Skocz do zawartości
PaweL007#PS3#80gb

Praca Dla 16-Latka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuje pracy na okres wakacyjny, jakie prace polecacie ... Potrzebuje pieniedzy na motocykl, poniewaz mieszkam na wsi i ciezko z dojazdem, jestem tak zalamany, ze chyba sprzedam ps3 ;( Na wakacje lece do anglii do wujka, moze tam???

Edytowane przez PaweL007#PS3#80gb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że to zależy od twoich umiejętności. Jeżeli umiesz pisać programy albo strony internetowe to chyba nic nie stoi na przeszkodzie żeby zacząć coś takiego robić. W zeszłe wakacje 17 letni kolega pracował w firmie, która pielęgnuje ogródki i zarobił ponad 2000 zł. Poszukaj. Jeżeli jesteś zainteresowany fotografią rób ludziom sesje zdjęciowe lub zdjęcia na ślubach. Z tego co wiem można zarobić od 30 zł w górę za sesję zdjęciową. Jeśli potrafisz grać na jakimś instrumencie, graj w knajpie do kotleta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze możesz roznosić ulotki :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za każde rozniesione 1000 ulotek premia w punkcie skupu makulatury :laugh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za każde rozniesione 1000 ulotek premia w punkcie skupu makulatury :laugh:

Hahaha :D W sumie to lepiej jest chodzić po ulicy i zbierać te ulotki i potem sprzedawać w skupie makulatury :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyś był 16- latką a nie 16 - latkiem, to pewno byśmy coś zaradzili :)

^^

Jeśli mogę doradzić to ja w Twoim wieku pomagałem przy ogrodach, tzn z firmą co projektuje ogrody, kładzie trawy itp itd.. teraz sezon idzie a kasa jest niezla bo ze 100 dziennie wyciagniesz + zarcie picie.

Ale uprzedzam, że tyrka jest ostra. Jednak milo wspominam.

Teraz jak juz jestem dyrem w banku to milo i cieplo wspominam te chwile.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm .. tak roznoszeni8e ulotek to jest jakis pomysl .. nie wiem jak tam u was ale u mnie  to ludzi w twoim wieku szukaja do rozwożenia pizzy (skuterem) wymagana katra motorowerowa i znajomosc okolicy  nO I pisemne błogosławieństwo rodziców.. .. kasa nie najgorsza , może poszukaj czegos w tym kierunku .. no oczywiscie są te ulotki .. ale sądze żę opcja jak tam wyzej koledzy wymienili na przyklad pomocy przy zakladaniu ogrodów tez nie najgorzej no i praca na śieżym powietrzu .. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom praca jako ogrodnik może być ciekawa. Trochę przypakujesz, a do tego zarobisz. Sam muszę czegoś poszukać na wakacje, ale pewnie skończy się jak zawsze na 2 miechcach lenistwa i grania ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh.. tak też bywało ;) Ale racja od jeżdżenia taczką można przypakować :D  ostatecznie  możesz popytac w molochach handlowych czasem kogos szukaja na wakacje do rozkladania towaru na pólki .. (też przypakujesz) albo w serwisie sprzatającym ... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam poszukuje pracy na okres wakacyjny, jakie prace polecacie ... Potrzebuje pieniedzy na motocykl, poniewaz mieszkam na wsi i ciezko z dojazdem, jestem tak zalamany, ze chyba sprzedam ps3 ;( Na wakacje lece do anglii do wujka, moze tam???

Po cholerę Ci motocykl? Nogi masz zdrowe, to maszeruj, z wieku w temacie wnioskuję, że możesz robić codzienny maraton, więc nie narzekaj, a tym bardziej nie waż się sprzedawać ps3, albo od razu zmień nick na PaweL_Piździk. Poza tym, skoro masz maszynę najnowszej generacji sygnowaną logiem SONY, to nie ściemniaj, że taka bieda u Ciebie, że szukasz pracy poprzez forum, na które zaglądasz pewnie używając laptopa z dual core'em i 3gb ramu :P Niezła prowokacja. Proponuję zamknąć temat i urwać tą maskaradę :nuke:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawel może wujek będzie coś miał do Ciebie w Anglii? A jak nic Ci się tam nie uda zrobić to ja radzę jechać do Irlandii do SouL'a ^_^ on Ci coś znajdzie xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misiek5512-A wiesz czy potrzebny jest swoj skuter... chodze na silwonie ;p<br />SouL- Nie mowie ze bieda ale juz nie sprzedaje ps3 zalowalbym pozniej;)Ale do 18 same pieniadze z nieba nie zleca... A i ztym laptopem to nie przesadzaj pisze z kompa brata;P

Edytowane przez PaweL007#PS3#80gb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misiek5512-A wiesz czy potrzebny jest swoj skuter... chodze na silwonie ;p<br />SouL- Nie mowie ze bieda ale juz nie sprzedaje ps3 zalowalbym pozniej;)Ale do 18 same pieniadze z nieba nie zleca... A i ztym laptopem to nie przesadzaj pisze z kompa brata;P

Stary jeżeli ćwiczysz to tym lepiej byłoby się załapać do jakieś chłodni

Dostajesz nocną zmianę i lecisz po 70 zł dziennie , może i nawet więcej . Dzienna praca jest również, jednak musisz się liczyc z tym że jest skromniejsza płaca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mycie szyb ? obok dworca lub coś w tym rodzaju ? :)

Edytowane przez chwedo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siłownia to jedno a dyganie z workami z ziemią to drugie. to accurate jest za darmoche .. . Co do skuta .. to z reguły mają swoje (Piaggi , Romet).. , Ja osobiście jezdzilem swoim prywatnym(oddają kase za wache żecz jasna .. ) bo nie mialem zaufania do tych ich .. byly zajezdzone ... Tak czy siak będą od Ciebie wymagac karty motorowerowej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Heh.. tak też bywało ;) Ale racja od jeżdżenia taczką można przypakować :D ostatecznie możesz popytac w molochach handlowych czasem kogos szukaja na wakacje do rozkladania towaru na pólki .. (też przypakujesz) albo w serwisie sprzatającym ... ;)

Na taczkę też trzeba mieć uprawnienia ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taczki nie polecam, to kółko się w plecy wbija i cholerstwo boli. Przeleć się po firmach w okolicy i popytaj czy kogoś nie trzeba. Jak ktoś chce pracować to pracuje i zarabia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi