Skocz do zawartości
DiNozzo

Ps3 Slim Wolniejsze?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, cześć i czołem. Ostatnio przeglądając net, natknąłem się na pewien nius, a mianowicie czy PS3 Slim jest wolniejsze od swojego grubszego odpowiednika?

Patrząc na filmiki zamieszczone w serwisie YouTube, jestem zmieszany co do tej konsoli (może dlatego tańsza cena?). Zamieszczę dwa przykładowe filmiki z wielu dostępnych na YT.

Co sądzicie na ten temat? Z tego co słyszałem, nowe FW 3.00 ma lekko spowolnić pracę Fat'a, żeby PS3 Slim miał jeszcze większy obrót.

Edytowane przez DiNozzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zastosowali zastosowali inny napęd BD (jak to było w 40GB i 60GB) Bo w środku to ten sam sprzęt (pomijając 45nm CPU w slimach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co ma napęd BD do Startup'u? i czy w 40GB i 60GB był gorszy, czy jak?   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile pamiętam to w 40 GB zmienili napęd w porównaniu do 60 GB. Można to zauważyć kiedy w wkładamy płytę (w 60 GB wsuwała się prosto a 40 GB kręciła się w jedną stronę, mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi) Może ten w slimach ma wolniejszy czas dostępu albo coś w ten deseń. Chociaż prędkość powinna być ta sama czyli 2X.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie może być rożna prędkośc odczytu danych

Bo co do wersji slim maja robic inaczej gry ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę, ja mam wersję 40GB, aczkolwiek płyty wysuwają się prosto (czyt. normalnie, żadnego kręcenia się). Niby wszystko w Slimie to samo co we Facie, oprócz tego procka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W PS3 40GB płyty wciągane są tak samo, parę osób miało, że im się kręciła, ale to rzadkość

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 sekundy dluzszy loading, rzeczywiscie apokalipsa, normalnie armagedon. Mam nadzieje ze zara przyjdzie kill, wklei jakis fajny fail.gif i zamknie watek :P ja nie mam serca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 sekundy dluzszy loading, rzeczywiscie apokalipsa, normalnie armagedon. Mam nadzieje ze zara przyjdzie kill, wklei jakis fajny fail.gif i zamknie watek :P ja nie mam serca

Mówisz i masz :)

failj.gif

FAIL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.