TheMichal 20 Napisano 22 Grudzień 2007 Dopóki nie będą robić gier dla myszek i klawiatur FPP na konsole będzie można na padzie grać. FragFX raczej jakiś pwnerów nie przyciągnie i szansę są w miarę wyrównane... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mr.creed 0 Napisano 22 Grudzień 2007 Nie prawda . Nikt nie robi takich nagłych ruchów jak mysza xP. no to w realu jakby ktoś Cię zaczął ostrzeliwać z boku też byś tak "spokojnie (czyt. wolno)" obrócił celownik o 90st w jego stronę , mając prawdziwą broń taki zwrot zajmuję ułamek sekundy (analogicznie jak w przypadku sterowania myszką) co niestety w przypadku pada jest na pewno nie możliwe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Grandi Napisano 22 Grudzień 2007 A ja wam powiem nie ma to jak PS2 osobiscie je sprzedałem na rzecz PS3 ale jak brat sie wyprowadzi i weźmie PS3 to of corse kupie PS2 , nieraz mi jest smutno bez PS2. Tyle sie na niej grało, tyle krwi w yoysticki włozone. Heh to były czasy a teraz? PS3 robi się pomału jak PC, trzeba aktualizować FW, grafika powalajaca. Możliwość podpięcią klawiatury i myszki Heh w kwietniu będe mieć PS2 bo teraz nie opłaca mi sie kupować heh nie ma to jak granie na PS2. Tyle godzin przebytych przed PS2 wkurzanie się w POPie że nie można przejśc. Ściąganie gier z neta i do tego te wszystkie dragon balle ahhhh łezka w oku sie kreci D: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxavelli 0 Napisano 22 Grudzień 2007 no to w realu jakby ktoś Cię zaczął ostrzeliwać z boku też byś tak "spokojnie (czyt. wolno)" obrócił celownik o 90st w jego stronę , mając prawdziwą broń taki zwrot zajmuję ułamek sekundy (analogicznie jak w przypadku sterowania myszką) co niestety w przypadku pada jest na pewno nie możliwe Dokladnie. Ludzie bawiacy sie w ASG. Reakcja (poprzez wymierzenie broni) na dowolny ruch z ktorejkowliek strony nastepuje w okolo 0,2 sekundy. Gdyby sie amerykanscy zolnierze chcieli obracac z predkoscia galki analogowej, to na starcie byloby wiadomo ze afgance ich rozloza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aki1986 57 Napisano 22 Grudzień 2007 Co jak co ale ab prezentować godny poziom na anlogach skill powinien być wysoki ba nawet bardzo:) A od narzekania go nie przybędzie!Wiec trenujmy:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eLKey 2 Napisano 22 Grudzień 2007 Ja - kiedyś maniak PC - byłem sceptyczny do gry FPS na padzie. Kolega mi wciąż argumentował, że pad to zupełnie inny klimat, że nie wyskakujesz już jak QUAKE'u na środek areny strefując i celując tylko musisz się czaić po cichu, bardziej taktycznie niż zręcznościowo grać. I rzeczywiście, zajeło mi trzy dni by zakochać się w grze FPS za pomocą pada, do singla R:FoM czy COD4 (bo w te najwięcej grałem) zwłaszcza. Gorzej było już na sieci ale miłość się utrzymywała. Odkochałem sie od pad+fps jak tylko zakupiłem Fraga. Bo po pierwsze gra się wygodniej, a po drugie skuteczniej. Nie neguję tego, że pewnie jest sporo padowców którzy by mnie zjedli nawet gdybym grał na Fragu, ale w wielu sytuacjach widać różnicę. Najlepiej w sytuacji kiedy podczas bliskiej walki, zachodzę przeciwnika od tyłu czy boku i widzę jak nie nadąża się za mną orbócić. Domyślam się, że ci najlepsi na padzie grają na "sensitivity high". Zupełnie nie rozumiem argumentów typu "frag to pójście na łatwiznę" bo są po prostu głupie!!! Technologia wciąż idzie do przodu po to żeby stawać się coraz skuteczniejsza. Wnioskując po takim rozumowaniu należało by żołnierzy znów posadzić na koniach i dać im szable bo broń automatyczna to pójście na łatwiznę, albo kazać piłkarzom grać w normalnych butach bo korki też przecież ułatwiają grę. Jak dla mnie powinni (chodź chyba nie jest to możliwe) dzielić jakoś gry według kryterium posiadania pada czy fraga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Riddick 0 Napisano 22 Grudzień 2007 zgadzam się w 100% z eLKey ale o fragu nie mam narazie co myleć, żona by mi chyba kohoness oberwała Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przem_2010 1 Napisano 22 Grudzień 2007 Ja tam jestem wprawiony w pada (lata praktyki na PS2:), frag mnie nie bawi, ale nie ma to jak M&K. Tej precyzji nic nie zastapi <lol> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
estro_pajo 0 Napisano 23 Grudzień 2007 a ja ostatnio mialem swoj pierwszy raz na padzie i bylo... dziwnie. pierwsze 15min nie wiedzialem co sie dzieje... pozniej bylo beznadziejnie. po godzine stalo sie 'jakos', ale juz sie wypialem na to i wrocilem do tekkena myszka ftw. Chyba, ze uda mi sie jakos przestawic na pada, ale to bedzie bolalo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lusstrator 0 Napisano 23 Grudzień 2007 Ja jak na ps2 przechodziłem z MiK na pada to myślałem, że go wyrzucę przez okno, ale potem się przyzwyczaiłem i teraz śmiało sobie pykam padem. Co prawda myszka jest wygodniejsza, to na padzie też się przyjemnie gra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
parlan 0 Napisano 23 Grudzień 2007 Na poczatku myslalem ze ciezko bedzie sie przyzwyczaic - a szczegolnie grac online na fpp shooterach, bo zawsze gralem na klawie i myszce. Ale ciezko nie bylo i gra sie dobrze, po to jest konsola zeby grac na padzie - wszyscy powinni tak grac zeby byly rowne szanse. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
estro_pajo 0 Napisano 24 Grudzień 2007 ok, kolejna (juz druga) godzina w Resistance i... idzie mi coraz lepiej! sensivity mam na 9 i to nadal za wolno... jakby tak '12' bylo, to pewnie byloby dla mnie akurat... ok 1sec na zrobienie 180 stopni postacia to duzo. Przyzwyczajony jestem, ze robie to instant. Jak za jakis czas zalicze trzecia godzine w R:fom to dam znac jak moje postepy! PS w 720p wyglada ona znacznie lepiej niz 576i... Niestety po swietach wracam do swojego mieszkania, a tam nie ma 16:9 48" fullHD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thq23 0 Napisano 24 Grudzień 2007 witam do wszystkiego da sie przyzwyczajić pewnie rze klawiaturi myszko lepiej by sie celowało pograc troszke padem i bendzie oki pozdro all. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach