Skocz do zawartości
Szejk

Dobra Szama

Rekomendowane odpowiedzi

Ej, jak w tytule... Jakieś dobre jedzonko, które potraficie przygotować...

Poza spaghetti w różnej formie to najlepiej wychodzi mi kurczak w miodzie z ryżem- Na blachę wysypujecie ryż (niegotowany!), na to lecą plastry cebuli, i skrzydełka koguta, a ryż zalewa się substancją powstałą z połączenia kostki rosołowej, ok. 1.5-2 szklanki wody, miodu (ile kto chce) i odrobiny masła... do piekarnika na 30-40min przy chyba 200 stopniach i szama orgazm!

LEGALIZE! CFC! :ninja:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Quesadilla jak w Pizza Hut :P

Tortilla jak w McDonald's ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mac... Czemu oni nie mają opcji dostawy do domu :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szejk podaj proporcje do tej swojej specjalnosci tj ile ryżu na jaką ilośc kurczaka itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiełbaska z cebulką, wszystko pieczone na patelni aż do brązowego kolorku. Może nie jest to trudne danie, ale przepyszne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ryżu wedle woli, ja daję 2 paczki, a koguta różnie, często jjem też udziki zamiast skrzydełek... w sumie to nawet z udzikami jest lepsze :thumbsup: A kiełba z cebulą na propsie, pomyślę czy na kolację nie zrobić sobie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komuś się gastro-faza włączyła czy co? :tongue: Z takich niecodziennych dań to mogę się pochwalić, że Shaorma, Lasagne i Sushi wychodzi mi bardzo dobrze, tak przynajmniej mówią znajomi :D. O zwykłym schaboszczaku nie ma co pisać :tongue: w moim mniemaniu ma być oryginalnie a nie pospolicie :D bo cała reszta właśnie tak wygląda ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeróżne Spagethii, Lasgne.. A najlepiej kurczak w sosie śmietanowym  młaaa.. xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej, dawajcie przepisy, obecnie najbardziej czekam na shaorme bo w domu nigdy nie robiłem! Co do gastro to fakt- temat na kacu i na zajebce zakładany :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe Szejk jak by Mac dowoził do domu to byłbym 150kg nerdem ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja babcia ^_^ robi mi polędwiczki z sosem z torebki ,,Kebab". Smakuje naprawdę zaje*iście :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim dodam przepis powiem, że lubię HOTWINGSY w kfc, ale czasami w lidlu kupuję mrożone skrzydełka smażone jest ich tam chyba z 4 rodzaje i mają fajne dania mrożone z makaronem jedno w czarnym (chińskie), a drugie w zielonym z grzybkami (włoskie), a jak przyjdzie mi ochota na gotowanie to powiem że cuda wymyślam,wszyscy się zajadają i sam nie wiem skąd wymyślam przepisy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed chwilą- Wrapsy + mielone mięso z pomidorami z puszki, papryką, kukurydzą i cebulą. Zajebiaszcze!

CFC! ZWAŁA :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi