chebawca 0 Napisano 20 Wrzesień 2009 (edytowane) Witam Jaki transformator według was będzie wystarczający pod ps3 slim wersja USA. O ile dobrze pamiętam ps3 odchudzone pobiera maksymalnie koło 250 W, ale rozumiem że lepiej dla bezpieczeństwa kupić mocniejszy zasilacz. Wyczytałem też że wszystkie ps3 maja uniwersalne zasilacze i jedyne co potrzebuje do grania to przejściówka na wtyczke. Czy to prawda? Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 20 Wrzesień 2009 przez chebawca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goku11 0 Napisano 20 Wrzesień 2009 Witam Jaki transformator według was będzie wystarczający pod ps3 slim. O ile dobrze pamiętam ps3 odchudzone pobiera maksymalnie koło 250 W, ale rozumiem że lepiej dla bezpieczeństwa kupić mocniejszy zasilacz. Wyczytałem też że wszystkie ps3 maja uniwersalne zasilacze i jedyne co potrzebuje do grania to przejściówka na wtyczke. Czy to prawda? Z góry dzięki za pomoc. Rozumiem ze masz uszkodzonego Slima i chcesz go zrobic??Moim zdaniem nie warto bawic sie w uszkodzone konsole jezeli nie ma sie szerszego pojecia o tym (wiem sam po sobie). Ale teraz odpowiedz na Twoje pytanie. Z tego co czytalem i rozmawialem z paroma serwisantami to transoformatory do ps3 ciezko dobrac. Sa one zrobione na jakis zmiennych fazach czy cus takiego. Moge sie mylic z tym, bo spcem nie jestem... ale mowie tylko to co wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chebawca 0 Napisano 20 Wrzesień 2009 W treści pytania nie napisałem, że konsola jest kupiona w USA i dlatego potrzbuje transformatora. pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiziek 5 Napisano 20 Wrzesień 2009 Zasilacz w PS3 obsługuje napięcie 110-240V, mowa o wersji FAT. Masz instrukcję do slima? Na końcu masz dane techniczne i tam będzie pisało jakie napięcie obsługuje transformator. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PROT 1 Napisano 20 Wrzesień 2009 (edytowane) Drugi raz o to samo pytasz http://www.ps3site.pl/forum/topic/20814-fat-vs-slim/page__view__findpost__p__237593 Edytowane 20 Wrzesień 2009 przez PROT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chebawca 0 Napisano 20 Wrzesień 2009 (edytowane) W instrukcji oficjalnie napisane jest jedynie że 120 V, 60 Hz czyli standard amerykański. Z tego co mi wiadomo to w wersji fat też nie jest napisane że zasilacz jest uniwersalny. Z tego co wstępnie obczaiłem na zachodnich forach slim ma również uniwersalny zasilacz. W tym wypadku potrzebowałbym jedynie przejściówke na wtyczke czy nowy kabel zasilający? P.s. PROT bo zgodnie z twoją uwagą przeniosłem pytanie do odpowiedniego działu. Edytowane 20 Wrzesień 2009 przez chebawca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PROT 1 Napisano 20 Wrzesień 2009 Rozkręc konsole i sprawdz zasilacz czy ma AC 100v/240v jeżeli tak to tylko potrzebna jest przejściówka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łasuch 0 Napisano 27 Marzec 2010 Przepraszam za odkop. Jestem tu nowy i chciałbym się dowiedzieć na 100% czy ps3 slim z USA cech2001b obsługuje napięcie 220V?? To dla mnie ważne. Proszę o wyrozumiałość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach