Skocz do zawartości
mati_bba

Zwrot Pieniedzy Za God Of War Iii Od Pana Piotra E.

Rekomendowane odpowiedzi

witam zakladam nowy temat dla uzytkownikow ktorzy zostali oszukani przez piotra e. uwazam ze powinnismy wieminc sie nickami z allegro aby sprawa na policji i pozniej z allegro wyglada powazniej, piszcie tutaj rowniez wasze opinie itd na ten temat.

moj nick: m-apanasewicz, gre kupilem wczoraj i wczoraj przelalem mu pieniadze. niestety jak wiadomo, gry nie dostane.

numer aukcji 964434550

Edytowane przez mati_bba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra wylicytowana dnia 16.03.2010r, tego samego dnia wieczorem pieniądze dla pana x zostały przelane, do dnia dzisiejszego brak kontaktu z tym gościem.

Kwota:159,00 zł + 5zł za przesyłkę =164zł w plecy

nick allegro : ela_bstok

W następnym tygodniu mam zamiar się udać na policje i złożyć zawiadomienie.

Edytowane przez xgoku0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jw.

nick: crazzie

tez na poczatku przyszlego uderzam na policje bo to bezwzgledna koniecznosc jak chce sie odzyskac kapuste z allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podajcie oprocz nicka jeszcze numer aukcji. Najlepiej wklejcie linka.

Kase sie odzyska,to tylko kwestia czasu;)

nick z allegro : skejcik44

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=959133540

Wydrukujcie wszystkie rozmowy z kolesiem, dowod wplaty, dane,loginy ludzi ktorych zrobil w konia, nawet z tego forum posty mozecie dolaczyc do wszystkich "dowodow";)

Zgloscie sprawe w tygodniu na policji,im szybciej tym lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój nick allegro to : radziejowianin

Kupiłem 16 marca 2010 dwie gry od allegrowicza piotrerwinski. Aukcje te to : GOD OF WAR 3 PS3 PL NOWA FOLIA! (962557909) oraz GOD OF WAR COLLECTION 2 W 1 PS3 NOWA FOLIA (961852986) na kwotę prawie 270 zł.

Towaru nie otrzymałem podobnie jak Wy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GOD OF WAR 3 PS3 PL NOWA FOLIA! (numer 963772980)

Nick: Vasquez21

właśnie się załamałem po otrzymaniu maila z allegro...

Ale z 2-ej strony kolo podał dużo danych osobowych (choćby konto) więc by sobie sam w plecy nóż wbijał?

PS...Jaka jest szansa na odzyskanie kasy po zgłoszeniu sprawy na Policję? miał ktoś z taką sytuacją do czynienia??

Na grę czekam do wtorku - potem idę na komisariat :*((((((((((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nick allegro : motkav500

Kupiłem God Of War III 3 PL Edycja Kolekcjonerska PS3 PL (numer: 964714105) w środe 17 marca, następnego dnia przelałem pieniądze (199,99 PLN + 5 PLN )... Brak kontaktu .... Z początkiem następnego tygodnia udam się na policję ...

http://www.allegro.p...?item=964714105

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

GOD OF WAR 3 PS3 PL NOWA FOLIA! (numer 961985855) zakupione 15.03, pieniądze, tj. 164 zł przelałem tego samego dnia.

mój nick: Gordon-Freeman

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Ja u tego "sprzedawcy" zakupiłem co prawda Assasin's Creed II, lecz i tak chcę się dołączyć do tego tematu bo koleś mnie oszukał. Przelałem mu kasę, a towaru nie dostałe.

Nazwa aukcji: Assassin's Creed 2 PC PL NOWA FOLIA! (numer 961231600)

Data zakupu: 15.03.2010 r.

Login na Allegro: lyczko1992

W poniedziałek i tak pójdę na policję. Mam nadzieję, że coś zdziałamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś już z was otrzymał BOGA WOJNY od "AlleRafteks". Koleś wydaje się "legalny" odbiera telefony,logicznie wszystko tłumaczy po za zawieszeniem konta bo jest oburzony i walczy z allegro jak mi wczoraj zadeklarował itp-jeśli miałby zwinąć kasę to już dawno by to zrobił a telefon byłby nieaktywny.Do tego jeszcze na aukcji nie było odbioru osobistego a mimo wszystko koleś godził się na odbiór osobisty w poznaniu po uprzedniej rozmowie telefonicznej-a nie zamieścił go z tego względu że jego firma znajduje się na jakimś strzeżonym terenie i dostęp no niego mają tylko klienci po weryfikacji(nr. dowodu,rejestracji itp)no wydaję się logiczne. Dlatego jeśli ktoś otrzyma od niego grę proszę o kontakt gg 5238178 bądź tu na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawałem znac w mailu do Allegro we wtorek , że gośc robi dziwne rzeczy wystawia aukcję za aukcją samych hitów bez zdjęć, wkleiłem linki ..........szybko zareagowali :( sami sobi strzelają w kolano i tracą wiarygodność) .

Sam nabyłem 2 kopie , ale chciałem odebrać osobiscie i gośc nabrał wody w usta.(kasy nie wpłaciłem)

Życze wszystkim poszkodowanym szybkiego odzyskania kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zostalem oszukany na kwote 195zl. Moj nik na Allegro to Turczus

sorry za blad. Zostalem oszukany na 295 zl. Kupilem God of War 3 i Heavy Rain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie złożyłem zaznania na komisariacie. Spędziłem tam ok godzinę.

Poczytajcie jak się przygotować tu " http://www.allegro.pl/country_pages/1/0/education/pok/index.php?page=1 a tu macie link do omówienia co dobrze zabrać żeby złożyć na Policji zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa : http://www.allegro.pl/help_item.php?item=191 .

Wydrukowałem milion dokumentów, maili, aukcji, komentarz wystawionych naszemu sprzedawcy roku i przekazałem to Policji.

W ciągu 30 dni mam dostać odpowiedź co Policja zrobi dalej - i na bazie właśnie tego pisma można działać dalej...

Piszmy, dzielmy się informacjami a będzie dobrze...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry Panowie i Panie ale po części jesteście Sami sobie winni, Osobiście odbyłem na Allegro 372 transakcje (konto ma już 10 lat, sprawdźcie nick Harison)jako osoba prywatna. W życiu nic bym nie kupił na aukcjach tego Pana bo to podpucha na pierwszy rzut oka:

- po pierwsze oferuje towary w cenie znacznie zaniżonej (podejżane)

- po drugie miał konto tylko z 7 pozytywami i wszystkie na szybko zdobyte na przetrzeni 3 dni jako kupujący (podejżane)

- ani jednego komentu za sprzedaż gier poza później wystawionymi negatami (podejżane)

Jeżeli więc liczycie farta i okazję to pozostajes stare porzekadło: "chytry dwa razy płaci"

Kiedyś miałem sprawę z człowiekiem z policją - oszust wysłał do osoby która kupiła ode mnie sprzęt RTV swoje dane z prośbą o wpłatę pieniędzy (wyłudzenie) kupujący zorientował się że coś nie gra i mi przesłał komplet danych tego typa, szybko na forach internetowych sprawdziłem że to jego kolejny z wielu taki wybry i pofatygowałem się na policję.

Okazało się że dane osoby którą miałem to jakiś niepełnosprawny chłopak któremu skradziono dokumenty kilka miesięcy wcześniej, dokumenty odesłano do domu więc nie zgłosił tego nigdzie, ktoś jednak założył na nie konto w banku i posiadał do niego kartę płatniczą którą robili wypłaty z bankomatów.

Sprawę umorzono, sprawcy nie odnaleziono, ja nic nie straciłem ale wielu ludzi sporo gotówki ...

Tak więc moi drodzy, nie liczcie na kury znoszące złote jaja bo możecie zaliczyć opisanego przez was zbuka ... :) :ninja:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mój nick allegro " DonSobolev " kupiłem od tego Pana grę GOD OF WAR COLLECTION 2 W 1 PS3 NOWA FOLIA (numer 958468428) na kwotę 111 zł ( razem z przesyłką ), do dziś zwrotu kasy brak, towaru brak KONTAKTU BRAK.

Oszustwo .....

Jeżeli ktoś cos będzie wiedział na ten temat ( oszustwa ) to będę bardzo wdzięczny za info. :

e-mail: dystrykt9@gmail.com

gadu-gadu - 37097

dziękuję z góry :).

up. TOMO

produkt przeze mnie zakupiony był w normalnej cenie gość miał 7 pozytywów więc uważałem, że wszystko będzie dobrze.

Edytowane przez Franusss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... GOD OF WAR COLLECTION 2 W 1 PS3 NOWA FOLIA (numer 958468428) na kwotę 111 zł ( razem z przesyłką )

(...)

produkt przeze mnie zakupiony był w normalnej cenie gość miał 7 pozytywów więc uważałem, że wszystko będzie dobrze.

111 z przesyłką to nie jest normalna cena, najtańsczy GOW Collection kosztuje na Allegro 120 + przesyłka ... od razu można czuć podpuchę ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

111 z przesyłką to nie jest normalna cena, najtańsczy GOW Collection kosztuje na Allegro 120 + przesyłka ... od razu można czuć podpuchę ...

15 zł różnicy to nie taka silna okazja :), ale cóż stało się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem młody i narazie trafiałem na uczciwych. Teraz będę uważał. Ja straciłem tylko 60zł bo chciałem kupić klucz do battlefield bad company 2. Nie wiem czy jest sens iśc do policji i zawracać im gitarę o 60zł. Pewnie spławią nieletniego, a matka nie ma czasu iść. Sam nie wiem co robić. Normalnie skusiło mnie 10zł taniej;D I mam za swoje. Chętnie bym odwiedził Toruń i pogadał z facetem w 4 oczy. Pewnie już jest zagranicą, albo się tam wybiera.

Nick: kaziu_005 kupiłem KLUCZ do Battlefield bad company 2 strata 60zł

Edytowane przez kaziu_005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oto moja nieszczęsna aukcja

http://allegro.pl/it...olia_tanio.html

nick: el_guziko

wiadomo, mądry Polak po szkodzie

grę opłaciłem w środę 16.03, od tego czasu żadnej odpowiedzi - ale sami dobrze to znacie

sam się zastanawiam, czy warto iść na policję

z jednej strony, warto, żeby dostać kasę z allegro (liczę, że zwrócą)

z drugiej, nie uśmiecha mi się ciąganie po sądach i liczne odwiedziny na komisariacie - nie mam doświadczenia w tego typu działaniach, tylko gdybam

145zł piechotą nie chodzi...zobaczę po niedzieli

Edytowane przez guzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może niepełnoletni zgłosić takie zawiadomienie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomo proszę Cię nie rozpędzaj się z tymi osądami...zawsze ktoś musi obniżyć cenę i potem już samo idzie...

Jesteś tylko trochę ode mnie młodszy - to może pamiętasz opcje u operatorów komórek za sekundowe naliczanie...a jak Heyah weszło to okazało się, że się da za darmo...a teraz nawet minuta kosztuje 29gr...

Gry to nie samochody...sam kilkanaście razy ustrzeliłem CD z muzyka dla mnie bardzo ok za tak śmieszne pieniądze, ża aż się w głowie nie mieściło...

Także zakończmy ten temat i moralizatorskie gadki - było i się skończyło. Trudno, nasza strata...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczcie też że facet nigdy nie dawał real zdjęć - nie wzbudziło to u Was podejrzeń ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi