Krawiec 0 Napisano 3 Październik 2007 Witam napiszcie jaka byla wasza pierwsza konsola a takze jakie konsolaki posiadaliscie w waszej przygodzie z grami? =)Moja pierwsza konsola jesli moge to tak nazwac byl Pegasus ;D Potem PSX, PS2 i w koncu PS3 :) w miedzyczasie takze GBA i Ngage =)A u was? Ciekawe jak sie toczyly konsolowe histoe forumowiczow... ;Dpozdro ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Buson Napisano 3 Październik 2007 NES i Sega Master System, potem ATARI 7800. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
froniu 0 Napisano 3 Październik 2007 Pong czy jak to zwal podłączało sie to do telewizora i sie odbijało kulkę hehe , Pegasus , Atari na dyskietki i później na cd , PSX, PS2 , PS3 , miałem tez oczywiście commodore 64 no ale to komputer a nie konsola :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Buson Napisano 3 Październik 2007 Pong czy jak to zwal podłączało sie to do telewizora i sie odbijało kulkę hehe , Pegasus , Atari na dyskietki i później na cd , PSX, PS2 , PS3 , miałem tez oczywiście commodore 64 no ale to komputer a nie konsola :) Masz 20 lat i zaczynałeś od Ponga >,< ? chyba po dziadku ^^ ( bardziej po tacie :P ale ironicznie :D) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
froniu 0 Napisano 3 Październik 2007 Masz 20 lat i zaczynałeś od Ponga >,< ? chyba po dziadku ^^ ( bardziej po tacie :P ale ironicznie :D) hehe po kim on był to szczerze mówiąc nie wiem może i po tacie dziadku czy tam babci :D ale pamiętam jak to sie zagrywałem z sąsiadem jak bylem małym brzdącem do tego podpiętym do małego ruskiego czerwonego telewizorka ;D coś takiego jak na tej aukcji tylko red --> [a href=http://allegro.pl/item251996329_telewizor_zabytek_stary_maly_ruski_telewizorek.html" target="_blank]http://allegro.pl/item251996329_telewizor_...elewizorek.html[/a] na pewno większość taki z was miała :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Buson Napisano 3 Październik 2007 Hehe tez mam PONG jeszcze gdzieś na strychulcu po Tatuśku ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kenet 263 Napisano 3 Październik 2007 moja pierwsza konsola (mialem ok 11-13 lat) to takie Ruskie czarne cos z 4 przelacznikami i cardridgem po srodku.. Bylo tam ze 150 gierek.. Pitfal RiverRaid Montezuma Pong Tetris Te tytuly pamietam.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
froniu 0 Napisano 3 Październik 2007 a pamiętacie może takie coś jak NUPAGADI ? hehe ruskie zbieranie jajeczek :D tez sie w to nieźle zagrywałem i ile radochy dawało :D to w sumie można do handheld'ow zaliczyć ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marko 49 Napisano 4 Październik 2007 moja pierwsza gra to coś w rodzaju wilka i jajek To było z 20 lat temu jak zaczeło się rok po tym kupiłem takie cudo http://allegro.pl/item250115123_konsola_bcm_looknij_.html potem była taka konsola której pewno malo kto z was pamieta http://allegro.pl/item250655357_jakas_kons...television.html grałem na niej w zaksona cały czas :D Potem comodore, pegasus, amiga, Ps1, PC, ps2, i teraz ps3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dante 2 Napisano 4 Październik 2007 Z konsol typowo moich to Coomodore > PSX > PS2 > PSP > Wii > PS3 (za niecały miesiąc :P). Do tego dochodziły konsole, które tylko "gościłem" w moim domu, czyli Xbox, Gamecube, NDS, X360. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kokoszka Napisano 4 Październik 2007 A z moich ;D Atari 6600XL>Coomodore>2 Amigi>GameBoy>PSX>Dreamcast>N64>PS2>PC>PS3 :] Na atari klasyk Rive Raid,na coomodore podobnie tylko szybsze wczytywanie gierek ::)na Amidze Mortale Kombaty ;),Gameboy-Zelda z takim jajkiem na początku ;) Na PSX troszke tego było była taka gra świniami śie szczelało coś jak wormsy ;D,Dreamcast to Crazy Taxi a na N64 to Turok,Mario64,Mario Kart,PS2 wiadomo do dziś można chulać na wysłużonej czarnulce,PC to tylko i wyłącznie Diablo 1 i 2 ale przede wszystkim CS:Source i wkońcu nadszedł czas PS3 szkoda że trza umierać nie pogramy na PS XIII :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
froniu 0 Napisano 4 Październik 2007 ...Na PSX troszke tego było była taka gra świniami śie szczelało coś jak wormsy ;D... Hogs of War :D tez w to sie zagrywałem ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Fuvix Napisano 4 Październik 2007 moja pierwsza konsola hmm... :> Pegasus ? jak tam sie to pisało xD zagrywałem wtedy w takie tytuły jak mario i może ktoś kojarzy grę Contra ^^? PsX o ja xD to było coś ;D Gameboy'a Czarno-Białego > Color'a >advance'a > SP później Ps2 ^^ to miałem GT 3-4 nie pamiętam :P co dodawali jakąś część do starter packa i po tym jak zaczeły pomału wychodzić next geny to ps2 sprzedałem :P kupiłem X'a ,Psp,Wii miałem przez tydzień z gra Zelda :p i oczekiwalem na ps3 moje obecne konsole to Ps3 ,Xkloc 36' ,PsP i starczy mi 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 4 Październik 2007 Atari na kasety... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinoo 2 Napisano 5 Październik 2007 Atari 800XL Amiga 500 (z rozszerzeniem do 1mb ;) ) Sega Megadrive Sega Dreamcast Xbox PS2 PSP PS3 no i swego czasu sporo na piecu grałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slizer 432 Napisano 5 Październik 2007 Pegasus, PSX, PS2, PS3. Pegasus'a gdzieś wcięło :p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ProChaoS 0 Napisano 5 Październik 2007 Commodore C64 Amiga 600 PS2 PSP PS3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdrianWns 0 Napisano 5 Październik 2007 PSX :) -> PSP ;D->Xbox 1 >:( -> PS3 8D ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 5 Październik 2007 1. PSX (1997) ;D 2. PSone 3. PS2 bez Slima 4. PSP 5. PS3 :-D~ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość pasikonik Napisano 5 Październik 2007 moja pierwsza konsola bylo super nintendo a pozniej malo popularna w polsce i chyba wogule w europie amiga cd 32 pewnie dlatego ze niedlugo pozniej wyszedl psx pozniej byl ps2 slim i teraz ps3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rdb 0 Napisano 6 Październik 2007 Pegasus (NES), potem długo nic (czyt. same komputery). Od sierpnia br. PS3. Od poniedziałku NDS :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość robix Napisano 6 Październik 2007 Ja bawiłem się: Atari 130XE ale krótko bo z magnetofonem :( Amiga 500 (wersje 1.2 1.3 i 500 Plus) to trzy Playstation też miałem ze trzy - wymieniałem bo padały Xbox PS2 dwie wiadomo laser N-gage Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Październik 2007 1. XXX ( dwie kreski, po lewej i po prawej i latający po ekranie kwadrat jako piłka + pistolet i dwie manetki w kształcie dezodorantów 8D ) 2. NES 3. SNES 4. Sega MegaDrive 5. PS1 6. PS2 7. PS3 gdzies pomiedzy bylo tez Atari 130XE jeśli to można nazwać konsola JIL power ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 0 Napisano 6 Październik 2007 U mnie to taki schemat konsolowy PSX>PS2>GBA>PSP>X360>Wii>PS3 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość piri Napisano 7 Październik 2007 1. Atari 65 XE - oddane 2. PC - x razy zmieniane do dziś 3. PS2 - sprzedane 4. XBOX 360 - sprzedane 5. PSP - sprzedane 6. PS3 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach