Skocz do zawartości
Pheren

Kamerka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam kamerke dcr sr32e firmy SONY. Dowiedziałem się dzisiaj, że moge jej używać jako kamerki internetowej. Oglądam także filmiki na stronie gdzie właśnie ta funkcja kamer cyfrowych jest wykorzystana. Również chciałbym nagrywać te filmiki (są one tam puszczane na żywo). Jak moę użyć mojej kamery cyfrowj jako internetowej??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchaj a moze ktoś dla checy napisał coś o tym w instrukcji dołączonej do kamery. Sprawdz. Tak ogólnie to polecam lekturę.

8.jpg

Edytowane przez rembix
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybacz, ale nie jestem jednym z tych idiotów którzy najpierw pytają na forach, a później szukają w google lub instrukcjach. Szukałem w instrukcjach( zwykła na papierze i pdf), google, opcje kamery. Na stronce http://manager.money.pl/hitech/kamery_cyfrowe/sony;dcr-sr32e,kamera,5224.html,kamera,5224.html pisze, że mam taka opcje.

Edytowane przez Pheren

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczam. A pomyślałeś może że skoro nie ma opisanego sposobu postępowania w celu uaktywnienia żądanego przez ciebie trybu w tzm. manualu to twoja kamera nie ma takiej funkcji jednak? U producenta nie piszą ze ma taką opcje.

Może twój informator nawalił??

26.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robiłem próby, a wczoraj wieczorem zadzwoniłem do sony przedstawiłem prośbę i powiedzieli mi, że funkcja istnieje. Niestety na w chwili gdy zadzwoniłem pan który odebrał telefon nie potrafił powiedzieć jak tą funkcje uruchomić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do komputera lub TV : Kablem chinch możesz ją podłączyć do telewizora pod euro lub przez tuner TV w komputerze do wejścia video. (np. w skype ustawiasz urządzenie wideo jako tuner TV i masz wtedy obraz z kamery ) zamiast tunera TV może być karta graficzna vivo lub inna do przechwytywania obrazu z wyjść AV.

Jeśli o to Ci chodziło to spróbuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam jeszcze, że z PS3 zapewne (bo jak mniemam to chcesz zrobić) funkcja ta nie zadziała (no chyba, że pod Linuksem, ale tu już tylko zgaduję).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym nie "tam pisze" tylko "jest napisane".

Ehh. Juz to przerabialismy na forum. Obie formy sa juz poprawne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za porady podpiąłem pod tuner tv. Arab a mi chodzi o nagrywanie filmów z ps3 na żywo na stronke internetową czyli kamerować będę ps3 a zapis czy też przesyłanie na żywo spokojnie mogę robić na kompie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za porady podpiąłem pod tuner tv. Arab a mi chodzi o nagrywanie filmów z ps3 na żywo na stronke internetową czyli kamerować będę ps3 a zapis czy też przesyłanie na żywo spokojnie mogę robić na kompie.

Jak masz tuner tv w pc, to ustaw PS3 w tryb 576i i podepnij PS3 bezpośrednio do karty TV w kompie (idę o zakład, że masz tam wejście na chinch (uwaga!: tylko uważaj, żebyś nie podpiął pod wejście antenowe bo jesio coś spalisz)). Obraz będzie znacznie lepszy... a i możesz próbować, o ile dobra karta telewizyjna, wymusić 576p.

Na wszelki wypadek: tak, tym standardowym kablem, który dostałeś w zestawie z PS3 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi