George3 0 Napisano 17 Styczeń 2010 Chodzę do III kl.gim. ,i mam zamiar wybrać się do technikum hotelarskiego. -Jak to jest w technikum hotelarskim ,no i jak się pracuje w owym zawodzie? Mam namyśli jakie są ciekawe stanowiska w hotelu etc. -Czy idąc do technikum wybiera się stanowisko przy którym będziemy pracować w przyszłości ,czy uczą Cie "podstawowych" stanowisk w hotelu? -Czy przedmioty zawodowe są ciekawe? ZESPÓŁ SZKÓŁ EKONOMICZNYCH im. ks. Janusza St. Pasierba w Tczewie-prawdopodobnie do tej szkoły się wybiorę. Jeśli ktoś tam chodzi bądź chodził ,proszę o napisanie mi jak tam jest oraz coś o tamtejszym internacie. Po prostu napiszcie swoje odczucia nt. hotelarstwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B!egan 24 Napisano 17 Styczeń 2010 Jestem po tym kierunku... Gdybym miał wybrać jeszcze raz, wybrałbym to samo... Nie licz na to, że będziesz się uczył tylko obsługi klienta... Gastronomii też będziesz się uczył ;) Co jest najlepszego? Obsługa wesel, bankietów itp. To, że już w trakcie nauki w technikum (jak się dobrze zakręcisz) możesz na takich obsługach nieźle zarobić i pobalować ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
George3 0 Napisano 17 Styczeń 2010 Jestem po tym kierunku... Gdybym miał wybrać jeszcze raz, wybrałbym to samo... Nie licz na to, że będziesz się uczył tylko obsługi klienta... Gastronomii też będziesz się uczył ;) Co jest najlepszego? Obsługa wesel, bankietów itp. To, że już w trakcie nauki w technikum (jak się dobrze zakręcisz) możesz na takich obsługach nieźle zarobić i pobalować ;) W tym rzecz ,grunt to dobrze sie ustawic.Podczas swojej edukacji w technikum ,byles zadowolony z praktyk ,ktore odbyles? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach