Skocz do zawartości
Xiem

Endgame

Rekomendowane odpowiedzi

Temat walkowany wielokrotnie - Masoneria i jej roznorakie odlamy, "The Patriots" przedstawienie przez Hideo Kojime w Metal Gear Solid 2 czy wreszcie to co kiedys bylo o krok od duzej afery - tzw. "Klub Bilderberg". Jak kogos to interesuje - zachecam do googlania ;-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znamy

Szukamy prawdy cały czas

ps: w MGS2 Hideo miał niezły pomysł! Metal Gear Arsenal któr steruje przepływem informacji G E N I A L N E!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Syjoniści, Iluminaci, New World Order. Czasami proponuję poczytać troszeczkę, aby poszerzyć horyzonty. Nie twierdzę, że jest to prawda, lecz osobiście uważam, że to co wygląda realistycznie za oknem, w rzeczywistości takie nie jest. Wolność, niezależność i suwerenność w dzisiejszym świecie jest tylko z pozoru oczywista. Tak naprawdę to jeden szczebel drabiny, a nad nim ten główny, nadrzędny który tym steruje. Przykładem może być New Age (sekta, wiadomo, co to oznacza) ale zawiera w sobie dużo prawdy i pozwala spojrzeć inaczej na świat. Inny przykład, pierwszy z brzegu... internet, globalna sieć, która może wiecie, a może nie jest w rękach niewielkiej grupy ludzi, która to dyktuje zasady i reguły... Takie grupy zrzeszające kraje, interesy, ludzi, jak EU, G8, OPEC, ASEN, AI, WTO, NATO to organizacje oficjalne i prawnie działające. Istnieją jeszcze inne, nieoficjalne, o których się nie mówi, albo nie chce mówić... vide Bilderberg... ;x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wiecie w tym temacie trzeba poruszyc najwieksza teorie spiskowa...

Czy myslicie ze swiat z The Matrix moglby istniec, a moze nawet istnieje? Moze to sie wyda smieszne ale wizja Wachowskich jest tak mocna ze po pierwszym ogladnieciu filmu mialem maly metlik w glowie

Moje zdanie jest takie ze to by sie nawet zgadzalo jesli podciagnac pod to boga (celowo z malej) ktory jest zawsze i wszedzie...

Co wy na to spiskowcy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O wiele ciekawszy jest Zeitgeist

Polecam.

A endgame jakoś strasznie mnie znudził, choć dość interesują mnie te tematy.

Po godzinie oglądania wyłączyłem to dzieło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MetAtroN

Kawałki Zeitgeista oglądałem, ale też mi nie podpasowały ;]

A co powiecie na filmy właśnie takie jak Matrix? Kiedy już jest "po spisku" I całe społeczeństwo jest całkowicie kontrolowane przez jakąś grupę? Widzieliście Equilibrium? Aeon Flux? Albo taki "staroć" jak THX 1138?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ba, Aeon Flux mam nawet na dvd ^^ [ofc hd-dvd mowimy nie! ]. Swoja droga, wizja Wachowskich przypada mi do gustu bardziej niz to co funduje nam "nasza" rzeczywistosc, cale zycie opiera sie na robieniu tego czego nie chcemy robic (90%) i odrobina przyjemnosci (10%), jezeli ktos nie wie o czym mowie... to juz wyjasniam, przedszkole, szkola, kolejna szkola itd, praca, jak mamy szczescie i dozyjemy emerytury to i tak bedziemy na tyle styrani zyciem, ze bedziemy srac po siebie i spac 23h dziennie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czasami tęsknię za czasami wikingów... To było życie!

Napady, gwałty, walki! Nie to co szkoła i praca... :/

A co do matrixa to jak mówił Architekt, pierwszy Matriz oparty był na wizji raju. I wszyscy w nim wymarli... Tacy jesteśmy. Jak jest za dobrze to jest nie dobrze :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi