DeadZed 29 Napisano 9 Luty 2011 (edytowane) Informacje ogólne: Ilość trofeów: x1, x2, x11, x34 Ilość trofeów offline: 48 Ilość trofeów online: 0 Trofea możliwe do ominięcia: Bosak, Worst Day-Shift Manager Ever, Czas do zdobycia platyny: 20-30 godzin Ilość podejść niezbędnych do 100%: 2 razy Platyna w Star Wars: The Force Unleashed wymaga czasu, ale z całą pewnością już nie umiejętności. Kluczem do sukcesu jest zdobycie wszystkich ulepszeń postaci oraz wykorzystywanie różnych sił Mocy. Większość pucharków bez problemu można zdobyć w prologu oraz na pierwszych poziomach.Przeszkodą dla mało wytrwałych graczy może być ponowne ukończenie gry po odblokowaniu najwyższego poziomu – Sith Master – który przetestuje naszą cierpliwość i upór. Apprentice Ukończ grę na najniższym poziomie trudności – apprentice. Sith Training Ukończ wszystkie misje treningowe. W praktyce wystarczy każdy trening po prostu włączyć. PROXY won’t be happy Zniszcz 35 droidów. Bez problemu zaliczamy podczas przechodzenia gry. Rebel Leader Pokonaj 500 Imperialnych . Bez problemu zaliczamy podczas przechodzenia gry. Cannon Fodder Pokonaj 150 Szturmowców Imperium. Bez problemu zaliczamy podczas przechodzenia gry. The Harder They Fall Zniszcz 10 maszyn kroczących AT-ST lub AT-KT. Najskuteczniej jest wykorzystać przeciwko nim błyskawice (trójkąt). Bez problemu zaliczamy podczas przechodzenia gry. The Bigger They Are Pokonaj 6 rancornów. Olbrzymie stwory przypominające skrzyżowanie dinozaura z szczurem, do spotkania na planecie Fellucia. Najskuteczniej jest wykorzystać przeciwko nim atak z wyskoku (krzyżyk+ kwadrat) bądź rzut mieczem (L2 + kwadrat). Bez problemu zaliczamy podczas przechodzenia gry. Bully Pokonaj 25 Ugnauthów lub Jawów (Raxus Prime). Bez problemu zaliczamypodczas przechodzenia gry. Bosak Pokonaj 200 Wookich w prologu na Kashyyk. Trofeum możliwe do pominięcia! Skilled Zdobądź 250, 000 punktów na jednym poziomie. Bez problemu zaliczamy podczas przechodzenia gry. Corellian Star Wykonaj wszystkie dodatkowe zadania na jednym poziomie. Najłatwiej te trofeum zaliczyć na początku, w fabryce TIE. Oprócz odpowiedniej ilości punktów i holocronów musisz zniszczyć 5 myśliwców, co można wykonać już w pierwszym hangarze. Impaled Pokonaj 100 przeciwników za pomocąrzutu miecza (L2 + Kwadrat). Grapaled Pokonaj 100 przeciwników za pomocą duszenia Mocą Launched Pokonaj 100 przeciwników za pomocą Aerial Ambush. Wymaga odpowiedniegoulepszenia. Pushed Pokonaj 100 przeciwników za pomocą pchnięcia Mocą (Kółko) Shocked Pokonaj 100 przeciwników za pomocą błyskawic Mocy (Trójkąt) Repulsed Pokonaj 100 przeciwników za pomocą odepchnięcia Mocą (L2 + kółko) Stormed Pokonaj 100 przeciwników za pomocą Tarczy Mocy (L2 + Trójkąt) Frenzy Uzyskaj mnożnik x4 poprzez szybkie zabijanie wrogów. Sith Frenzy Uzyskaj mnożnik x8 poprzez szybkie zabijanie wrogów. Sith Lord Frenzy Uzyskaj mnożnik x12 poprzez szybkie zabicie 14 przeciwników. Invasion Trofeum nie do ominięcia – ukończ Prolog. Insurrection Trofeum nie do ominięcia – ukończ pierwszy poziom (TIE Factory). Junkyard Trofeum nie do ominięcia – ukończ drugi poziom (Raxus Prime). Jedi Hunt Trofeum nie do ominięcia – ukończ trzeci poziom (Fellucia). Empirical Trofeum nie do ominięcia – ukończ czwarty poziom (Empirical). Vapor Room Trofeum nie do ominięcia – ukończ piąty poziom (Cloud City). Skyhook Trofeum nie do ominięcia – ukończ szósty poziom (Imperial Kashyyk). Infestation Trofeum nie do ominięcia – ukończ siódmy poziom (Imperial Fellucia). Destroyer Trofeum nie do ominięcia – ukończ ósmy poziom (Imperial Raxus Prime). Revenge Ukończ grę po Ciemnej Stronie Mocy – w finałowej walce pokonaj DarthVadera. Redemptation Ukończ grę po Jasnej Stronie Mocy – w finałowej walce pokonaj Imperatora. Worst Day-Shift Manager Ever Pokonaj 12 Szturmowców Imperium jako Darth Vader w prologu na Kashyyk. Sith Warrior Ukończ grę na poziomie trudności Sith Warrior. Po rozpoczęciu gry niezmieniaj poziomu trudności! Sith Lord Ukończ grę na poziomie trudności Sith Lord. Po rozpoczęciu gry nie zmieniaj poziomu trudności! Sith Trails Ukończ wszystkie Trening Rooms i Combat Modules. Aby trofeum było zaliczone obok wszystkich nazw musi się pojawić zielony lampka. Sprawa jest o tyle prosta, iż treningów i walk nie trzeba w zasadzie przechodzić, a wystarczy jepo prostu aktywować. Expert Zdobądź 500, 000 punktów na jednym poziomie. Holocron Collector Zbierz wszystkie holocrony w grze. Bardzo męczące i długie trofeum, wartosię posłużyć poradnikiem internetowym, by zaoszczędzić sobie szukania. Ja polecam ten: Lightsaber Throw Mastery Pokonaj 500 przeciwników przy pomocy rzutu mieczem (L2 + Kwadrat) Force Push Mastery Pokonaj 500 przeciwników przy pomocy pchnięcia Mocą (Kółko) Force Lightning Mastery Pokonaj 500 przeciwników przy pomocy błyskawic Mocy (Trójkąt) Force Repulse Mastery Pokonaj 500 przeciwników przy pomocy odepchnięcia Mocą (L2 + Kółko) LightningShield Mastery Pokonaj 500 przeciwników przy pomocy Tarczy Mocy (L2 + Trójkąt) Sith Master Ukończ grę na najwyższym poziomie trudności Sith Master, który zostaje odblokowany po pierwszym ukończeniu gry. Jest to zdecydowanie najtrudniejsze trofeum, które wymaga dużo cierpliwości i uporu. Bądź przygotowany nawielokrotną śmierć Starkillera. Legend Zdobądź 600, 000 punktów na jednym poziomie. Bez obaw, punkty sumują się po wielokrotnym przejściu planszy w obrębie jednego save’a, więc dwukrotne (opcjonalnie trzykrotne) przejście tego samego levela załatwi sprawę. 100%Complete Zalicz wszystkie pozostałe trofea, by zdobyć platynowy pucharek. Edytowane 20 Marzec 2012 przez Patricko 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeadZed 29 Napisano 4 Czerwiec 2011 Platyna w Star Wars: The Force Unleashed oficjalnie zaliczona! Szczerze powiedziawszy jak dla mnie trofea dosyć proste a co gorsza nudne. Bardzo przypominały mi nieudolną kalkę tych z "Uncharted: Drake's Fortune". Zbieranie holocronów Jedi od razu przywodzi na myśl szukanie skarbów w U:DF, zaś likwidowanie kolejnych przeciwników za pomocą różnych Mocy niebezpiecznie przypomina strzelanie do piratów z różnych pukawek jako Drake. Ostatnie trofeum, czyli Crushing... o, przepraszam - miałem na myśli przejście gry na poziomie Sith Master - nie jest aż tak wymagające jak czytałem. Owszem, w trakcie robienia tego trofeum znacznie podwyższyłem statystykę śmiertelności Starkillera, ale przy odpowiednim zawzięciu i uporze Sith Master można ukończyć bez glitcha. Dużo ciekawiej za to prezentują się trofea w DLC. Twórcy sprawili, że w wypadku Dodatkowej Zawartości stanowią one smakowite kąski dla fanów filmowej Sagi (zwłaszcza trofea takie jak "Skywalker Style" czy "Hot Bot"). Jedynie czterokrotne przechodzenie "Jedi Academy" (kolejne poziomy trudności nie wpadają wszystkie, gdy się gra na najwyższym) może nużyć gracza, ale z racji tego, że jest to chyba najlepiej zaprojektowany poziom z całego SW:TFU gra się całkiem przyjemnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 4 Czerwiec 2011 Szczerze powiedziawszy jak dla mnie trofea dosyć proste a co gorsza nudne. Bardzo przypominały mi nieudolną kalkę tych z "Uncharted: Drake's Fortune". Zbieranie holocronów Jedi od razu przywodzi na myśl szukanie skarbów w U:DF, zaś likwidowanie kolejnych przeciwników za pomocą różnych Mocy niebezpiecznie przypomina strzelanie do piratów z różnych pukawek jako Drake. Ostatnie trofeum, czyli Crushing... o, przepraszam - miałem na myśli przejście gry na poziomie Sith Master - nie jest aż tak wymagające jak czytałem. Według tego schematu można opisać 2/3 gier :P W większości się strzela, przechodzi na różnych poziomach trudności oraz zbiera jakieś badziewia :P Polecam zagrać w więcej niż 5 gier :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeadZed 29 Napisano 5 Czerwiec 2011 Według tego schematu można opisać 2/3 gier :P W większości się strzela, przechodzi na różnych poziomach trudności oraz zbiera jakieś badziewia :P Polecam zagrać w więcej niż 5 gier :D Zagram to się wypowiem . Schemat może się powtarza, ale z jego wykonaniem jest już różnie. Dla przykładu rozwiązywanie zagadek Riddle'a w Batman: Arkham Asylum było całkiem ciekawe i wymagało nieraz trochę pogłówkowania, a przecież w sumie też się ograniczało do zbieractwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 8 Czerwiec 2011 Ja chciałem tylko powiedzieć, że fajnie że znajdują się ludzie, którzy napiszą poradnik od czasu do czasu tak jak należy. Wszystko jest i jeśli miałbym się na siłę przyczepiać to można do niektórych pucharków robić nieco dłuższe opisy. Ale jak na pierwszy poradnik (na tym forum przynajmniej) to jest naprawdę ok, oby tak dalej! :ok: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tasma_Boss 3 Napisano 29 Listopad 2012 Witam mam pytanie czy jak zaczne grac na poziomie sith master i uzyję kodów to trofeum mi wpadnie po przejsciu gry czy nie ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pescar 98 Napisano 29 Listopad 2012 Nie wpadną. W każdej grze użycie kodów blokuje trofea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tasma_Boss 3 Napisano 29 Listopad 2012 Nie wpadną. W każdej grze użycie kodów blokuje trofea. ok dzieki za odp :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alien666 121 Napisano 29 Listopad 2012 (edytowane) W każdej grze użycie kodów blokuje trofea. Kolego, nie pisz głupot jak nie "jesteś" w temacie. Witam mam pytanie czy jak zaczne grac na poziomie sith master i uzyję kodów to trofeum mi wpadnie po przejsciu gry czy nie ??? Tu zobacz OVERVIEW: http://www.ps3trophies.org/forum/star-wars-force-unleashed/22327-star-wars-tfu-road-map-trophy-guide.html A tu masz "krok po kroku" co i jak. http://www.ps3trophies.org/forum/299178-post7.html Edytowane 29 Listopad 2012 przez alien666 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tasma_Boss 3 Napisano 29 Listopad 2012 Kolego, nie pisz głupot jak nie "jesteś" w temacie. Tu zobacz OVERVIEW: http://www.ps3trophi...ophy-guide.html A tu masz "krok po kroku" co i jak. http://www.ps3trophi...9178-post7.html dzieki alien ale wlasnie mam problem z tym poniewaz gdy wpisze te kody to musze grac bez mozliwosci save jak wylacze konsole to znowu musze zaczynac od nowa bardzo ci dziekuje ze dales mi te linki ale nie bardzo kumam w tym drugim linku slabo znam angielski punkty od 7 do 14 czy moglbys mi mniej wiecej wytlumaczyc o co chodzi i czy jestes pewien ze trofik wpadnie juz dwa razy gralem po kilka godzin na sith master pierwszy raz po zakonczeniu gry na easy tylko ze wtedy nie gralem od poczatku tylko dalem na continue i w opcjach zmienilem na sith master wpisalem tez kilka kodow i przeszlem gre i nie wpadło :( wczoraj tez gralem na sith master od poczatku i tez wpisalem te kody ale nie wiedzialem ze mi sie stan gry nie zapisuje wiec wyłaczylem konsole i dzisiaj jak załaczylem myslalem ze mnie krew zaleje:) jak zobaczylem ze gram od nowa a juz bylem na planszy imperial kashhyk :) wiec bede ci bardzo wdzieczny jak jeszcze napiszesz co i jak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alien666 121 Napisano 29 Listopad 2012 (edytowane) Sposób działa na 100% i na pewno z chitami nie potrzebujesz 2 przejść gry jak podaje poradnik. Daj mi parę minut to zapodam tłumaczenie - gdzieś je mam w mojej prywatnej kolekcji poradników. ;) Jak odblokować poziom Sith Master i maksymalnie ulepszyć postać używając kodów: Zacznij grę na dowolnym poziomie trudności. Gdy rozpocznie się misja „Prolog” włącz pauzę, wejdź do CHEAT MENU i wpisz kod SITHSPAWN. Ten kod odblokowuje poziom trudności Sith Master. Wyjdź z gry. Zacznij nową grę na poziomie trudności Sith Master. Rozegraj całą misję „Prolog”. Gdy rozpocznie się misja Tie Faktory - następna misja po Prologu, zapauzuj grę, wejdź do CHEAT MENU i wpisz następujące kody: MOLDYCROW, KATARN i JOCASTA. Te kody spowodują wymaksowanie odpowiednio czerwonych, niebieskich i żółtych ulepszeń. Powróć do gry i kontynuuj grę aż do momentu, gdy znajdziesz holocron żółtej mocy lub gdy podniesiesz swój poziom. Zapauzuj grę. Wejdź do FORCE UPGRADE MENU. Wyzeruj żółte ulepszenie, tzw. force talent. Wróć do menu pauzy – gra cały czas jest zapauzowana. Wejdź do CHEAT MENU i ponownie wpisz kod JOCASTA. Powtórz cały proces 9-12 razy aż do momentu, gdy osiągniesz 350 kul mocy. Jeszcze raz wejdź do CHEAT MENU i ponownie wpisz kod JOCASTA. Wejdź do gry i ZGIŃ. Wyjdź z gry do MAIN MENU – główne menu. Włącz opcję kontynuacji gry - CONTINUE GAME. Nagraj ręcznie stan gry. Wyjdź do XMB konsoli. Teraz gdy wczytasz grę i włączysz jej kontynuację, będziesz grał na poziomie trudności Sith Master i trofea nie będą zablokowane. Dodatkowo postać będzie posiadać maksymalne ulepszenia. Oryginalny opis tutaj: http://www.ps3trophies.org/forum/299178-post7.html Edytowane 29 Listopad 2012 przez alien666 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tasma_Boss 3 Napisano 29 Listopad 2012 Sposób działa na 100% i na pewno z chitami nie potrzebujesz 2 przejść gry jak podaje poradnik. Daj mi parę minut to zapodam tłumaczenie - gdzieś je mam w mojej prywatnej kolekcji poradników. ;) Jak odblokować poziom Sith Master i maksymalnie ulepszyć postać używając kodów: Zacznij grę na dowolnym poziomie trudności. Gdy rozpocznie się misja „Prolog” włącz pauzę, wejdź do CHEAT MENU i wpisz kod SITHSPAWN. Ten kod odblokowuje poziom trudności Sith Master. Wyjdź z gry. Zacznij nową grę na poziomie trudności Sith Master. Rozegraj całą misję „Prolog”. Gdy rozpocznie się misja Tie Faktory - następna misja po Prologu, zapauzuj grę, wejdź do CHEAT MENU i wpisz następujące kody: MOLDYCROW, KATARN i JOCASTA. Te kody spowodują wymaksowanie odpowiednio czerwonych, niebieskich i żółtych ulepszeń. Powróć do gry i kontynuuj grę aż do momentu, gdy znajdziesz holocron żółtej mocy lub gdy podniesiesz swój poziom. Zapauzuj grę. Wejdź do FORCE UPGRADE MENU. Wyzeruj żółte ulepszenie, tzw. force talent. Wróć do menu pauzy – gra cały czas jest zapauzowana. Wejdź do CHEAT MENU i ponownie wpisz kod JOCASTA. Powtórz cały proces 9-12 razy aż do momentu, gdy osiągniesz 350 kul mocy. Jeszcze raz wejdź do CHEAT MENU i ponownie wpisz kod JOCASTA. Wejdź do gry i ZGIŃ. Wyjdź z gry do MAIN MENU – główne menu. Włącz opcję kontynuacji gry - CONTINUE GAME. Nagraj ręcznie stan gry. Wyjdź do XMB konsoli. Teraz gdy wczytasz grę i włączysz jej kontynuację, będziesz grał na poziomie trudności Sith Master i trofea nie będą zablokowane. Dodatkowo postać będzie posiadać maksymalne ulepszenia. Oryginalny opis tutaj: http://www.ps3trophi...9178-post7.html alien wielkie dzieki za info :) i super tłumaczenie zaraz sprawdze czy działa :) alien wszystko działa bez zarzutu :) jeszcze raz thx :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach