Skocz do zawartości
KnodrPL

Nietypowy Problem.

Rekomendowane odpowiedzi

Moze mi ktos teraz powiedzieć czemu jak mam ustawiona rozdziałeke HD 1920 na 1080 to po bokach z lewej i prawej strony i na gorze mam czarne pasy. Przy 16xx tego nie ma . Jak to ustawić by bylo na całym TV. Chodzi o Podlaczenie tv + kompa , kablem hdmi

jak podłącze VGA to TV samoczynnie sie dostraja i ekran jest cały .

2 pytanie , dlaczego z karty graficznej wychodzi dźwięk przez hdmi ?

Mam w komputerze kartę dźwiękowa Emu-0404 ale nie mogę jej bezpośrednio połączyć z TV . Chciałem Chincha z wyjscia podłączy do wejścia Tv ale nie ma dźwięku . Kompletnie nie wiem jak za to sie zabrać . Chce podlaczc kablem DVi -VGA komputer tv , ale wtedy nie ma dźwięku i nie wiem jak to zrobić by dźwięk leciał z głośników w TV .

Czy mogl by mi ktoś powiedzieć co muszę zrobić

Posiadam taki TV Samsung B650 32calowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o podłączenie komp hdmi<->hdmi tv pasy są i... I nie wiem co z tym zrobić na jednym forum powiedzieli mi, a raczej zasugerowali, że może to być wina kabla HDMI ale ja już nie kupowałem innego by to sprawdzić. Teraz mam ps3 przez ten kabel do tv i jest wszystko na cały ekran.

W kompie jaką masz grafikę? Integrę czy jakąś normalną? Ja mając radeona 3200 przez kabel HDMI leciał mi obraz i dźwięk od razu. Czemu tak jest? Bo to wygodne zamiast kilku kabli leci wszystko jednym. Muzyczną jak i graficzną miałem integrę i producent pomyślał i połączył to od razu. Jeśli masz grafikę normalną, a dźwiękową integre to musisz je połączyć jakimś tam kabelkiem.

Ja mam sony brawie i tam CZINCZE są wyjściem dźwięku, a nie wejściem. Poczytaj instrukcję. Mam tak że mogę TV podłączyć do AMPLITUNERA i wtedy dźwięk będzie szedł do amplitunera i na głośniki. Wejścia dźwiękowego brak :(

Poczytaj instrukcje... Może coś z tego ci pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi