Skocz do zawartości
Goofbn

Fragnstein

Rekomendowane odpowiedzi

My Bad: spróbuj inaczej, najpierw odpal konsolę z przycisku na obudowie, potem włącz nunczak a potem mysz. U mnie czasami tak bywało że jak włączałem konsolę przyciskiem PS na padzie to potem nie wykrywał mi FnS mimo że robiłem tak jak Ty.

Jeśli to nie pomoże to odpal konsolę przyciskiem na obudowie a potem zresetuj nunczak i mysz, służą do tego małe przyciski, które trzeba wcisnąć wykałaczką albo czymś innym cienkim, na myszy jest pod spodem obok lasera, w nunczaku pod klapką na baterię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My Bad: spróbuj inaczej, najpierw odpal konsolę z przycisku na obudowie, potem włącz nunczak a potem mysz. U mnie czasami tak bywało że jak włączałem konsolę przyciskiem PS na padzie to potem nie wykrywał mi FnS mimo że robiłem tak jak Ty.

Jeśli to nie pomoże to odpal konsolę przyciskiem na obudowie a potem zresetuj nunczak i mysz, służą do tego małe przyciski, które trzeba wcisnąć wykałaczką albo czymś innym cienkim, na myszy jest pod spodem obok lasera, w nunczaku pod klapką na baterię.

Nadal nic :( A jak tym 2 sposobem resetuje to moge tylko mysz bo na tym drugim padzie nie ma takiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest, sprawdź w instrukcji obsługi, jak pamiętam to w nunczaku musisz wyjąć klapkę od baterii i tam jest takie małe zagłębienie.

Miałem dokładnie ten sam problem. Dało radę. Włącz konsolę przyciskiem na obudowie. Włącz nunczak i mysz, zaczną Ci na nich migać niebieskie diodki. Teraz zresetuj oba urządzenia wciskając te małe przyciski. Pamiętaj by w ogóle nie włączać pada od konsoli.

Edytowane przez azrael88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest, sprawdź w instrukcji obsługi, jak pamiętam to w nunczaku musisz wyjąć klapkę od baterii i tam jest takie małe zagłębienie.

Miałem dokładnie ten sam problem. Dało radę. Włącz konsolę przyciskiem na obudowie. Włącz nunczak i mysz, zaczną Ci na nich migać niebieskie diodki. Teraz zresetuj oba urządzenia wciskając te małe przyciski. Pamiętaj by w ogóle nie włączać pada od konsoli.

Zrobiłem tak jak mówiłeś włączyłem konsole przyciskiem nie włączając żadnego pada , włączyłem myszka i dzojstik (nunczak) po czym od razu je zresetowałem zaczynając od nunczaka zaczeły migać kiedy przestały wcisnołem przycisk PS i przytrzymałem i znowu zamiast pokazać sie menu wyłączył mi się nunczak :(

Może menu nie wyskoczy jak jestem w opcji wybierania profilu na ps3 ? Ale żeby wybrać musze włączyć dzoja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby wybrać profil musisz włączyć mysz, bo na niej jest przycisk X.

Dopiero w XMB możesz zmienić nr kontrolera trzymając dłużej przycisk PS na nunczaku.

Ja włączam konsolę z obudowy, na ekranie wyboru profilu przyciskam PS na nunczaku i START na myszy. Potem jeszcze raz PS na nunczaku i już wszystko działa tak jak należy, X wybieram profil i gram.

Jeśli nie zadziała to przykro mi ale nie mam pomysłu, ja robiłem wszystko wg instrukcji. Za pierwszym razem faktycznie miałem ten problem, teraz też czasami jak mam włączonego pada to nie wykrywa FnS ale wyłączam wtedy dualshocka i jest OK.

Edytowane przez azrael88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem tak jak mówiłeś włączyłem konsole przyciskiem nie włączając żadnego pada , włączyłem myszka i dzojstik (nunczak) po czym od razu je zresetowałem zaczynając od nunczaka zaczeły migać kiedy przestały wcisnołem przycisk PS i przytrzymałem i znowu zamiast pokazać sie menu wyłączył mi się nunczak :(

Może menu nie wyskoczy jak jestem w opcji wybierania profilu na ps3 ? Ale żeby wybrać musze włączyć dzoja

Ok dzięki będę jeszcze próbował może ktoś inne ma jeszcze jakiś pomsł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj jeszcze tego:

1. włącz konsole z obudowy, poczekaj do ekranu logowania

2. włącz nunczak i mysz

3. naciśnij na nunczaku przycisk resetowania, ten pod klapką na baterie, dioda na nunczaku powinna migać

4. szybko naciśnij przycisk na donglu wpiętym do USB konsoli, przycisk jest blisko niebieskiej diodki. Dioda na nunczaku powinna przestać migać i świecić stałym światłem.

5. teraz z myszą tak samo, naciśnij przycisk reset, potem szybko przycisk na donglu USB. Dioda również powinna przestać migać.

Edytowane przez azrael88
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj jeszcze tego:

1. włącz konsole z obudowy, poczekaj do ekranu logowania

2. włącz nunczak i mysz

3. naciśnij na nunczaku przycisk resetowania, ten pod klapką na baterie, dioda na nunczaku powinna migać

4. szybko naciśnij przycisk na donglu wpiętym do USB konsoli, przycisk jest blisko niebieskiej diodki. Dioda na nunczaku powinna przestać migać i świecić stałym światłem.

5. teraz z myszą tak samo, naciśnij przycisk reset, potem szybko przycisk na donglu USB. Dioda również powinna przestać migać.

Ok a potem włączyć normalnie nunczak i mysz ?

Niestety nie skutkuje ...:( ;(

Edytowane przez My Bad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry że znowu post pod postem , ale uporałem się z tym problemem i napisze jak , jakby ktoś miał kiedyś podobną sytuację .Otóż ta myszka po prostu była nowa i nie miała nic wgranego (nie miała wgl przypisanych klawiszy ) dopiero po przesłaniu od sprzedawcy specjalnych programów musiałem na kompie wgrać wszystkie przyciski i ustalić do jakiej gry będzie ta myszka:) Mam nadzieję że to może kiedyś komuś pomóc . Pozdrawiam i dziękuje za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi