Skocz do zawartości
bolek

Być hakerem...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ProroK

Niaahchchhchahchcha teraz tylko brute-force i jedziemy..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, ja też już myślałem o wykorzystaniu PS3 jako narzędzie... do network renderingu . W końcu trochę tej mocy przerobowej ma! Tylko że na linuxa nie ma 3ds maxa z tego co się orientuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też pomyślałem on network renderingu Z tym że ja bym chciał to użyć do Vegas... Ale by bylo fajnie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nieźle... pamiętam czasy pierwszego PSX gdy w PSMagazyn PL ukazał sie artykuł o tym że PSX zabronili w jakimś kraju bo tamtejsze wojsko może wykorzystywać (wtedy wypasiony sprzęt jakim było PSX) do strojenia bomb czy czegoś tam...

A teraz hakerzy będą zaiwaniać nasze drogie złotówki ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość THE chief

Może połączymy nasze ps3 sprawi to ze uzyskamy 100TFlopów wydajnosci albo i wiecej wykradniemy tajne kody Pentgonu skierujemy głowice jądrowe na moskwe i zgarniemy niezłe siano co powiecie na 30mld $ podzielimy sie buhehee

----------------------

michal21.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No nieźle... pamiętam czasy pierwszego PSX gdy w PSMagazyn PL ukazał sie artykuł o tym że PSX zabronili w jakimś kraju bo tamtejsze wojsko może wykorzystywać (wtedy wypasiony sprzęt jakim było PSX) do strojenia bomb czy czegoś tam...

Pamiętam tą akcję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe nie powiem... Ale jak jakiś świrus (bez obrazy dla hakerów itd) dostanie w swoje łapska coś takiego to może być niebezpiecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ THE chief a pomyslałeś może o takich "drobnych" problemach jak skażenie i fala uderzeniowa po przywaleniu paru rakiet jądrowych w moskwę? Jest bowiem taka sprawa jak to że Moskwa jest blisko nas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ProroK
@ THE chief a pomyslałeś może o takich "drobnych" problemach jak skażenie i fala uderzeniowa po przywaleniu paru rakiet jądrowych w moskwę? Jest bowiem taka sprawa jak to że Moskwa jest blisko nas

Hmm bomba Atomowa była by ok, nie powoduje skażenia, a spuścić można tak by wybić duuużo Rosjan, bez większego problemu dla Polski =]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ProroK... zróbmy to nad Czarnobylem! Już raz z jego winy znikneło by życie w CAŁŁEJ Europie...

Wiecie co? I zbawa takimi rzeczami i żarty na ten temat są średnio śmieszne... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neutronowa nie powoduje skażenia nie atomowa...

btw neutronowa fajna rzecz zrzucasz i życie wyparowuje w promieniu paru km zostawiając sprzęt prawie nii naruszony (popalony troche )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak... ktos to nawet mial czelnosc nazwac "bomba ekologiczna"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Aż strach pomyśleć, co stanie się, gdy hakerzy zaczną łączyć konsole w sieć.

fodling@home#hack.edition xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MetAtroN

Fajnie by było jakby się PS3 jakoś dało zsynchronizować z 3D Studio MAX. Mój komputer przy renderowaniu ledwo zipie, parę prostych obiektów, 2 źródła światła i 1.5h z głowy :/ A tak... tylko by śmignęło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tia...rozkodowanie ssl za pomocą ps3...tia...

O ile dobrze pamiętam z lekcji informatyki(ojj to było coś ) to 128bitowe ma 2^128 rozwiązań co daje nam 3.40282367 × 10^38(jak się myle to bardzo przepraszam ale pamięć jest zawodna ).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Sory, napisałem posta nie czytając poprzednich, zedytowałem go. Prosze o skasowanie ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wpadłem na fajnego pomysła !

Powiedzmy, że pewna grupa hakerów chce sie włamać do komputerów rządowych, oczywiście mają tam hasła, które nawet PS3 by długo łamało, i tu wpadłem na pewien pomysł. Folding@Home ... gdyby go tak 'zhakować', i po odpalać z kilku konsol wtedy szanse na złamanie hasła były by dużo większe.

MOC PS3 + Umysł (Zmodyfikowanie Folding@Home na potrzeby hakerów ^^) = SPOTĘGOWANA MOC PS3

A gdzie szyderczy śmiech? Powinno to iść tak, MWA HA HA HA, nasz team byłby pierwszy, ale raczej a wykonalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vamet a możesz mi powiedzieć dlaczego jesteś graczem ? Grasz bo lubisz. Oni podobnie robią to bo to ich wciąga. Nie mowie tu o crackerach którzy robią to dla kwestii finansowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a niech odpala te glowice na Moskwe. To jest forum o grach i to powinno nas interesowac.

Po czarnobylu zrobili swietna gre (stalker) to pomysl tylko co moga z moskwy wycisnac!

ps3 by wysadzic, ps3 by grac. gogoggo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi