martix 2 Napisano 12 Styczeń 2010 Witam Na początku września zrezygnowałem ze studiów tzn. nie oddałem indeksa. Ubezpieczenie to ze studiów wygasło. Obecnie pracuję w firmie, która odprowadza różne składki. Czy muszę się ubezpieczać?? Czy to jest dobrowolne ubezpieczenie?? Jakie są korzyści?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 12 Styczeń 2010 Jeśli jesteś zatrudniony na umowę o pracę to firma wszystkie składki i ubezpieczenia zdrowotne płaci za ciebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patyk 17 Napisano 12 Styczeń 2010 Witam Na początku września zrezygnowałem ze studiów tzn. nie oddałem indeksa. Ubezpieczenie to ze studiów wygasło. Obecnie pracuję w firmie, która odprowadza różne składki. Czy muszę się ubezpieczać?? Czy to jest dobrowolne ubezpieczenie?? Jakie są korzyści?? Nie łatwiej byłoby zapytać pracodawcę? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pszczółek 1 Napisano 13 Styczeń 2010 Musisz zapytać w kadrach lub księgowej/ego. To że masz umowę o pracę nie oznacza że Cie ubezpieczają. Mnie np. pytali się czy chce być ubezpieczony przez firmę w xxx firmie ubezpieczeniowej, składka automatycznie pobierana z wypłaty co miesiąc. Osobiście jestem ubezpieczony w innej firmie, dlatego że jest taniej gdy się ubezpiecza od kilku lat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CrashBandicot 0 Napisano 19 Styczeń 2010 Zdrowotne masz. Wypadkowego to nie wiadomo. Raczej jest ono indywidualne lub zbiorowe ale za to drugie sie placi oddzielnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach