mlody827 0 Napisano 13 Grudzień 2007 Załozyłem ten temat bo chce sobie kupic CoD 4 na ps3 naturalnie a nie chce pieniązków na myszke tracic czy aż tak tragicznie sie na padzie gra?? Prosze o odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ProroK Napisano 13 Grudzień 2007 Na padzie gra się WSPANIALE, jeśli tylko się przyzwyczaisz, kładziesz się na sofie i pad w ręku, nie musisz układać ręki na biurku, na odpowiednich przyciskach, manewrować myszką, JESTEŚ WOLNY... FREEDOOOOM... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mlody827 0 Napisano 13 Grudzień 2007 Na padzie gra się WSPANIALE, jeśli tylko się przyzwyczaisz, kładziesz się na sofie i pad w ręku, nie musisz układać ręki na biurku, na odpowiednich przyciskach, manewrować myszką, JESTEŚ WOLNY... FREEDOOOOM... hmm.... twoja odpowiedz świadczy o tym ze kochasz pada a czy mozesz powiedzieć że gra sie nim lepiej niż myszą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ProroK Napisano 13 Grudzień 2007 Osobiście wychowałem się na Myszce i Klawie jeśli chodzi o Shootery, więc w moim przekonaniu myszka i klawiatura jest lepsza od pada, ale tak jak napisałem, przy padzie możesz się wyluzować, i jak dobrze go opanujesz, naprawdę skillowo pograć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkMan X 0 Napisano 13 Grudzień 2007 nigdy nie umialem na konsoli grac w fps-y pad byl dla mnie nie do ogarniecia a celowanie poprostu zal. nauczylem sie na resie przeszedlem 6 razy singla i teraz jest w miare. zawzsze gadalem ze myszka i klawiatura to jest ot ale wystarczy sie przyzwyczaic i nie wkurzac sie jak nie wychodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krawiec 0 Napisano 13 Grudzień 2007 Zgadzam sie na klawie i myszce jest precyzja Ale na padzie jest freedom intuicja i wiecej trzeba skilowac zeby pwnowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mlody827 0 Napisano 13 Grudzień 2007 hmmm ja na ps2 grałem w jakiegoś dziwnego cod-a chyba to był cod3 to było cięzko strasznie a nie wiecie jak sie mysza ma do chlebaczka?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ProroK Napisano 13 Grudzień 2007 Mysza do chlebaczka ma się tak, że działa tylko i wyłącznie z UTIII, z innymi grami na razie nie, jeśli chcesz kupić coś na podobieństwo myszki do PS3 jest FRAG FX odsyłam cię do tego tematu: - http://www.ps3forum.pl/splitfish-FragFX-t268.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krawiec 0 Napisano 13 Grudzień 2007 Hej jak pad nie Ci nie pasujedo do strzelanek to zawsze mozesz sie pokusiac o fragX taka padomyszka Zobacz sobie w ultimie choc nie mam nie probowalem i nie bede miec raczej wiec wiecej o tym urzadzeniu powiedziec nie moge Ale to chyba dobra alternatywa :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mlody827 0 Napisano 13 Grudzień 2007 Mysza do chlebaczka ma się tak, że działa tylko i wyłącznie z UTIII, z innymi grami na razie nie, jeśli chcesz kupić coś na podobieństwo myszki do PS3 jest FRAG FX odsyłam cię do tego tematu: - http://www.ps3forum.pl/splitfish-FragFX-t268.html To pytanie było tylko takim dodatkiem do tematu czyli mówicie ze opłaca sie dośc kupować do chlebaka FpS-y Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krawiec 0 Napisano 13 Grudzień 2007 Prorok ! Nienawidze Cie k****... To moj post mial byc pierwszy ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ProroK Napisano 13 Grudzień 2007 To pytanie było tylko takim dodatkiem do tematu czyli mówicie ze opłaca sie dośc kupować do chlebaka FpS-y Wiesz jeśli masz bardzo dobry PC na te czasy, dobrą myche i klawe, to FPSy wciąż polecam na PC - są w końcu dużo tańsze, jeśli nie masz wystarczającego PC, PS3 do FPSów jest super sprawą ps: 2Fast4you Krawiec :> ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mlody827 0 Napisano 13 Grudzień 2007 a osobiscie ProroK jest jakiś temat w którym nie ma twojego posta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krawiec 0 Napisano 13 Grudzień 2007 Zgadzam Sie Z Prorokiem a poza tym... Splitscreena na PC nie uswiadczysz A fajnie tak wladowac kumplowi siedzacemu na kanapie obok magazynek w plecy albo zaaplikowac headshot'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ProroK Napisano 13 Grudzień 2007 a osobiscie ProroK jest jakiś temat w którym nie ma twojego posta hmm i dont think so ^^ Jeśli coś wiem, dziele się moją wiedzą, bo kocham was ludzie ! i chcę wam pomagać (>,< złooo) Nie wahaj się kupuj, przyzwyczaisz się stary, jak nie kupisz FragFX i będzie elegancko. O i Krawczyk tutaj punkcik zarabia za wspomnienie Split-Screena, super sprawa pograć z kumplem na jednej konsolce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mlody827 0 Napisano 13 Grudzień 2007 Zgadzam Sie Z Prorokiem a poza tym... Splitscreena na PC nie uswiadczysz A fajnie tak wladowac kumplowi siedzacemu na kanapie wladwac magazynek w plecy albo zaaplikowac headshot'a Po co w plecy to świadczy o nie profesionalizmie gracze online nie cierpia graczy którzy strzelają w plecy WOLĄ JAK Z KOLBY DOSTANĄ OD TYLCA<CoD2> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ProroK Napisano 13 Grudzień 2007 Po co w plecy to świadczy o nie profesionalizmie gracze online nie cierpia graczy którzy strzelają w plecy WOLĄ JAK Z KOLBY DOSTANĄ OD TYLCA<CoD2> Nie nie, otrzymanie kulki w Plecy świadczy o nie profesjonalnym podejściu do gry uśmierconego, był za wolny - czujność mu nawaliła =) (chociaż ja i tak w plecy zawsze lubię z kosy czy kolbą ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mlody827 0 Napisano 13 Grudzień 2007 a ja narbajdziej lubie jakieś kolesia z kosić z zwyklego guna Heada albo z takiego ukrycia ze nie wie co sie dzieje dobra jest funkcja na snajperca w grach niektórych wstrzymanie oddechu:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krawiec 0 Napisano 13 Grudzień 2007 Nie nie, otrzymanie kulki w Plecy świadczy o nie profesjonalnym podejściu do gry uśmierconego, był za wolny - czujność mu nawaliła =) (chociaż ja i tak w plecy zawsze lubię z kosy czy kolbą ) Dokladnie <respekt> dla tych co w fpsach maja oczy w dupie i na okolo glowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shadow-wpr 0 Napisano 13 Grudzień 2007 Moim zdaniem trzeba się przyzwyczaić. Na początku trudno było mi celować, bo byłem przyzwyczajony do mychy. Lecz już po pewnym czasie padem sie wymiata i nieraz traci się świadomość że to pad a nie myszka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reflect 1 Napisano 13 Grudzień 2007 Cholerka... mnie tam fragi w Queju nadal wychodza jak w maselko.... pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mlody827 0 Napisano 13 Grudzień 2007 Cholerka... mnie tam fragi w Queju nadal wychodza jak w maselko....pozdrawiam To spoko ale na tej niby myszcze czy na padziku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reflect 1 Napisano 13 Grudzień 2007 To spoko ale na tej niby myszcze czy na padziku Na myszce :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxavelli 0 Napisano 13 Grudzień 2007 Po wielogodzinnym przywyczajeniu gra sie coraz lepiej, ale nie ma sie co oszukiwac - pad nigdy nie zastapi myszy i klawiatury. Gdyby byla mozliwosc zmierzenia sie online graczy PC i graczy konsolowych w te sama gre - wlasciciel pada ponioslby sromotna porazke. Pad NIGDY nie bedize tak precyzyjny jak mysz... A szkoda :-(... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rov3r 0 Napisano 14 Grudzień 2007 Zgadzam sie w 100%. Na padzie nigdy nie uzyskamy precyzji myszy i klawiatury, ale biorac pod uwage fakt, iz grajac na konsoli gramy prawie tylko z osobami, ktore takze uzywaja padow, to nie ma co siac paniki i sie przejmowac, bo szanse sa najzwyczajniej w swiecie wyrownane. Ja gralem w fpp online przez ostatnie 10 lat, w zasadzie od Q1 i przejscie na pada bylo dla mnie duzym szokiem. Na PSX prawie nie bylo gier fpp, wiec nie bylo problemu, potem kupilem x360 i Gears of War i doznalem ciezkiego szoku. Przez pierwsze 2 godziny gry motalem sie jak dziecko z tym padem, ale potem bylo coraz lepiej. Grajac na padzie po prostu troche inaczej sie celuje. Tutaj nie jest tak wazny aim, a raczej movement sie liczy. To mniej wiecej jak duele z bliska w Instagib w Q3. Tutaj bardzo mocno celuje sie poruszaniem, a aimem tylko koryguje sie kierunek ognia. Jak tylko zrozumiemy ta zasade, nawet w relatywnie szybkich jak na konsole grach np. Halo3, nie bedziemy mieli zadnych problemow. W tym momencie wypadaloby poruszyc jeszcze temat samych gier. Konsolowe FFP sa bardzo mocno dopasowane do sterowania padem, czesto maja lekki autoaim zaimplementowany no i nie sa zbyt szybkie. Wyjatkiem jest tutaj UTIII, bo jak ogladam filmiki z gameplayu na multi, to nie wyobrazam sobie grania w tak szybka gre na padzie. Moze wlansie dlatego mozna tam uzywac myszy i klawiatury. Reasumujac - podczas przesiadki na pada lekko pokancerowalem sobie psychike, ale po kilku godzinach bylo juz dosc przyjemnie. Po kilku miesiacach gry na padzie, nie wroce juz do grania na PC, bo nie oddam za nic kanapowego chilloutu oraz komfortu gry. Nie ma co na powaznie porownywac pada do m+k, bo to sa dwa zupelnie inne urzadzenia. Mysle, ze zalezy co jest dla kogo wazne, jezeli chce sie zamiatac na multi i na powaznie grac klanowo, to konsola nie ma za duzego sensu. Jezeli chce sie po prostu czerpac fun z gry, to konsola jest jedynym slusznym rozwiazaniem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach