Skocz do zawartości
spo0lsh

zgodność z PS2 (PS3 ver. 1.90) - aktualizacja 26.lipca.2007

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Czy mógłby ktoś sprawdzić czy działa na PS3 WRC Relly evolved wersja europejska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Robo

A ja mam pytanie związane z GTA SA. Czy ktoś próbował odpalać (firmware 1.70 - wcześniej bodajże nie działało) tą grę w "wydaniu" o kodzie produktu SLES-52541? Według listy ma działać "na dwa kwadraty" czyli przeciętnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robo, pograsz, pewnie będą pomniejsze bugi - nie mające wpływu na rozgrywkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Daczek84

Witam wszystkich-jestem nowy na forum ale dotychczas na bieżaco sledzilem wszystkie tematy.

Co do kompatybilności to przy oprogramowaniu 1.5 Gran turismo 4 i Metal Gear 3 nie chciały sie odpalic wogole.Po aktualizacji do 1.7 tylko Gran Turismo ruszylo a Metal dalej jak nie chodzil tak nie chodzi...Myslalem ze bede mogl spokojnie sprzedac swoje Ps2 ale jezeli tak bedzie dalej to bede musial sie wstzymac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, SONY naprawi. Zrezygnowali z EE w nowych modelach na US i Japonię (cięcie kosztów) to emulację będą musieli doszlifować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy ktoś sprawdzał może jak sytuacja z finalem XII?? Chciałbym nadrobić zaległość z playa dwójki ;)

God Of War - potwierdzam - działa praktycznie bez problemu.

FF X i FF X-2 - działają bez problemu.

Final Fantasy XII 'działa', ale jest coś nie tak w czasie odtwarzania filmików przez konsole  :-

Obiekty dziwnie sie poruszają, jakby nachodziły na siebie kolejne duchy tych samych obiektów  :D

Coś jak efekt wychodzenia kilku obiektów z jednego,  :-* aż oczy bolą  :'(

Sama gra 'działa' poprawnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Daczek84

Dzisiaj kupilem sobie nowego Neo Plusa z demkiem God of War 2 no i oczywiscie jaki jest efekt??Nie działa.Wogole to mam chyba z 5 demówek z Ps2 i zadne nie chce sie uruchomic.Czy to oznacza ze Sony calkowicie wykluczylo mozliwosc uruchamiania dem z Ps2 na Ps3??Lista kompatybilnosci dotyczy tylko pelnych wersji a o demach nie ma ani slowa-przynajmniej ja nie doczytalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość p00h

Niestety w ramach tzw 'Quality Assurance' emulator sprawdza czy potrafi poprawnie emulować grę, czyli musi ona być na liście zgodności - czyli automatycznie nie działają żadne dema, ale też i pełne gry... taki np. Suikoden V działał (z losowymi zwisami co prawda) na sofcie 1.6 a na 1.7 - nie działa wogóle bo został z listy usunięty (za te zwisy pewnie).

Pozostaje mieć nadzieję, że za parę miesięcy dopracują w końcu emulator...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na stronie oficjalnej BC pojawiły sie nowe tytuły... czy posiadacze mgs3:subsit  mogli by sprawdzić czy działa ... bo wg najnowszego spisu gier ma jeden znaczek czyli z problemami...

thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mój 1.81 f 29''Tv bez hd

GRAN TURISMO 4

Mam GT4 bestseller (czyli normalna, nie prologue) i problemosy:

-w intrze głos "strzela" i przerywa

-na okrażeniu testowym na począdku trasy samochód się "trzęsie" potem jest ok

nic więcej nie zauważyłem

FINAL FANTASY X

-Większość filmików ma efekt jakby opóźnienia

// thx za uchwycenie błędu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fifa Street 2 dziala sa male bledy w teksturach ale idzie grac  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłby mi ktoś powiedzieć czy MGS 3 działa już na tym sofcie??

Proszę pomóżcie  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Liquid

Chodzi o Snake Eater czy Subsistence'a ? Według ps3comp.com (chyba już nie ma, mi nie wchodzi) kilka wersji SE działało z małymi błędami a jedna wcale a Subsistence wszystkie dobrze. News z Hiszpańskiej strony Konami: http://es.games.konami-europe.com/news.do?idNews=137 (możesz przetłumaczyć w Worldlingo), według tego S od FW. 1.80 działa perfekcyjnie, online także. Co do SE to nie wiem. Mam Subsistence'a ale nie idzie sprawdzić bo PS3 bede miał za pare miesięcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy może mi ktoś powiedzieć czy soul calibur 3 dziła na sofcie 1.90??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość karol001

PES6 PL - działa na (FW 1.7)  witam ja jestem fanem PES6 PL. wlasnie kupilem PS3 NO I KLAPA GRA SIE ZACINA W CZASIE MECZU, CO MAM ZROBIC?POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PES6 PL - działa na (FW 1.7)  witam ja jestem fanem PES6 PL. wlasnie kupilem PS3 NO I KLAPA GRA SIE ZACINA W CZASIE MECZU, CO MAM ZROBIC?POZDRO

Jest już wersja FW 1.93. Na pewno od czasu 1.70 poprawiono kompatybilność starszych tytułów.

Możesz sprawdzić jaką masz serię - [a href=http://faq.eu.playstation.com/bc/bcGames.htm" target="_blank]http://faq.eu.playstation.com/bc/bcGames.htm[/a]

Z niektórymi są problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość karol001

czy moze mi ktos wytlumaczyc jak zrobic aktualizacje do gry PES6 ,mam PS3 OD DWOCH DNI I NIC Z TEGO NIE ROZUMIEM,Z GORY DZIEKI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś sprawdzał czy na najnowszym firmware chodzi MGS: Snake Eater? :-D~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ktoś sprawdzał czy na najnowszym firmware chodzi MGS: Snake Eater? :-D~

działa tylko czasami gra sie zawiesi...  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Krzyku

czym się różni Snake Eater od Subsistance??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Liquid

Subsistence ma 3 dyski, na 1 dodatkowo kamerę TPP jako opcję, na 2 rozszerzone Snake vs Monkeys, secret theater, duel mode z bossami, MG i MG2 (części z MSX-a) i online (który nie działa, zamkneli serwery). Na 3 dysku jest film z cutscenek i trailer MGS4 z TGS '05

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość konrado

Witam

Nowa wersja okrojona m.in o porty USB z dyskiem 40GB wyczytałem że jest niekompatybilna z PS2.

Czy ktoś może mi wyjaśnić o co chodzi? o hardware czy o gry z ps2? to by było trochę bez sensu jak by nie można było grac na ps3 w gry z ps2.

"Nowy model PS3 nie posiada kompatybilności wstecznej z grami PlayStation 2. Główny nacisk kładziony jest na ilość i jakość dostępnych gier nowej generacji, dedykowanych użytkownikom PS3." ze strony http://www.playstation.pl/ps3/news/40gb-test/index.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

60GB miała bebechy PS2 wsadzone do środka przez co praktycznie wszystkie gry chodzą dobrze. Wersja 40GB nie ma tego, nie ma też wsparcia programowego więc nie pójdzie żadna gra z poprzednich generacji PS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
60GB miała bebechy PS2 wsadzone do środka przez co praktycznie wszystkie gry chodzą dobrze. Wersja 40GB nie ma tego, nie ma też wsparcia programowego więc nie pójdzie żadna gra z poprzednich generacji PS

Tylko wersja US i JAP, wersje EU obsługę gier z PS2 mają tylko programowo.

Więc w sumie nie ma problemu żeby 40-tka obsługiwała gry z PS2 (chyba ze maja specjalny osoby firmware?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi