Skocz do zawartości
Gość KamilPS3

error 80010514 proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Gość KamilPS3

Siema mam problem z konsolą.Problem tkwi w tym że gdy włączam grę normalnie chodzi i wszystko jest w porządku,

a po kilku minutach pojawia się "disc error detectet retrying operation" wtedy już nic nie mogę z robić jak wyłączyć do menu lub wyłączyć konsole. No to wracam do menu i próbuje uruchomić grę jeszcze raz w tedy 2 razy mi przeskakuje obraz i pojawia się " An error occurred during the start operation (80010514) ". Jeśli da się coś z tym zrobić to pomóżcie,a jeśli nie ma na to rady to oddam na gwarancje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ProroK
Siema mam problem z konsolą.Problem tkwi w tym że gdy włączam grę normalnie chodzi i wszystko jest w porządku,

a po kilku minutach pojawia się "disc error detectet retrying operation" wtedy już nic nie mogę z robić jak wyłączyć do menu lub wyłączyć konsole. No to wracam do menu i próbuje uruchomić grę jeszcze raz w tedy 2 razy mi przeskakuje obraz i pojawia się " An error occurred during the start operation (80010514) ". Jeśli da się coś z tym zrobić to pomóżcie,a jeśli nie ma na to rady to oddam na gwarancje.

A nie jest to gra do której ostatnio sciągałeś jakieś dodatki z PS Store ? ten błąd bardzo często wyskakuje gdy ściągasz np do gry PAL dodatek NTSC, a może ściągałeś updejt z PC i instalowałeś przez USB ? mogłeś ściągnąć wersje na inny region.

Jeszcze jest jedno wyjście, czy to nowa gra ?? jeśli tak to bardzo możliwe, że płyta jest źle wypalona, miałem ten sam problem ze Spider-Man 3 poszedłem do sklepu i mi grę wymienili...

Poczytałem sobie trochę o tym błędzie, i może to być rzeczywiście problem UPDATE'u jeśli tak jest, nic z tym sam nie zrobisz, musisz grę oddać na gwarancje, ale odpisz na mojego posta może to inny przypadek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość KamilPS3

Pewnie to jest wlaśnie problem z UPTADE'm , niedawno ściągnołem 2.00. To chyba nie problem z grą

bo przez dłuższy czas gra chodziła bez problemów. Dzięki za odpowiedź oddam konsole na gwarancje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ProroK
Pewnie to jest wlaśnie problem z UPTADE'm , niedawno ściągnołem 2.00. To chyba nie problem z grą

bo przez dłuższy czas gra chodziła bez problemów. Dzięki za odpowiedź oddam konsole na gwarancje

Poczekaj, powiedz tylko czy ściągałeś go za pomocą XMB normalnie, czy przez PC a potem na usb ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość KamilPS3

Ściągnąłem przez PC i przez mp3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ProroK
Ściągnołem przez PC i przez mp3.

Tak to jest to o czym pisałem, w serwisie muszą ci go zastąpić update'm w wersji PAL, jak wiesz sam downgrade'u nie zrobisz, przykro mi, ale serwis to jedyne rozwiązanie, na przyszłość staraj się czytać jaką wersje Updateu sciągasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość KamilPS3

Ok dzięki za poświęcony czas i za radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość KamilPS3

Gdy dałem do serwisu serwisu powiedzieli że będzie na piątek.

Niestety zadzwonili do mnie i powiedzieli że muszą oddać do producenta i naprawa będzie kosztować 1200zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gdy dałem do serwisu serwisu powiedzieli że będzie na piątek.

Niestety zadzwonili do mnie i powiedzieli że muszą oddać do producenta i naprawa będzie kosztować 1200zł.

to równie dobrze można kupić nową konsolę. Dobrze że masz gwarancję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio zaczęło mi sie tak robić i nie wiem czy wina płyty czy konsoli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.