Gość Buson Napisano 2 Październik 2007 Witam, mam zamiar zamienić mój telewizor na ten model, ale kompletnie nie znam się na tych sprawach, oto specyfikacje: Cytat Cena detalicznaSpecyfikacja produktu * Telewizor LCD 52" * Format 16:9 * Panel Super Clear * Rozdzielczość 1920x1080 (Full HD) * Stopa jasności 450 cd/m2 * Stopa kontrastu 500.000:1 * LED Smart Lighting (lokalne podświetlanie) * Paleta barw 127% PAL * Funkcja Movie Plus - redukcja efektu smużenia * Wide Color Enhancer * Kąt widzenia (poziomy/pionowy) 178°/178° * Tryb Game Mode (dynamiczne obrazy stosowane w grach komputerowych) * Technologia DNIe (Digital Natural Image engine) * System dźwięku SRS TruSurround XT * Moc akustyczna 2 x 15 W * PIP (1 Tuner) * Telegazeta 1.000 stron * iDTV * Złącza: HDMI (1,3) x3 (jedno złącze HDMI-CEC), SCART x2, Component x1 * Złącza: słuchawkowe x1, S-Video x1, PC D-sub x1 * Złącze USB 2.0 * Obrotowa podstawa * Menu ekranowe w języku polskim * Kompatybilność z automatycznym wieszakiem (Auto Wallmount) Najważniejsze cechy * Rozdzielczość 1920x1080 (Full HD) * Stopa kontrastu 500.000:1 * LED Smart Lighting (lokalne podświetlanie) Wymiary 1222.3*752.4*319.9/ 1222.4*686.8*111 mm (z podstawą/bez podstawy) Waga 32.8 / 27.7 kg Wprowadzenie na rynek wrzesień 2007 Co myślicie ? jakieś "profesjonalne opinie? z góry dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Październik 2007 well... ma wszystko co mozna zapragnac heh, moze poza 100Hz, ale do PS3 i tak zbedne heh. pimp z ciebie i tyle! :X Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrk 0 Napisano 2 Październik 2007 Najnowszy flagowy model Samsunga, co tu dużo pisać chyba sama cena powinna mówić za siebie. Na polskich stronach jeszcze mało o nim, ale na zagranicznych portalach pozytywne opinie. Tu masz link to recenzji: [a href=http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE52F96BD/" target="_blank]http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE52F96BD/[/a] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Buson Napisano 2 Październik 2007 W tym momencie mam Samsunga LE52M87BD a że mam znajomego który tanio może mi załatwić wymianę telewizora Samsung na lepszy, to się właśnie zastanawiałem, wszystko ma niby lepsze.. a różnica kontrastu.. 500.000:1 - 25.000:1 to jest chyba coś :O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrk 0 Napisano 2 Październik 2007 Jeśli Cię stać i masz możliwość wymiany to nie ma co się zastanawiać. PS. A może jest możliwośc wymiany 3 miesięcznego LE40M87BD? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Buson Napisano 2 Październik 2007 Cytat Jeśli Cię stać i masz możliwość wymiany to nie ma co się zastanawiać. PS. A może jest możliwośc wymiany 3 miesięcznego LE40M87BD? :) [/quote Niestety nie, ja mam taką umowę z tym znajomym biorę od niego po hurtowej cenie, nie spisuje dokumentów nic itp, i on to jakoś tam załatwia sam nie wiem jak, że mi może dosyć tanio wymienić... za to że mu hostowałem przez prawie 4 lata serwer w Tam Fortress =] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Masta88 Napisano 3 Październik 2007 Cytat W tym momencie mam Samsunga LE52M87BD a że mam znajomego który tanio może mi załatwić wymianę telewizora Samsung na lepszy, to się właśnie zastanawiałem, wszystko ma niby lepsze.. a różnica kontrastu.. 500.000:1 - 25.000:1 to jest chyba coś :O Jeśli zauważysz tą różnicę to znaczy że masz jakieś sztuczne oczy :D rozumiem 500:1 a 10 000:1 ale tu tym bym się nie sugerował na twoim miejscu kupiłbym sobie projektor jeśli masz dużą ścianę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 3 Październik 2007 Te kontrasty to pic na wodę. W moim starym monitorze Samsunga miałem 500:1 i 25ms - teraz mam nowy model też Samsunga - kontrast 1500:1 i chyba 6ms reakcji i różnicy za dużej nie widzę...jednie w podświetleniu i kolorach bo ten stary miał już 5 lat i zaczynał sięgać kresu swojego żywota. Jak chcesz zobaczyć różnicę to kup plazmę - o wiele lepsze kolory i jakość obrazu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Masta88 Napisano 3 Październik 2007 Cytat Te kontrasty to pic na wodę. W moim starym monitorze Samsunga miałem 500:1 i 25ms - teraz mam nowy model też Samsunga - kontrast 1500:1 i chyba 6ms reakcji i różnicy za dużej nie widzę...jednie w podświetleniu i kolorach bo ten stary miał już 5 lat i zaczynał sięgać kresu swojego żywota. Jak chcesz zobaczyć różnicę to kup plazmę - o wiele lepsze kolory i jakość obrazu. Potwierdzam jeśli chodzi o kolory to tylko plazma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Buson Napisano 3 Październik 2007 Dobra, ja zrobię tak że znajomy przywiezie TV do mnie podłączymy telewizory i sam na własne oczy zobaczę różnice bo nie wieże że 475,000:1 różnicy nie robi różnicy ^^, a poza tym ten tv jest pod prawie każdym aspektem lepszy od mojego =] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 3 Październik 2007 Wiesz co to jest "chłyt maketingofy" to właśnie jest kontrast w tym telewizorze. Bujda na resorach. Po 1: Twój telewizor ma kontrast 15k:1 a po drugie, nie ma telewizorów które gwarantują tak kosmiczny skok, pół miliona do 1 lol, po 3 nie bój się różnicy nie zobaczysz, istnieje granica ludzkiego oka. Żyjecie ludzie tyle na tym świecie i nie macie wciąż pojęcia, że te literki, cyferki i oznaczenia, mają na celu przyciągnąć tylko klientów nie mających zielonego pojęcia o tym co kupuję. Po co kupujesz tv? po to żeby go oglądać i z niego korzystać, czy siedzieć w łapie z wydrukowaną na kartce specyfikacją i spoglądać co minutę na nią i recytować do lustra, że mój kontrast to ma pieńćset tysiakóf ;x. Uwierz mi, to jest tylko marketing, nie mający żadnego odbicie w rzeczywistości. Różnicy i tak nie zobaczysz, a jeśli dostrzeżesz minimalną, to ludzkie oko po 2 dniach się przyzwyczai do tego stanu rzeczy i nie będzie już żadnych wrażeń robić, a kasa będzie jednak przepłacona. Jakbym chciał to sam poleciałbym do sklepu i kupił nie wiadomo jaki telewizor, mimo, że swój kupiłem 2 miesiące temu. Rozsądek jednak podpowiada, że spece siedzący w tych firmach szukają tylko jeleni, żeby wyciągnąć od nich pieniądze, nie oferując nic praktycznie w zamian, a szczególnie nic adekwatnego do ceny. Ja jeleniem nie jestem i nie będę za byle co nabijał ich konta o następne miliony zielonych :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Buson Napisano 3 Październik 2007 Cytat Wiesz co to jest "chłyt maketingofy" to właśnie jest kontrast w tym telewizorze. Bujda na resorach. Po 1: Twój telewizor ma kontrast 15k:1 a po drugie, nie ma telewizorów które gwarantują tak kosmiczny skok, pół miliona do 1 lol, po 3 nie bój się różnicy nie zobaczysz, istnieje granica ludzkiego oka. Żyjecie ludzie tyle na tym świecie i nie macie wciąż pojęcia, że te literki, cyferki i oznaczenia, mają na celu przyciągnąć tylko klientów nie mających zielonego pojęcia o tym co kupuję. Po co kupujesz tv? po to żeby go oglądać i z niego korzystać, czy siedzieć w łapie z wydrukowaną na kartce specyfikacją i spoglądać co minutę na nią i recytować do lustra, że mój kontrast to ma pieńćset tysiakóf ;x. Uwierz mi, to jest tylko marketing, nie mający żadnego odbicie w rzeczywistości. Różnicy i tak nie zobaczysz, a jeśli dostrzeżesz minimalną, to ludzkie oko po 2 dniach się przyzwyczai do tego stanu rzeczy i nie będzie już żadnych wrażeń robić, a kasa będzie jednak przepłacona. Jakbym chciał to sam poleciałbym do sklepu i kupił nie wiadomo jaki telewizor, mimo, że swój kupiłem 2 miesiące temu. Rozsądek jednak podpowiada, że spece siedzący w tych firmach szukają tylko jeleni, żeby wyciągnąć od nich pieniądze, nie oferując nic praktycznie w zamian, a szczególnie nic adekwatnego do ceny. Ja jeleniem nie jestem i nie będę za byle co nabijał ich konta o następne miliony zielonych :D Dobrze nie produkuj się tak, podłącze oba te telewizory obok siebie zobaczę i powiem czy jest różnica, a żeby to porównać do porządnej plazmy to pożyczę jeszcze tv od sąsiada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Masta88 Napisano 3 Październik 2007 Najwaznijesze zebys byl zadowolony ja zawsze jestem zadowolony z ceny/jakość ale jakby dostał spdek też pewnei bym szalał ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reflect 1 Napisano 4 Październik 2007 Ja mam takze Samsunga i jestem bardzo zadowolony! Co do cytowanego modelu - to specjalisci zgodnie twierdza, ze wyznacza nowe standardy w obrazie! pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 4 Październik 2007 Cytat Ja mam takze Samsunga i jestem bardzo zadowolony! Co do cytowanego modelu - to specjalisci zgodnie twierdza, ze wyznacza nowe standardy w obrazie! pozdrawiam To nie jest wyznaczanie nowego standardu, technologia LCD jak i Plazma, nie będą w stanie wyświetlić takiego kontrastu. Ta specyfikacja jest tylko na papierze, chłyt maketingofy. Taki kontrast zapewnia tylko i wyłącznie na razie technologia OLED, która szybkimi krokami będzie wchodziła w życie. Dzisiejsze LCD i Plazmy już powoli zaczynają umierać, a będą je skutecznie wypychać z rynku telewizory właśnie stworzone w technologie OLED. Sony właśnie 1 grudnia zaprezentuje taki telewizorek ;x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Buson Napisano 4 Październik 2007 Cytat To nie jest wyznaczanie nowego standardu, technologia LCD jak i Plazma, nie będą w stanie wyświetlić takiego kontrastu. Ta specyfikacja jest tylko na papierze, chłyt maketingofy. Taki kontrast zapewnia tylko i wyłącznie na razie technologia OLED, która szybkimi krokami będzie wchodziła w życie. Dzisiejsze LCD i Plazmy już powoli zaczynają umierać, a będą je skutecznie wypychać z rynku telewizory właśnie stworzone w technologie OLED. Sony właśnie 1 grudnia zaprezentuje taki telewizorek ;x Proszę już przestań, nic nie będzie umierać bo narazie LCD HDREADY to jest nowość dla polaków... a FULLHD to coś czym może się pochwalić tylko co 30 Polak, wprowadzić mogą nawet rozwijany 1000" telewizor MEGAHD, ale LCD nie zginą przez najbliższe 10 lat, a z chwytem marketingowym przesadzasz, specyfikacje są prawdziwe, tylko nie koniecznie wykorzystuje się je w 100%. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach