gdyby coś jej odpaliło i nie chciała się uruchomić... Żeby nie wysyłać jej do serwisu z płytą w środku i zastanawiać się czy dostanę ją spowrotem ;P

Przezorny zawsze ubezpieczony :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nawet raz przez własną bezmyślność przewoziłem konsole z płyta w środku, na szczęście ani płycie ani konsoli nic się nie stało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma to znaczenia. Ja kiedyś 2 miechy KZ2 nie wyjmowałem z napędu i płyta jest w nienaruszonym stanie... Napęd też jest oczywiście w 100% sprawny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zawsze zostawiam jakaś płytkę, gdyż dzięki temu... nie kurzy się laser:) Przynajmniej teoretycznie:)

Edytowane przez PiPoL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak samo... konsolę mam od ponad roku i nigdy nie wyjmuję płyty. Jak na razie nic się nie stało i mam nadzieję, że tak zostanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nawet raz przez własną bezmyślność przewoziłem konsole z płyta w środku, na szczęście ani płycie ani konsoli nic się nie stało

Aż strach pomyśleć co by się stało z płytką znajdującą się w Xboxie xD Bransoletki każdego rozmiaru :)

Ja też nie wyjmuje, ostatnio zostawiłem konsole na 2,5 tyg z płytką w środku. Przynajmniej żadnej ryski poza powierzchownymi widocznymi pod sztuczne światło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zawsze przed wyłączeniem konsoli wyjmuje płytę, taki nawyk :).

A co do Xboxa na Youtube był fajny filmik jak płyta wystrzeliła z xboxa stojącego pionowo podczas wyjmowania :). Jak znajdę to podrzucę link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nigdy nie wyjmowałem, nigdy nic się nie stało. Dla mnie to nic innego, jak mit który pozostał z lat, gdy mało osób wiedziało ocb w komputerach i utarło się, że jak płyta sobie leży w napędzie to się zepsuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nigdy nie wyjmowałem, nigdy nic się nie stało. Dla mnie to nic innego, jak mit który pozostał z lat, gdy mało osób wiedziało ocb w komputerach i utarło się, że jak płyta sobie leży w napędzie to się zepsuje...

Amen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.