Skocz do zawartości
zabagigant

Pytanie Wazne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie. Jesli wymieniam sie z kims na gry przez allegro, i on wystawia ta gre zebym ja kupil ale wiadomo ze mam wyslac plyte w zamian. I powiedzmy ja wysylam ta plyte a on nie. Co w takim razie moge zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zmień nazwę tematu, bo ta niewiele mówi i modzi mogą go usunąć.

Co do samego problemu, to jak gość ma sporo komentów pozytywnych to raczej nie ma strachu.

Jeśli jednak jest coś nie tak, to wstrzymałbym się z takimi akcjami. Allegro to serwis służący tylko i wyłącznie sprzedaży przedmiotów, nie ich wymianie.

Jak ktoś jest naprawdę upierdliwy, to jeszcze może napisać, że nie dostał kasy za wystawioną grę i mogą być tylko nieprzyjemności.

Nie, żebym Cie straszył, ale w dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KOlego zastanów się co możemy Ci poradzić, bo mocno zagrzałem zwój mózgowy i niestety nie udało się nic trafnego wydedukować ...

A co jeśli kupisz grę poprzez Allegro, przelejesz wylicytowaną kwotę a ktoś nie prześle Ci płyty?

A co jeśli kupisz grę poprzez Allegro, przelejesz wylicytowaną kwotę a ktoś przyśle ci starego buta lub cegłę?

A co jeśli .........

Zweryfikuj sprzedającego/wymieniającego się grą pod kątem jego historii na serwisie aukcyjnym. Jeżeli ma 100% pozytywów to nie zaryzykuje zapewne dla kilku zł utraty reputacji. Jak już chciałeś koniecznie "błysnąć" tematem - który na domiar złego ma nic nie mówiący o nim temat to mogłeś zapytać o coś bardziej rzeczowego ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie jesli chodzi o sprzedaz itp to mozna przeciez to zglosic w odowiednie miejsce, ale tu chodzi o wymiane, co robic w takim przypadku, jesli ktos ma np 100 pozytywnych komentarzy to jeden negatywy chyba go nie zmartwi prawda ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo razy trzeba Ci powtarzać, że allegro służy do KUPOWANIA i SPRZEDAWANIA a NIE wymiany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.