Emir 2 Napisano 13 Listopad 2009 Brąz: Learned The Reverse Wind Successfully Perform The Reverse Wind Technique Learned The Furious Wind Successfully Perform The Furious Wind Technique Learned Shadowless Footsteps Successfully Perform The Shadowless Footsteps Technique Learned The Flying Swallow Successfully Perform The Flying Swallow Technique Learned The Flying Bird Flip Successfully Perform The Flying Bird Flip Technique Learned The Obliteration Technique Successfully Perform Obliteration Technique Learned The Ultimate Technique Successfully Perform The Ultimate Technique Learned The Ultimate Guidance Successfully Perform The Ultimate Guidance Technique Learned to The Counter Attack Successfully Perform The Counter Attack Technique Learned The Unrivaled Soaring Successfully Perform The Unrivaled Soaring Technique Learned The Invisible Path Successfully Perform The Invisible Path Technique Learned The Izuna Drop Successfully Perform The Izuna Drop Technique Learned The Guillotine Throw Successfully Perform The Guillotine Throw Technique Learned The Art of Inferno Successfully Perform The Art of the Inferno Ninpo Learned The Art of Wind Blades Successfully Perform The Art of the Wind Blades Ninpo Learned The Art of Flame Phoenix Successfully Perform The Art of the Flame Phoenix Ninpo Learned The Art of Piercing Void Successfully Perform The Art of the Piercing Void Ninpo Feat of a Hundred Slashes 100 Hit Combo With Any Weapon Feat of a Thousand Obliterations Defeat 1000 Enemies Using Obliteration Techniques Feat of Ultimate Destruction Defeat 1000 Enemies Using Ultimate Techniques Izuna Drop Master Perform 1000 Izuna Drops Guillotine Throw Master Perform 1000 Guillotine Throws Dragon Sword Master Defeat 1000 Enemies With The Dragon Sword Lunar Staff Master Defeat 1000 Enemies With The Lunar Staff Falcon's Talons Master Defeat 1000 Enemies With The Falcon's Talons Dual Katana Master Defeat 1000 Enemies With The Dual Katana Kusari-Gama Master Defeat 1000 Enemies With The Kusari-Gama Eclipse Scythe Master Defeat 1000 Enemies With The Eclipse Scythe Tonfa Master Defeat 1000 Enemies With The Tonfa Vigoorian Flail Master Defeat 1000 Enemies With The Vigoorian Flail Enma's Fang Master Defeat 1000 Enemies With The Enma's Fang Ultimate Ninpo Master Chant 100 Ultimate Ninpo Spells Rescued 100 ninja. Rescue 100 People In Need Złoto All missions successfully completed Successfully Complete All Missions Platyna: Master Of The Secret Arts Obtain all trophies. + 15 ukrytych trofeów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiziek 5 Napisano 21 Listopad 2009 (edytowane) Secret TrophiesCompleted Chapter 1 Bronze Trophy Successfully complete Chapter 1. Completed Chapter 4 Bronze Trophy Successfully completed Chapter 4. Completed Chapter 7 Bronze Trophy Successfully complete Chapter 7. Completed Chapter 10 Bronze Trophy Successfully completed Chapter 10. Completed Chapter 13 Bronze Trophy Successfully complete Chapter 13. Cleared the PATH OF THE ACOLYTE Silver Trophy Clear the game on the PATH OF THE ACOLYTE. Cleared the PATH OF THE WARRIOR. Silver Trophy Clear the game on the PATH OF THE WARRIOR. Ayane mastered. Silver Trophy Defeat 1000 enemies in Ayane. Rachel mastered. Silver Trophy Defeat 1000 enemies in Rachel. Momiji mastered. Silver Trophy Defeat 1000 enemies in Momiji. Mastered the PATH OF THE ACOLYTE. Silver Trophy Master the PATH OF THE ACOLYTE. Clear the PATH OF THE MENTOR. Silver Trophy Clear the game on the PATH OF THE MENTOR. Clear the PATH OF THE MASTER NINJA. Silver Trophy Clear the game on the PATH OF THE MASTER NINJA. Mastered the PATH OF THE WARRIOR Silver Trophy Master the PATH OF THE WARRIOR. Mastered the PATH OF THE MENTOR Silver Trophy Master the PATH OF THE MENTOR. Mastered the PATH OF THE MASTER NINJA Gold Trophy Master the PATH OF THE MASTER NINJA. Ktoś gra w NGSa? Robię ostatnio Mentora od niechcenia i jest łatwiej niż na Warriorze, szkoda że Tonfy tak późno się zdobywa :biggrin: Edytowane 21 Listopad 2009 przez Kiziek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eAthena 0 Napisano 28 Listopad 2009 Musze częściej zaglądać na to forum xd Ja gram w Sigme. Dopiero na Master Ninja albo Ultimate Ninja ( Team Missions) będziesz odczuwał jakieś trudności. Jeśli uda mi się w tym zrobić platyne to będę niesamowicie z siebie dumny ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 8 Grudzień 2009 (edytowane) Gierke juz mam w domu ale jeszcze nie odpalalem. Podobno ma jedna z najtrudniejszych PLATYN na PS3 ! :/ Ktos juz zrobil z tu obecnych ? Jakies TIpsy&Tricky ? ;> Edytowane 8 Grudzień 2009 przez Frog_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 16 Grudzień 2009 jak na razie platynę ma tylko ok 70 osób na świecie raczej nikt tutaj do nich nie należy - mi zostały tylko 2 misje (jak chyba większości) i dokończyć chapter challanage na warriorze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 16 Grudzień 2009 Mo to widze ladny HARD :/ Ale to jak zostaly ci dwie misje i przejscie chalenge na warrior i platyna ? Czy w ogole trudno przejsc ta gre..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 17 Grudzień 2009 ta tylko to mi zostało i platyna :) - jak grałem pierwszy raz to męczyłem się z bossami bo nie znałem na nich taktyk ale po przejściu na master ninja (i to 2 razy bo normalnie i chapter challange) jak odpalam warriora to jest śmiesznie łatwo dlatego jeszcze tego nie zrobiłem :) tak naprawdę trudno jest dopiero na poziomie master ninja bo 1 grab i game over niezależnie czy to zwykły enemy czy boss :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kyokashin 4 Napisano 25 Grudzień 2009 Nie rozumiem tego działu... przepisujecie tylko liste pucharków z gry i świecicie. Może coś wiecej na ten temat? Jak sie je zdobywa, Gdzie najlepiej? Jakieś rady co do pucharka? A tu zwykła lista. Nigdy chyba tego nikaj na żadnym forum nie pisałem ale chyba zaczne... Żal.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 27 Grudzień 2009 (edytowane) No fakt. NA stronce tez WIELCE wporwadzone TROFEA. Myslalem ze bedzie to jakos w PL zrobione, objasnione... a tu wklejone to samo co mozna znalesc na zagranicznych serwerach. Moglibyscie chociaz tlumaczyc CO NALEZY ZROBIC przy DANYM TROPHY... W sumie ang. jako tako znam i wiekszosc trophy umie sobie przetlumaczyc. No ale przeciez mamy PL portal i forum. No i nie kazdy moze wladac ang. moze umiec niemiecki albo inny. i wtedy w cale takie info nie jest pomocne..... @Darkman jak postepy z platyna? Za mna dopiero 1 boss ;) Zaczalem gre na jakims tam drugim poziomie trudnosci.. Rozumiem ze ten pierwszy zaliczy mi automatycznie jesli przejde ten wyzszy ? Bo to wszystko konieczne do platyny ? Edytowane 27 Grudzień 2009 przez Frog_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 30 Grudzień 2009 postępy są :) dokończyłem chapter challange warriora i w końcu udało się zaliczyć misje ultimate ninja 1 więc została już tylko 1 misja :) nie nie zaliczy ale wystarczy w chapter challange przejsc ostatni chapter i wtedy wpadnie za acolyte ale jeśli zamierzasz zrobić platynę albo jak najwięcej trophy to i tak czeka cię 7krotne przejście gry ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 30 Grudzień 2009 (edytowane) postępy są :) dokończyłem chapter challange warriora i w końcu udało się zaliczyć misje ultimate ninja 1 więc została już tylko 1 misja :) nie nie zaliczy ale wystarczy w chapter challange przejsc ostatni chapter i wtedy wpadnie za acolyte ale jeśli zamierzasz zrobić platynę albo jak najwięcej trophy to i tak czeka cię 7krotne przejście gry ;P kurde 7razy mlocic to samo :/ troche przesadzili. Mogli nby chociaz za kazdo przejscie ZLOTY Trophy dawac a nie. Przeciez to kawal roboty jest.. Ale nie wiem czy dam rade. Narazie 8 chapter i w sumei niektore bossy tak na styk przeszedlem. Jest 14cie rozdzialow co nie ? Ale mam juz 11czaszek takze rabat u dziadzia na energypowery jest heh ;) Jesli bedzie duuuuzo trudniej to czarno to widze... Chyba ze sie wyrobie heh ;) Ale kurde gdzie tam te zabicia po 1tys kazda bronia <olaboga> Czyli mowisz dokonczyc tego warriora a potem chapter chanlenge cos takiego i wybrac ostatni tia ? Edytowane 30 Grudzień 2009 przez Frog_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 30 Grudzień 2009 O co chodzi z trofeami odnosnie "master the path of acolyte/warrior" itp ? btw. ja juz niestety koncze gre, troche krotka ale za to fajna :), na pewno pobawie sie w te misje, ktos chetny :D ? @Darkman Te challenge dzialaja tak samo w przypadku innych poziomow trudnosci ? ze skoncze na danym ostatnie TM i myk, wpada? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 30 Grudzień 2009 haha właśnie wpadła platyna :D Frog_PL dokładnie tak Alu to działa tylko z Warrior i Acolyte ponieważ żeby odblokować w chapter challange wyższy poziom trudności musisz go najpierw normalnie przejść jako new game - i na tym właśnie polegają te trophy master the path of... żeby w każdym chapterze w chapter challange dostać końcową ocene MASTER NINJA (czyli dokladnie 68 chapterów) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 30 Grudzień 2009 haha właśnie wpadła platyna :D Frog_PL dokładnie tak Alu to działa tylko z Warrior i Acolyte ponieważ żeby odblokować w chapter challange wyższy poziom trudności musisz go najpierw normalnie przejść jako new game - i na tym właśnie polegają te trophy master the path of... żeby w każdym chapterze w chapter challange dostać końcową ocene MASTER NINJA (czyli dokladnie 68 chapterów) gratuluje, btw. mam nadzieje ze pozniej pogramy te misje od poczatku 4fun o ile cie jeszcze gra nie znudzila ^^ ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 30 Grudzień 2009 haha właśnie wpadła platyna :D Frog_PL dokładnie tak Alu to działa tylko z Warrior i Acolyte ponieważ żeby odblokować w chapter challange wyższy poziom trudności musisz go najpierw normalnie przejść jako new game - i na tym właśnie polegają te trophy master the path of... żeby w każdym chapterze w chapter challange dostać końcową ocene MASTER NINJA (czyli dokladnie 68 chapterów) Aa czyli cos jak np w Uncharted trzeba przy kazdym rozdziale miec na najwyzszym poziomie opanowane. ehh w kolko to samo trza bedzie robic...:/ Przesadzili mogli tak jak w U2 ze sa 3 poziomy i jeden najtrudniejszy odblokowywany po przejsciu HARD tudziez WARRIOR. A myslalem ze w styczniu wymienie na God of Wara ta ninje. Ale widze ze 7razy machnac to watpie zebym znalazl czas, chyba ze skapituluje ;) Zobaczmymy Jakies wskazowki jeszcze swiezo upieczonego NINJE PLATYNOWCA ? Co by sobie ulatwic robote jakos ? ;) No i gratuluje tej platynki. SZACUN ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 30 Grudzień 2009 dzięki :) no niestety przesadzili trochę z tym przechodzeniem ciągle tego samego + 1000 killsów dla każdej broni ale co zrobić ;] hmm izuna drop (kwadrat -> trójkąt -> kwadrat -> kwadrat -> kwadrat -> trójkąt dla podstawowego miecza) i blok to twoi najwięksi przyjaciele :) jak będziesz miał jakiś problem z bossem to sprawdzaj sobie na youtube oni wbrew pozorom są bardzo łatwi ;] ale jak szykujesz się na poziom trudności MASTER NINJA to musisz polubić napis game over bo inaczej nie dasz rady - na mn KAŻDY chwyt przeciwnika (niezależnie czy to zwykłe mięso czy boss) to zgon więc ginie się tu naprawdę sporo (np w 5 chapterze Momiji ostatni boss tych 2 "bliźniaków" padłem ok 20 razy zanim mi się udało ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 30 Grudzień 2009 dzięki :) no niestety przesadzili trochę z tym przechodzeniem ciągle tego samego + 1000 killsów dla każdej broni ale co zrobić ;] hmm izuna drop (kwadrat -> trójkąt -> kwadrat -> kwadrat -> kwadrat -> trójkąt dla podstawowego miecza) i blok to twoi najwięksi przyjaciele :) jak będziesz miał jakiś problem z bossem to sprawdzaj sobie na youtube oni wbrew pozorom są bardzo łatwi ;] ale jak szykujesz się na poziom trudności MASTER NINJA to musisz polubić napis game over bo inaczej nie dasz rady - na mn KAŻDY chwyt przeciwnika (niezależnie czy to zwykłe mięso czy boss) to zgon więc ginie się tu naprawdę sporo (np w 5 chapterze Momiji ostatni boss tych 2 "bliźniaków" padłem ok 20 razy zanim mi się udało ;)) no wlasnie ostatnio coraz czesciej staram sie tego dropa robic ale w ferworze walki i nerwowki nie zawsze wychodzi heh ;) No ci blizniacy tez poki co mi najbardziej nerwow zabrali. Reszta bo krotkim rozpracowaniu jako tako. Narazie bez YT. Zobaczymy ostatnie czaptery ;) No i jesli jakies online trophy jest to w razie co wspomozesz ziom ?;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 30 Grudzień 2009 ja z YT skorzystałem przy chapterze 10 na mentorze bo już nie mogłem znieść zedoniusa -.- jest 1 trophy online właśnie te które dopiero dzisiaj udało mi się zrobić więc może być problem ;) ale chętnie pomogę na tyle ile da radę ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 31 Grudzień 2009 Hmm, wlasnie ukonczylem NGS2, swieeetna gra, bardzo pozytywnie sie zaskoczylem :), ale odnosnie trofeow, dostalem sreberko za Acolyte, i teraz jestem w kropce BO, nie wiem co zaczac przechodzic aby za 1 zamachem zebrac jak najwiecej trophy, albo new game na Mentor/Warrior, albo to odblokowane Chapter challenge na Warrior, co do czego prowadzi ? Dark, odpowiedz jesli mozesz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 31 Grudzień 2009 pomyliłem się bo są 3 a nie 1 onlineowe trophy ;) niestety prawdopodobnie więcej niż 1 trophy raczej nie zdobędziesz niezależnie czy wybierzesz new game czy chapter challange bo po ukończeniu każdego z nich dostaniesz 1 srebro (jedynie mastered the path of master ninja dostaniesz złoto) 1000 killsów każda bronią i każda panną - możesz ewentualnie przejść całego mentora używajać tylko jednej broni to powinieneś dobić do 1000 ale najlepsze do tego są team missions ;) co do chapter challange tam gra wygląda trochę inaczej ponieważ żeby dostać ocenę master ninja musisz przez cały czas używać tylko UT i zabić wszystkich przeciwników (nikogo nie omijać - a da się niektóre walki) i najlepszą bronią do tego są Tonfy ponieważ nawet UT lvl1 (niebieska hmm aura) zabija każdego zwykłego lolka, jeśli nawet nie zabije to z pewnością urwie mu rękę albo coś ;] - to najszybsza droga do kolejnych trophy: 1000 killsów tonfą, 1000 ultimate technique no i chapter challange na danym poziomie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 2 Styczeń 2010 OK udalo sie 1 przejsc. Ale chyba sobie odpuszcze platyne. Ten RAZ mi sie dluzyl a gdzie tam 6 jeszcze :/ @Darkman jak to mowiles mam zrobic zeby zaliczylo mi ALOCYTE jak gralem na warriorze. Mam dac na chapter chalenge i ostatnia misje i przejsc tak ? i wskoczy jakbym przeszedl gre na tym poziomie ? A i pytanie czy w team mission mozna grac w dwie osoby na 1 konsoli ? Czy tylko ktos z netu albo bot komputerowy.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 2 Styczeń 2010 ta odpalasz chapter 17 w chapter challanage poziom acolyte przechodzisz go i gotowe niestety nie da się grać na jednej konsoli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 3 Styczeń 2010 (edytowane) oki wpadlo. Dzieki @Dark.. No to coz pozostaje mi zrobic kazda bronia i kazda kobitka 1000kilsow. To chyba najlepiej w team mision co @dark ? odrazu moze wpadnie te 100rescue ninja.. Kurde a gdzie tam 1000 Ultimate kills i izuna drop jak ja tego prawie w ogole ni e uzywalem. A gilotine throw w ogole ! Ultimate chyba najlepiej nunczakami robic nie ? Najszybciej ? Edytowane 3 Styczeń 2010 przez Frog_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiziek 5 Napisano 4 Styczeń 2010 darkman, z kim przechodzileś ultimate ninja 1 i 2? bo jak ostatnio grałem w NGS2 to platynę miały 4 osoby. Jakiś błąd znależli czy dalej na tym tańcu Rachel bazują? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 6 Styczeń 2010 Ktos pomoze w 100rescue ninja ? Mysle zeby zagrac w jakas latwa plansze zbic energie do zera partner i zostawic np gdzies zablokowana jedna ninje z lukiem ktora bedzie ciagle zabijac partnera a ja go ratowac ; ) Ktos wspomoze ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach