Skocz do zawartości
AksoN

CD-Action Konsole

Rekomendowane odpowiedzi

Przed chwilą chodziłem sobie po necie, wszedłem na stronę CD-Action, patrze a tam tai tytuł newsa: CD-Action Konsole już w kioskach! . Kupił już ktoś z was? Jeżeli tak to bardzo proszę o wypowiedź czy warto. Jeszcze kiedyś kiedy grałem na PC, zawsze co miesiąc kupowałem CD-Action, bardzo podobał mi się ten magazyn i jeżeli CDA Konsole będzie miał podobną atmosferę to będę w 7 niebie ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
  AksoN napisał:
Przed chwilą chodziłem sobie po necie, wszedłem na stronę CD-Action, patrze a tam tai tytuł newsa: CD-Action Konsole już w kioskach! . Kupił już ktoś z was? Jeżeli tak to bardzo proszę o wypowiedź czy warto. Jeszcze kiedyś kiedy grałem na PC, zawsze co miesiąc kupowałem CD-Action, bardzo podobał mi się ten magazyn i jeżeli CDA Konsole będzie miał podobną atmosferę to będę w 7 niebie ^^

Miałem to samo, jednak oni są specami od PC właśnie, konsolowców mamy w Neo Plus i PSX Extreme.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mimo ze juz calkowicie przestalem grac no PC to i tak dalej zbieram CD-Action jest spoko a gry daje bratu a co do konsol to oni nie sa za dobrzy :/ wystarczy poczytac w CD-Action koncik o konsolach beka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widzialem w empiku dali Halo 3 ocenke 8

Jest sporo recenzji gier: Kane and Lynch, Ratchet, Assassin's, Uncharted....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ide do empiku zaraz niach niach ;D kiedys takze zbieralem cd-action hmm myślę, że jak się rozkręcą na arenie świata konsol to będzie duża konkurencja dla psx-extreme ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie trzeba oblukać temat. Wprawdzie nie liczę na nic wielkiego, ale dać szansę warto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli dobrze pamietam to na gazetce pisalo edycja swiateczna czyli to tylko na swieta wyszlo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie kupować gazety o grach mając komputer z internetem to strata pieniędzy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  TheMichal napisał:
Dla mnie kupować gazety o grach mając komputer z internetem to strata pieniędzy...

A niby dlaczego? Podaj jakies sensowne argumenty. Argument ze trzeba zapłacic te 8zl w miesiącu nie jest zadnym argumentem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  Kukles napisał:
A niby dlaczego? Podaj jakies sensowne argumenty. Argument ze trzeba zapłacic te 8zl w miesiącu nie jest zadnym argumentem.

Hmmm... częstotliwość pojawiania się informacji, możliwość komentowania oraz społeczność która tworzy się wokół stron internetowych nigdy nie będzie domeną pism w formie papierowej. Jedyną zaletą (o ile nie masz laptopa) jest możliwość poczytania takowego w kiblu.

Dodatkowo - czasopisma papierowe są niestety obecnie przeładowane reklamami, by zminimalizować koszty wydawania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od komputera człowiek ślepnie

A na powaznie korzystam z komputera 24/7. Czytam duzo informacji, udzielam sie na forach ale zawsze kupie gazetke. Nie wiem czy to nawyk ale tak jest. Chyba przemawia do mnie tekst wydrukowany na kolorowym papierze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie małe info co do tej gazetki:

Cytat
Do kiosków trafił nowy magazyn: CD-Action Konsole. Pismo w dużej mierze przygotowane jest przez redaktorów największego czasopisma o grach komputerowych w Polsce: CD-Action.

CD-Action Konsole przeznaczone jest dla wszystkich posiadaczy konsol next-gen (nowej generacji) i oferuje czytelnikowi wiele zapowiedzi, recenzji i testów konsol nowej generacji. Nowością jest także dodanie płyty DVD - żadne inne pismo o konsolach nie posiada płyty DVD. Na płycie znajdziecie: trailery, gameplaye, materiały z produkcji, prezentacje poziomów gier opisywanych w numerze.

W numerze przeczytacie m.in. o grach: Tom Clancy's EndWar, Assassin’s Creed (pierwsza recenzja w Polsce!), Mass Effect, Call of Duty 4: Modern Warfare, Uncharted: Drake’s Fortune, Kane & Lynch: Dead Men, Guitar Hero III, Need for Speed ProStreet. Dowiecie się też, którą z konsol wybrać i na jakie gry warto czekać w 2008 roku.

Dystrybutorem magazynu jest Bauer a cena pisma z płytą wynosi 6,99 zł.

Źródło: cdaction.pl

Czytając komentarze to nie ma tam nic ciekawego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i kupiłem ową gazetkę hmm mysle jednak ze jest to wydanie jednorazowe ponieważ pisze na niej "wydanie specjalnie"

Nie jest to w sumie żadna rewelacja ma tylko 65 str. na płycie nie ma nic ciekawego... ale cóż zawsze cos nowego, wiecej informacj ze swiata konsol itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
  fishu napisał:
No i kupiłem ową gazetkę hmm mysle jednak ze jest to wydanie jednorazowe ponieważ pisze na niej "wydanie specjalnie"

Nie jest to w sumie żadna rewelacja ma tylko 65 str. na płycie nie ma nic ciekawego... ale cóż zawsze cos nowego, wiecej informacj ze swiata konsol itd.

Czyli jak mówiłem ;>. CDA to Piekarze, a Neosi i PSX Extreme'owcy to konsolowcy. Nie trzeba tego zmieniać ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  Kukles napisał:

tam mam jedną recenzję danej gry, w necie mam wiele opinii (zarówno recenzentów jak i userów w komentarzach), często też wideo recenzje z gametrailers się zdarzają. Newsy w gazecie są raz w miesiącu, w necie codziennie jest po kilka(naście) wiadomości, które mogę skomentować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kartka papieru ma w sobie pewną magię. Net nigdy mi tego nie da co normalne pismo, nigdy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Internet nigdy nie wyprze wiadomości spisanych w zbiór jakimi są gazety ;] Jakoś ja tak mam, że jak kupuję psx-extreme to aż ręce mi się pocą.Jestem taki zafascynowany otwieram... przeglądam... czytam...

Co z tego, że większość informacji już widziałem w necie?Internet to nie to samo co wspaniała lektura ;]

nie wiem jak można mówić po co mi to jak wszystko jest w necie ... ?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pecetowcy, bo Pecetowcy, ale np. Gulash, który obecnie pisze w Neo też wywodzi się z gazetki o PC. Pamiętam go głównie z kultowego już Secret Service, kiedy to Amiga 500 była szczytem marzeń wszystkich z podwórka hehehe Dajmy im trochę czasu, może się rozkręcą, w końcu czym więcej gazetek z tej dziedziny tym lepiej. Ten pierwszy numer faktycznie dość dziwny - zebrali właściwie wszystkie hitowe newsy z ostatnich kilku miesięcy i umieścili info o najlepiej zapowiadających się produkcjach, żeby przyciągnąć gawiedź A tak poważnie to Neo i PSX Extreme są po prostu lepiej wydane... ale pewnie po testach rynkowych i na konsolową wersję CD-Action przyjdzie czas. No i płytkę dają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  rov3r napisał:
No i płytkę dają

Tylko ciekawe co na niej umieszczą skoro wszystkie gry/trailery można z PSS albo Live ściągać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
  TheMichal napisał:
Tylko ciekawe co na niej umieszczą skoro wszystkie gry/trailery można z PSS albo Live ściągać.

Trailery, screeny i wywiady .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  TheMichal napisał:

Pełną wersje killzone 2 albo chociaż demo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CD-Action kupowałem kiedyś jakiś czas temu ale zacząłem czytać PSX. W CDA znają się na pecetach to niech przy nich pozostaną a nie mieszają się w konsole. 6.99 za gazetę z płytą to może nawet niezła cena ale trailery i prezentacje mam z netu i te inne rzeczy też mogę mieć z netu. PSX Extreme które uznaję za słuszne pismo o konsolach. Neo raz kupiłem i mi nie przypadło do gustu. Bywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będzie wyłazić co miech jak zwykłe CD-Action to mogę kupować ;] bo nic o konsolach nie kupuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
  Pips napisał:
Jak będzie wyłazić co miech jak zwykłe CD-Action to mogę kupować ;] bo nic o konsolach nie kupuje.

To kupu Neo Plus i/lub PSX Extreme. Ja kupuję obydwa. A nie będzie wychodzić co miesiąc, bo to wydanie jednorazowe, specjalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  S!X3 napisał:
To kupu Neo Plus i/lub PSX Extreme. Ja kupuję obydwa. A nie będzie wychodzić co miesiąc, bo to wydanie jednorazowe, specjalnie.

Skąd masz takie info że to jednorazowe? Trochę szkoda :X CDA zawsze lubiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi