Emir 2 Napisano 18 Marzec 2010 Vandal Hearts Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guzik85 0 Napisano 18 Marzec 2010 Hej grał już ktoś w nową odsłonę Vandal Hearts? Napiszcie jakie wrażenia z gry, bo czekam na wypłate i chciałem kupić ze względu na sentyment do tego tytułu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mori 176 Napisano 28 Marzec 2010 Ja właśnie gram. Mam "nabite" około 20 godzin gry i zasadniczo denerwujące są trzy sprawy. Pierwsza - niski poziom trudności. Gram na "normalu" i naprawdę nie zdarzyło się tak aby jakakolwiek walka sprawiła jakąś trudność - nawet czerw w podziemiach - walki sa ogólnie niewymagające i nie ma potrzeby lewelowania "chopków". Może na hardzie będzie lepiej. Druga - niesamowite uproszczenie gry. Wszystko odbywa się na zasadzie: wchodzimy na planszę - fajt - sejw po fajcie - idziemy dalej - wchodzimy na planszę... I tak w kółko. Żadnych subquestów, rozmów z NPC - ogólnie nic poza głównym nurtem gry. Co najwyżej trafimy jeszcze na sklep i kupimy nowy ekwipunek. Trzecia - ekwipunek bohaterów. O co chosi jakby? Mamy dwie bronie, pancerz i nakrycie głowy oraz dwa sloty na itemy. A co z czarami - jak je zmieniać, kasować - o co tu chodzi? Ogólnie gra taka sobie, nic fenomenalnego. I tu całkowicie zgodzę się z redaktorem pewnego Extremalnego pisma o konsolach - "gra nie warta swojej ceny". Acz faktem jest że gra się przyjemnie i można powspominać stare dobre czasy gdy takie gry były na najwyższym poziomie. Tylko niestety gry pokroju VH trafiają się na PS3 niesamowicie rzadko. A ja jako fan turowych taktycznych RPgów łykam je bez popijania. Na koniec warto dodać iż gra śmiga na pełnym HD. A ja czekam na jakąś wariacje Front Missiona. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Velius 0 Napisano 29 Marzec 2010 Ja właśnie gram. Mam "nabite" około 20 godzin gry i zasadniczo denerwujące są trzy sprawy. Pierwsza - niski poziom trudności. Gram na "normalu" i naprawdę nie zdarzyło się tak aby jakakolwiek walka sprawiła jakąś trudność - nawet czerw w podziemiach - walki sa ogólnie niewymagające i nie ma potrzeby lewelowania "chopków". Może na hardzie będzie lepiej. Druga - niesamowite uproszczenie gry. Wszystko odbywa się na zasadzie: wchodzimy na planszę - fajt - sejw po fajcie - idziemy dalej - wchodzimy na planszę... I tak w kółko. Żadnych subquestów, rozmów z NPC - ogólnie nic poza głównym nurtem gry. Co najwyżej trafimy jeszcze na sklep i kupimy nowy ekwipunek. Trzecia - ekwipunek bohaterów. O co chosi jakby? Mamy dwie bronie, pancerz i nakrycie głowy oraz dwa sloty na itemy. A co z czarami - jak je zmieniać, kasować - o co tu chodzi? Ogólnie gra taka sobie, nic fenomenalnego. I tu całkowicie zgodzę się z redaktorem pewnego Extremalnego pisma o konsolach - "gra nie warta swojej ceny". Acz faktem jest że gra się przyjemnie i można powspominać stare dobre czasy gdy takie gry były na najwyższym poziomie. Tylko niestety gry pokroju VH trafiają się na PS3 niesamowicie rzadko. A ja jako fan turowych taktycznych RPgów łykam je bez popijania. Na koniec warto dodać iż gra śmiga na pełnym HD. A ja czekam na jakąś wariacje Front Missiona. Pozdrawiam. 1.Pod koniec gry jest ciut trudniej,dokladnie to ostatnia walka jest dluga i nie przemyslane dzialanie moze nas sporo kosztowac. 2.Sa poukrywane subquesty i dodatkowe walki,trzeba je tylko odblokowac poprzez znajdowanie ukrytych przedmiotow/kartek/wskazowek na mapach podczas walki,ale tak jak wspomniales,opieraja sie tylko na nastepnej walce,z tym ze o jakis epicki orez. 3.Nowych czarow uczysz sie kupujac ksiege w sklepie,jezeli odpowiednio duzo razy go uzyjesz i dojdzie do poziomu 5,mozesz go juz uzywac bez ksiegi bo postac zapamietala,z tym ze ksiega dodaje troche powera i ilosci poziomow do danego czaru jesli ja zostawisz (np salamander lvl 5 z ksiazka,zdejmiesz ja to bedziesz mial na lvl 1-2). Gra przyjemna i fajna,troche droga no ale...nie pamietam juz szczegolow bo przeszedlem ja dwa miesiace temu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach