Skocz do zawartości
mike950

Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,jestem nowy na forum. Mam dość "głupie pytanie" Zamierzam kupić ps3 z dyskiem 250 GB .. i tak czy gry mogą sie przycinać na ps3 ? , czy wszystko chodzi płynnie i nie musisz się matrwić ?? Z góry dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam w tej chwili tylko 5 gier(jedna jeszcze w foli... ratchet:P) i żadna się nie przycina :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie wszystkie gry chodzą płynnie, choć zdarzają się perełki (GTA 4), które płynnością nie powalają. Ale w nowszych produkcjach raczej już to nie występuje, jedynie okazyjne dropy fps'ów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie martw się. Z reguły gry na ps3 sie nie przycinają - chociaz powiedziałbym, że dużo tutaj zalezy od ustawień telewizora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale posłuchajcie gry na ps3 nie maja wymagan wiec czemu mówicie że mogą się ciąć ?? Mi chodzi o taka przycinke jak na kompie ( szarpanie ) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie zdarza się to w GTA reszta gier śmiga, ale np. w niektórych demach się plej wiesza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z "szarpaniem" podobnym do tego na PC jeszcze się nie spotkałem :) PS3 to naprawdę solidny sprzęcior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najczesciej przycinaja sie od czasu do czasu jakies multiplatformowe gry.

gry napisane tylko na ps3 (killzone 2, uncharted 1,2 itp) chodza plynnie

czasem podczas doczytywania levelu cos sie przytnie, ale chyba to normalne

Edytowane przez kakaroto-songo1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posłuchajcie co wy rozumiecie przez słowo przycinanie.. jastem fanem cod ,, gram teraz na pc w cod6 i troche szarpie czy tak samo bedzie na ps3 gdy kupie sobbie to gre.. mam dosc szarpanie na pc ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na ps3 nie bedzie szarpac (przycinac sie) przez caly czas. czyli normalnie bedziesz gral

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nektore gry w niektorych sytuacjach (np specyficzne lokacje) potrafia klatkowac. Niektorzy sa bardziej wyczuleni, inni mniej. Jedni maja 100Hz, inni 200Hz a jeszcze inni tylko 60Hz. Ja jestem przypadkiem gdzie TV smiga tylko na 60Hz i oko masz wyczulone na klatkowanie i niestety bardzo duza czesc gier nie chodzi tak plynnie jak powinna.

Jedna z lepiej dzialajacych gier jest CoD, ktorego polecam, jednak ostatnio jak gram to co kilka minut mam stop klatke przez pol sekundy, a nie przypominam sobie zeby tak sie dzialo na poczatku zabawy z tym tytulem. Ale jako ze platynka wpadla ( ^^) nie bawilem sie w formaty i inne wynalazki zeby usunac ten problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyżej napisali. Nie ma się co martwić bo na pewno ci nie będzie szarpać , przycinać , lagować nic z tych rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdarzają się gry które pewnie przez "spartolenie" twórców szarpia i zacinają

Przykład taki to NFS Undercover - u mnie ta gra lubiła bardzo "slide show'y" miałem wręcz momentami wrażenie poklatkowości :P

Ale to jedyny taki przypadek ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi, prócz wspomnianych NFS:U, GTA IV również Assassin's Creed I lubił się przyciąć... Rzadko bo rzadko ale zawsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.