Skocz do zawartości
Patrykos

Onlive

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio dowiedziałem się o czymś takim jak OnLive, podobno jakaś platforma która ma zrewolucjonizować gry wideo i pogrążyć konsole w ciemności, szczerze mówiąc nie wiem do końca na czym to polega, czy ktoś z was orientuje się dokładnie o co w tym wszystkim chodzi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co na razie wiadomo będzie to usługa przez internet.

Będą serwery które będą utrzymywać gry i inne rzeczy, a sam gracz wystarczy, że będzie miał dostęp do internetu i komputer.

Obraz i dźwięk będą przesyłane do gracza. Prawdopodobnie trzeba będzie dokupić jakąś tam skrzyneczkę, ale nie jestem pewien...

Szczerze to jestem przeciwny tej usłudze, bo zmusza nas graczy do używania internetu, by sobie pograć singla (lol).

Dodatkowo trzeba będzie płacić tam jakiś abonament (15 dolców/miech?) no i chyba za same gry.

Z tego co mi jeszcze wiadomo to o samej usłudze w Europie panuje cisza (i bardzo dobrze).

Na polygami jest wiele o tym newsów, możesz poczytać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Były testy tego - ładnie to wygląda tylko na papierze. Prędkość łącza nadal jest barierą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I do tego pewnie dojdzie zakup większego łącza bo jak obraz i dźwięk maja być przesyłane do gracza to aż strach pomyśleć ile będzie minimalnie wymagana przepustowość :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak to ma wyglądać, ale z tego co pamiętam średnia prędkość łącza w USA to jakieś 2Mb/s ? Czy to aż tak wiele? ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No biorąc pod uwagę że są dopiero beta testy to jeszcze wiele się może zmienić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale szczerze to chciałbym, żeby na tych beta testach się skończyło, bo naprawdę takiego czegoś to nie chciałbym mieć u siebie w domu ba, nawet być

do tego zmuszony by sobie pograć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co na razie wiadomo będzie to usługa przez internet.

Będą serwery które będą utrzymywać gry i inne rzeczy, a sam gracz wystarczy, że będzie miał dostęp do internetu i komputer.

Obraz i dźwięk będą przesyłane do gracza. Prawdopodobnie trzeba będzie dokupić jakąś tam skrzyneczkę, ale nie jestem pewien...

Szczerze to jestem przeciwny tej usłudze, bo zmusza nas graczy do używania internetu, by sobie pograć singla (lol).

Dodatkowo trzeba będzie płacić tam jakiś abonament (15 dolców/miech?) no i chyba za same gry.

Z tego co mi jeszcze wiadomo to o samej usłudze w Europie panuje cisza (i bardzo dobrze).

Na polygami jest wiele o tym newsów, możesz poczytać :)

Było o tym głośno przez chwilę, jak ze współczesnymi wokalistami z amerykańskich list przebojów. Można powiedzieć, że z założenia ma być to wypożyczalnia gier wideo. Osobiście za nic nie oddałbym widoku gierek stojących na półeczce :)

Edytowane przez patyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś czytałem, że wystarczy łącze 2Mb/s dla rozdzielczosci SD i ok 8Mb/s dla rozdzielczości HD. Na dzisiejsze standardy nawet i w naszym kraju nie jest to żaden kosmos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio podchwyciły to wielkie portale, zwiastując koniec PlayStation 3 i ogólne zniknięcie konsol z rynku :pardon:

Dla mnie to będzie tylko ciekawostka i sądzę, że dla wielu konsolowców też. Po co rezygnować z PS3 albo X360 (ten drugi przypadek mogę sobie wyobrazić :whistling: ) aby mieć gry tylko wirtualnie, być uzależnionym od serwerów i łącza i nie móc nic ściągać na kompie, bo będą lagi podczas rozgrywkiw singleplayer...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś czytałem, że wystarczy łącze 2Mb/s dla rozdzielczosci SD i ok 8Mb/s dla rozdzielczości HD. Na dzisiejsze standardy nawet i w naszym kraju nie jest to żaden kosmos.

yep, ale tez trzeba pamietac o pingach. a to naszym kraju kuleje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio podchwyciły to wielkie portale, zwiastując koniec PlayStation 3 i ogólne zniknięcie konsol z rynku :pardon:

Koniec świata także miał nastąpić już klika razy :teehee:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi