Krzysi3kk 0 Napisano 10 Październik 2009 (edytowane) witajcie na poniedziałek muszę napisać panegiryk o koleżance z klasy która jest mądra i bardzo dobrze śpiewa ale jest niepełnosprawna a kompletnie nie wiem co napisać Edytowane 10 Październik 2009 przez Krzysi3kk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AGArtha 786 Napisano 10 Październik 2009 (edytowane) Temat taki trochę nie pasujący do całokształtu tego forum... jednak... skoro już go napisałeś to niechaj bedzie. Panegiryk to czysto pochwalna oda- może być to wiersz albo nawet coś w formie toastu np wznoszonego na cześć jakiejś osoby, która w pewiem sposób jest wyjątkowa i godna uwagi. Skoro Twoja koleżanka ładnie śpiewa i ma znakomite wyniki w nauce to napisz właśnie o tym. Dodaj do tego jakiś element związany z pierwszym pozytywnym wrazeniem jakie moze budzić np. w kimś kto jej nie zna ( coś tam znajdziesz) oczywiście musi być to zaleta np. ma ładne oczy, ma długie włosy, często się uśmiecha czy coś w tym rodzaju. Całokształ musi być zachowany w czyście pochwalnym tonie. jakbyś pisał o swoim idolu, jakbyś chciał zrobić Jej reklame. Nie wiem jak jeszcze można Ci pomóc w tym jakże banalnym zadaniu. Nie spodziewaj się, że Ktoś to za Ciebie napisze - Ty znasz swoją koleżankę więc musisz to napisać sam. Pozdrawiam. Edytowane 10 Październik 2009 przez AGArtha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 10 Październik 2009 Gdy Agnieszka Krzysiowi odpowiada Wnet na Forum cisza zapada Każdy wielce ucieszony Bo to piękne będzie niczym epylliony Może być? :P 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AGArtha 786 Napisano 10 Październik 2009 O widzisz Krzysiu! Właśnie coś w tym stylu - moze być jeszcze większy nacisk na uzdolnienia i zalety koleżanki ;) Kill --> Jestem pod wrazeniem! Aż zapiera dech w piersiach ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysi3kk 0 Napisano 10 Październik 2009 (edytowane) już chyba pomysłów nabieram wielkie dzieki kill i agata jescze jak juz napisze to wam wysle i powiecie co moze być Kiedy Julia śpiewać zaczyna każdy słuchanie rozpoczyna Pan Marian jest wnet zadowolony I każdy marzy żeby być tak uzdolniony Kiedy na polskim padnie trudne pytanie Julia ma na nie zawsze rozwianie gdy odpowiedzi wyczerpującej udziela cala klasa jest i tu wlasnie sie zaczolem prosze pomozcie dokonczy i pozmieniac co nalezy zeby jakos to wygadalo i dostac jakos pozytywna ocene Edytowane 10 Październik 2009 przez Krzysi3kk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AGArtha 786 Napisano 10 Październik 2009 (edytowane) Kiedy Julia śpiewać zaczyna każdy słuchanie rozpoczyna Pan Marian jest wnet zadowolony I każdy marzy żeby być tak uzdolniony Kiedy na polskim padnie trudne pytanie Julia ma na nie zawsze rozwianie gdy odpowiedzi wyczerpującej udziela cala klasa jest Tu moze lepiej zabrzmi : Gdy na lekcji pada trune pytanie Julia zna zawsze odpowiedź na nie Jak coś wymyślę jeszcze to zrobię edit postu. Aaaa i nie używaj zbyt długich slów - zwykle kiepsko się komponują z rymami ;) Edytowane 10 Październik 2009 przez AGArtha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rOgalZory 0 Napisano 10 Październik 2009 Moja najlepsza kolezanka jest niepełnosprawna Ale ladnie śpiewa od bardzo dawna Kumple się z niej śmieją ale ja wiem ze ona w tej szkole jest ostatnia nadzieją :D proste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AGArtha 786 Napisano 10 Październik 2009 (edytowane) Moja najlepsza kolezanka jest niepełnosprawna Ale ladnie śpiewa od bardzo dawna Kumple się z niej śmieją ale ja wiem ze ona w tej szkole jest ostatnia nadzieją :D proste No proste jeśli chciałbyś napisać fraszkę. To nie jest panegiryk. Moja propozycja: Gdy tylko zaczyna grać muzyka Julia w nią wplata swój głos słowika Wszyscy z podziwem patrzą na Nią Bo śpiewa pięknie niczym Anioł A jak na lekcji pada trudne pytanie Julia zna zawsze odpowiedź na nie Jest bardzo miłą i zdolną dziewczyną Oby uśmiech z jej twarzy nigdy nie ginął Ps. Nie mam na imię Agata ;) Edytowane 10 Październik 2009 przez AGArtha 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach