winiasz 94 Napisano 7 Wrzesień 2009 Posiadam TV Samsung 40" Series 5 i dzis zobaczylem ze posiada on taka funkcje jak Tryb Gry. Po uruchomieniu tego nastepuje zmiana ustawien obrazu na Standardowe i zmiana dzwieku na Uzytkownika. Nigdzie nie mam opisane co daje ten tryb. Wie ktos moze co zyskac moge uzywajac tej opcji? W instrukcji pisalo jedynie ze tryb powinien byc uzywana z konsolami PlayStation lub/i Xbox i nie dziala na wszystkich zrodlach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 7 Wrzesień 2009 Posiadam TV Samsung 40" Series 5 i dzis zobaczylem ze posiada on taka funkcje jak Tryb Gry. Po uruchomieniu tego nastepuje zmiana ustawien obrazu na Standardowe i zmiana dzwieku na Uzytkownika. Nigdzie nie mam opisane co daje ten tryb. Wie ktos moze co zyskac moge uzywajac tej opcji? W instrukcji pisalo jedynie ze tryb powinien byc uzywana z konsolami PlayStation lub/i Xbox i nie dziala na wszystkich zrodlach. zywsze kolory moga byc, lepszy kontrast....itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Melon PS3 16 Napisano 7 Wrzesień 2009 Albo gorszy, żeby nie męczyć oczu... Musisz sam sobie go włączyć, przetestować, zobaczyć czy ci pasuję ;) Teraz każdy TV ma różne tryby - TV, photo, video, game itd. Jest to raczej taki bełkot marketingowy, bo każdy ma inne oko i najlepiej samemu sobie ustawić parametry ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AGArtha 786 Napisano 8 Wrzesień 2009 Witam, Też posiadam TV Samsung 40' zaopatrzony w Game Mode (Tryb Gry) i przyznam, że jak dla mnie jest zbyt dynamiczny, kolory są za ostre i ustawione w zbyt ciepłej tonacji. Po przetestowaniu wszystkich trybów w TV w połączeniu z PS3 osobiście przystaję przy Ustawieniach użytkownika. Najłatwiej jest wtedy dopasować tonację kolorów, jasność, kontrast itd. Trzeba również spojrzeć na sprawę pod kątem charakteru gry - jedne mają ostre i wyraziste kolory (np Uncharted), w innych trzeba się koncentrować na szczegółach, które męczą oczy, jeszcze inne są bardzo stonowane i utrzymane w określonej tonacji kolorystycznej - zimnej /zieleń, błękit (np Fallout) lub ciepłej /czerwony, żółty. Najlepiej podczas grania zmieniać ustawienia trybów - jeśli żaden Ci nie będzie odpowiadał to polecam osobiste ustawienie Użytkownika. Ta sama sytuacja dotyczy ustawień dźwięku. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radosiewka 2 Napisano 15 Wrzesień 2009 Też mam telewizor marki Samsung i z ciekawości parę razy włączyłam tryb gry - bardzo zmieniła się kolorystyka - nasycenie itd.- według mnie na gorsze <_< Dlatego wolę zostać przy poprzednich ustawieniach chociaż chyba popróbuję coś poprzestawiać - macie pomysły co najlepiej zmienić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 15 Wrzesień 2009 ustawienie telewizora to jest bardzo subiektywna sprawa - niektórzy wolą super kontrast, nasycone kolory, że aż oczy bolą. Mnie właśnie od czegoś takiego bolą, więc mam ustawienia na średnio poustawiane, bez jakiegoś wyostrzania itp. Pokombinuj z suwakami aż dojdziesz do obrazu, który Ci się najbardziej podoba... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pabliq 3 Napisano 23 Wrzesień 2009 Tryb GAME ma za zadanie zmniejszenie zjawiska InputLag, które występuje w każdym TV LCD. Jest to różnica w czasie między wciśnięciem przycisku na padzie a reakcją na ekranie. Np w trybie film, sport itp TV ma laga ok 160-200ms a w trybie GRA ma ok 60-100ms. Co do samych kolorów to kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach