Maxavelli 0 Napisano 5 Grudzień 2007 Temat walkowany wielokrotnie - Masoneria i jej roznorakie odlamy, "The Patriots" przedstawienie przez Hideo Kojime w Metal Gear Solid 2 czy wreszcie to co kiedys bylo o krok od duzej afery - tzw. "Klub Bilderberg". Jak kogos to interesuje - zachecam do googlania ;-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allu 4 Napisano 6 Grudzień 2007 Znamy Szukamy prawdy cały czas ps: w MGS2 Hideo miał niezły pomysł! Metal Gear Arsenal któr steruje przepływem informacji G E N I A L N E! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D4Ru73K 15 Napisano 7 Grudzień 2007 Syjoniści, Iluminaci, New World Order. Czasami proponuję poczytać troszeczkę, aby poszerzyć horyzonty. Nie twierdzę, że jest to prawda, lecz osobiście uważam, że to co wygląda realistycznie za oknem, w rzeczywistości takie nie jest. Wolność, niezależność i suwerenność w dzisiejszym świecie jest tylko z pozoru oczywista. Tak naprawdę to jeden szczebel drabiny, a nad nim ten główny, nadrzędny który tym steruje. Przykładem może być New Age (sekta, wiadomo, co to oznacza) ale zawiera w sobie dużo prawdy i pozwala spojrzeć inaczej na świat. Inny przykład, pierwszy z brzegu... internet, globalna sieć, która może wiecie, a może nie jest w rękach niewielkiej grupy ludzi, która to dyktuje zasady i reguły... Takie grupy zrzeszające kraje, interesy, ludzi, jak EU, G8, OPEC, ASEN, AI, WTO, NATO to organizacje oficjalne i prawnie działające. Istnieją jeszcze inne, nieoficjalne, o których się nie mówi, albo nie chce mówić... vide Bilderberg... ;x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allu 4 Napisano 7 Grudzień 2007 Ale wiecie w tym temacie trzeba poruszyc najwieksza teorie spiskowa... Czy myslicie ze swiat z The Matrix moglby istniec, a moze nawet istnieje? Moze to sie wyda smieszne ale wizja Wachowskich jest tak mocna ze po pierwszym ogladnieciu filmu mialem maly metlik w glowie Moje zdanie jest takie ze to by sie nawet zgadzalo jesli podciagnac pod to boga (celowo z malej) ktory jest zawsze i wszedzie... Co wy na to spiskowcy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
f4ty 0 Napisano 7 Grudzień 2007 O wiele ciekawszy jest Zeitgeist Polecam. A endgame jakoś strasznie mnie znudził, choć dość interesują mnie te tematy. Po godzinie oglądania wyłączyłem to dzieło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość MetAtroN Napisano 7 Grudzień 2007 Kawałki Zeitgeista oglądałem, ale też mi nie podpasowały ;] A co powiecie na filmy właśnie takie jak Matrix? Kiedy już jest "po spisku" I całe społeczeństwo jest całkowicie kontrolowane przez jakąś grupę? Widzieliście Equilibrium? Aeon Flux? Albo taki "staroć" jak THX 1138? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xiem 1 Napisano 7 Grudzień 2007 ba, Aeon Flux mam nawet na dvd ^^ [ofc hd-dvd mowimy nie! ]. Swoja droga, wizja Wachowskich przypada mi do gustu bardziej niz to co funduje nam "nasza" rzeczywistosc, cale zycie opiera sie na robieniu tego czego nie chcemy robic (90%) i odrobina przyjemnosci (10%), jezeli ktos nie wie o czym mowie... to juz wyjasniam, przedszkole, szkola, kolejna szkola itd, praca, jak mamy szczescie i dozyjemy emerytury to i tak bedziemy na tyle styrani zyciem, ze bedziemy srac po siebie i spac 23h dziennie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allu 4 Napisano 9 Grudzień 2007 Ja czasami tęsknię za czasami wikingów... To było życie! Napady, gwałty, walki! Nie to co szkoła i praca... :/ A co do matrixa to jak mówił Architekt, pierwszy Matriz oparty był na wizji raju. I wszyscy w nim wymarli... Tacy jesteśmy. Jak jest za dobrze to jest nie dobrze :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach