Skocz do zawartości
aerofan

Gry W Rozdzielczości 1080P - Pytanie I Rozważania...

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe teorie z tymi cenami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do ceny, telewizory FullHD są znacznie droższe od HDReady, wahają się w granicach od 4000 zł ~ nawet 20000 zł. HDReady są tańsze, od 1500 zł do ponad 5000 zł.

Człowieku skąd wziąłeś takie rewelacje cenowe? :laugh: Weź się przejdź do dowolnego sklepu rtv i zobacz jak wygląda rzeczywistość, a nie piszesz jakieś farmazony. Ja za swoją bravie full hd 40 cali zapłaciłem 2500 zł. I jak ma się to do tego co napisałeś? Full HD od 4000 zł? Spadnę z krzesła... ze śmiechu :laugh:

Edytowane przez look4z

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku skąd wziąłeś takie rewelacje cenowe? :laugh: Weź się przejdź do dowolnego sklepu rtv i zobacz jak wygląda rzeczywistość, a nie piszesz jakieś farmazony. Ja za swoją bravie full hd 40 cali zapłaciłem 2500 zł. I jak ma się to do tego co napisałeś? Full HD od 4000 zł? Spadnę z krzesła... ze śmiechu :laugh:

Stąd: http://www.kikoo.pl/artykuly/120-1/1080p-czy-720p-Jaki-telewizor-LCD-wybrac/ ;)

Nieładnie tak przeklejać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na chwilę wracając do początkowej kwestii gier w 1080p. W pełni rozumiem osobę, która ten wątek rozpoczęła. Przesiadłem się z X360 na PS3, na obu konsolach miałem Fifę 10. Byłem maksymalnie zdziwiony, że obraz w PS3 jest dużo gorszy, mniej ostry. Spoglądam na pudełko Fify, fakt. 720p. Zupełnie nie brałem tego aspektu pod uwagę kupując PS3. Zgadzam się, że w graniu nie to jest istotne, że ważniejsza od grafiki jest grywalność gry. Ale te różnice widać gołym okiem. Na niekorzyść PS3. Nie mniej mam cichą nadzieję, że GoW III będzie w full hd ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałeś pewnie, że ps3 wyszło później i przez to jest mocniejsze, a tu takie rozczarowanie, ale właśnie od tego jest linuksss, sprawdź drugi link w mojej sygnaturce :happy: i przekonaj się samemu o tajemnicy jaką skrywa :tongue:!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takie pytanie z innej beczki , dlaczego fifa 09 smiga w 720p a mi chodzi w 1080p - I teraz dlaczego występuje taka pikseloza , mam TV 32 cale samsunga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mozliwe ze masz odznaczony tryb 720p i w ten sposob wymusiles 1080p. Tylko ze jest to tylko rozdzielczosc wypluwanego obrazu. Konsola i tak generuje obraz w nizszej rozdzielczosc i, ktiry jest potem upscalowany do 1080p wiec nie spodziewaj sie roznicy. Rzeklbym nawet, ze konsola ma wiecej roboty bo musi ten obraz upscalowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gry jak są zrobione dobrze na 1080p to nie ma problemu wszystko działa ok - może nie jestem starym wyjadaczem ale:

1) aero - coś mi się wydaje że jesteś zafascynowany XBOX (kup sobie kierownicę M$ z której się dym unosi)

2) w GT5P powiem że tylko w momencie zderzenia z przeszkodą mam problem pojawia się coś takiego jak interlaced i to tylko 1 raz (ale przyjmuję to na to że się rozwaliłem i mam dymki w oczach)

3) jeżeli uruchamiam grę na mniejszą rozdzielczość nie wymagam że będzie wszystko o wiele lepsze bo mam większą rozdzielczość ustawioną na wyjściu

4) jak oglądam film z divx'a 320x240 to nie oczekuję cudów, że film będzie miał 4 x lepszą jakość

5) ludzie jak coś jest zrobione na 1080p to jest cudo, ale jak coś współpracuje z 1080p to nie plujcie bo zobaczycie pixele

6) mam styczność z oboma konsolami - jestem ciekaw kiedy exclusive z M$ na xboxa pojawią się na PS3 bo odwrotne sytuacje już istnieją

Pozdrawiam - jak jest coś na 1080 to jest dobre ale full supported :) a nie tylko z napisu niestety część chce tylko na tym zarobić

merry christmas everyone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi