patyk 17 Napisano 28 Sierpień 2009 (edytowane) Przyszedł czas na obiecany już dawno filmik :) Trochę babraniny z tym było ale myślę, że niektórym z Was pomoże. Proxy z jakiego korzystałem: 212.113.5.2 | 80 Tutaj macie proxy z których większość działa (Anonymous). Czas na filmik: - W filmiku zawarte są ustawienia proxy. Filmik urywa się w momencie aktualizacji, która trwa parę minut a mam za małą kartę pamięci w aparacie żeby to nagrać :P - Filmik zaczyna się pod koniec aktualizacji, pokazuje odpalenie usługi.Krótki opis: 1. Logujemy się na konto UK na naszej konsoli, ściagamy vidzone z pss. 2. Wchodzimy w ustawienia neta na konsoli i wybieramy ręczną modyfikację ustawień (manual). 3. Ustawiamy wszystko standardowo aż dojdziemy do ustawień proxy gdzie wpisujemy: 212.113.5.2 a poniżej 80. 4. Przechodzimy dalej, do testu neta. 5. Gdy pojawi nam się, że jest net i pss możemy wyjść (vidzone wtedy na pewno zadziała na tym proxy), w przypadku gdy nie przejdziemy pozytywnie testu, wracamy do automatycznych ustawień internetu konsoli i powtarzamy czynności od punktu 2. Proxy nie zawsze może zatrybić za pierwszym razem. 6. Wchodzimy w VidZone i akceptujemy wszystko co się da. 7. Koniec :) Sama usługa działa, odpalanie teledysków na chwilę obecną zamula i będę dalej z tym kombinował. Btw. Sory za brak obróbki filmiku i dziwne dźwięki w tle :P Edytowane 8 Listopad 2009 przez patyk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
quick 0 Napisano 29 Sierpień 2009 Najpierw podałeś "212.113.5.2" a potem "212.112.5.2". Popraw;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taurenoid 0 Napisano 29 Sierpień 2009 Fajnie dzięki za poradnik napewno się przyda :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyd3k 0 Napisano 1 Wrzesień 2009 Za pierwszym razem teledysk sie odpalil i chodzil plynnie. Pozniej mimo ponownego wlaczania teledyski nie dzialaly, wyswietlalo 00:00. Szkoda ze Polacy nie moga korzystac z tej uslugi. Jak ktos ma jakis sposob zeby to dzialalo to niech napisze, bo samo polaczenie z netem to cud w tym przypadku. Jest na co czekac jednym slowem. PATYK dobra robota :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duvel 3 Napisano 22 Wrzesień 2009 Mi to i tak nie dziala. Mimo dodania proxy, w dalszym ciagu wyskakuje komunikat o nieodpowiednim regionie, uruchamiam z Konta UK. Vidzone przeinstalowywalem / przesciagalem z IP UK i dalej nic. Kurcze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Deep 0 Napisano 30 Wrzesień 2009 Mi to i tak nie dziala. Mimo dodania proxy, w dalszym ciagu wyskakuje komunikat o nieodpowiednim regionie, uruchamiam z Konta UK. Vidzone przeinstalowywalem / przesciagalem z IP UK i dalej nic. Kurcze. ale jak to się ma do grania online ? czy ustawienie tego proxy nie zaowocuje jakims lagiem podczas grania na serwerach ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duvel 3 Napisano 30 Wrzesień 2009 Ja mialem ustawione to proxy, i na TF 2 odbylo sie bez lagow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boost 0 Napisano 1 Październik 2009 wielkie mega dzięki działa zajebiście Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 18 Listopad 2009 http://www.ps3site.pl/co-z-ta-polska/23804/ może niebawem się doczekamy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fly.high 0 Napisano 31 Grudzień 2009 zna ktoś inne działające proxy? u mnie nie śmiga a próbowałem już dziesiątki. na tym podanym w pierwszym poście zatrybiło chwilę, ale za jakiś czas traci się połączanie z netem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaXiu81 0 Napisano 23 Wrzesień 2011 Witam, mieszkam obecnie w niemczech i ma problem z uruchomieniem vidzone. Mam zrobione konto niemieckie i po uruchomieniu tej aplikacji ps3 mi sie wiesza i musze go zrestartowac. Probowalem tez na innych kontach (angielskim i polskiim) niestety ten sam problem.Probowalem takze odinstalowac vidzone i zainstalowac ponownie, ale bez rezultatu :( Ma ktos jakas rade ? Dzieki za odpowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 23 Wrzesień 2011 lol, prawie 2 letni temat :whistling: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szyma45 103 Napisano 23 Wrzesień 2011 to się nazywa "odświeżenie tematu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaXiu81 0 Napisano 26 Wrzesień 2011 Temat może i odświerzony, ale nie został tu w żadnym wypadku rozwiązany.Żadne z tych proxy nie funkcjonują. to się nazywa "odświeżenie tematu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 26 Wrzesień 2011 nie został rozwiązany, bo może takowego rozwiązania nie ma?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaXiu81 0 Napisano 14 Listopad 2011 Witam, dzisiaj ściągnąłem program VidZone i po zainstalowaniu gdy odpalam ten program pokazuje się nowe logo na ok 3 sek. i później jest już tylko czarny obraz i nic sie nie dzieje. Mieszkam w Niemczech i z tego co piszą o VidZone, to powinno działać na terenie niemiec.Szukałem już po forach niemieckich, ale nic nie znalazłem. Czy mógłby mi ktoś pomóc ? byłbym bardzo wdzięczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach