Skocz do zawartości
dominik0809

Hdd Format

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chce sformatowac Hdd ps3 i niewiem jak pozniej dograc do niego sytem bo nie mam zadnej płytki instalacyjniej taka jaka sie uzywa w komputerach sytemu windows czy linux.Prosze o pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumie ze po formacie bedziesz wgrywal soft do ps3? w tym przypadku sciagnij na kompie najnowszy soft ze strony playstation i zgraj go na pena. po formacie konsola o niego zawola

czy pod pojeciem system chcesz wgrac linuxa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli sformatujesz dysk z poziomu XMB to nie ma potrzeby ponownej instalacji systemu. To nie Windows. PS3 w jakimś sensie jest komputerem ale nie aż tak. Ponowną instalację systemu można jedynie przeprowadzić z poziomu recovery menu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W starych PS3 cały soft jest w pamięci flash, więc problemu nie ma. W nowszych część jest na dysku (zmniejszona pamięć flash), ale zapewne jest on na ukrytej partycji więc format dysku (partycji dla plików itd) nic nie pomiesza w FW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wrescie mam sciagac tego softa z strony ps3, czy jak skasuje sformatuje dysk co bedzie wiem ze jest tez opcja przywracania z formatem, ale ja chce formata zrobic normalnego pomocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 13.12.2009 o 18:01, dominik0809 napisał:

To wrescie mam sciagac tego softa z strony ps3, czy jak skasuje sformatuje dysk co bedzie wiem ze jest tez opcja przywracania z formatem, ale ja chce formata zrobic normalnego pomocy.

Ja miałem PS3 slim 160GB, i wymieniłem ją sobie na 250 GB, przed wymianą wybrałem opcję przywróć system z pełnym formatowaniem (jako ciekawostkę dodam 160GB formatowało się ok. 6-7h).

Po całej operacji dysk był sformatowany, system nie znikł tylko trzeba go było skonfigurować jak przy pierwszym uruchomieniu.

Dopiero gdy wymieniamy fizycznie dysk twardy trzeba mieć system ściągnięty z oficjalnej strony PS3 i wgrany na pendrive.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sformatuj a jesli Cie zawola o softa to wtedy sobie sciagniesz z internetu i zgrasz na pena. U mnie ostatnio po formacie jakis blad wyskaczyl, ze nie mozna wystartowac sytemu, tylko trzeba bylo wlazyc pena i wcisnac start i select naraz zeby od nowa postawic system. Formatowac umiesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znaczy umiem formatowac pc , a chce sprobowac ps3.

A ja bym chcial ten sytem zaistalowac z płytki nie mam pendrive, podajcie mi dokładny link z tym softem to pobiore se go.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu z płyty niechciało by pójsc tak nie powinno byc, nie posiadam jak pisałem pendriva a moge to zaistalowac m3 tez wchodzi na usb?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karta pamięci tez może być jeśli masz adapter na USB. z płyty nie działa i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktory dysk chcesz formatowac?Ten ktory juz siedzi w konsoli?Czy chcesz wymienic na inny i dopiero ten formatowac? Jezeli masz juz dzialajacy dysk w konsoli i chcesz go formatowac, to konsola nie powinna prosic o firmware. Poza tym masz watek dotyczacy wgrywania FW na konsole jezeli nie wiesz jak to zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skorzystam z topicu...

Mam bardzo stary FW,moja konsola ma ponad dwa lata,nie jest podłączona do internetu i nie miała jeszcze aktualizowanego FW.Więc pomyślałem sobie że dobrze by było w końcu wgrać najnowszy FW,tylko mam pytanie: jeśli go ściągnę ze strony Sony,wgram na Pen'a i podłącze do konsolki to przy instalacji konsola automatycznie usunie stary system razem ze wszystkimi danymi? Czy może muszę najpierw sam skasować stary system?

A i mam jeszcze jedno pytanko: zauważyłem przycięcia w niektórych grach,a w GTA IV to już w ogóle jest masakra(wcześniej,na 99% tak nie było) czy może to być spowodowane bardzo starym systemem lub "zawaleniem dysku przez dane? Format i nowy system mogą pomóc?

Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic ci sie nie skasuje poprzez wgranie nowego fw. zadnych systemow nie trzeba usuwac itp

gta 4 juz tak ma :/

niekiedy do gier wychodza latki ktore poprawiaja ich działanie/plynnosc, ale do ich wgrania musisz ps3 do internetu podlaczyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to i tak zrobię formata,przyda się trochę oczyścić .

A to że GTA lubi sobie "poszarpać" to wiem,tylko że na początku nie było to aż tak silne.Przeszedłem "GTA" cztery razy a ponad to spędziłem niesamowitą ilość godzin snując się po prostu po mieście robiąc rozrubę więc raczej bym zauważył,czasem potrafi tak zwolnić że prawie się zatrzymuje.W InFamous zauważyłem niewielki spadek FPS'ów gdy gdy skacze się po budynkach a Dragon Age momentami lekko szarpnie(mam wrażenie że nasila się to im dłużej trwa sesja).Inna sprawa to to że jestem przewrażliwiony i mogą to być po prostu moje urojenia a po za tym mam stary telewizor w którym troszkę skacze obraz i jest trochę niewyraźny więc to też może potęgować wrażenie zwolnienia itd.

Jeszcze jedno jak będę chciał zainstalować ten FW z pen'a to włożyć go dopiero po włączeniu konsoli czy uruchomić konsolę z włożonym pen'em czy to nie ma żadnego znaczenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.