Profesor Resor 11 Napisano 5 Marzec 2011 Również z chęcią dołączę się do klubu ;) PSN VicksonPL. W sprawie klubów jest już specjalny temat o TUTAJ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krypto 93 Napisano 5 Marzec 2011 (edytowane) Zrobiłem "Ibizę Area 1" w 100% i nie miałem z tym żadnego problemu. Zabieram się za "Ibizę Area 2". Robię, robię, patrze ile mam już % i piszę, że zrobiłem 99%. Problem w tym, że nie mogę wbić tego 1% - przeglądam mapę i nic, nie dostrzegam żadnego nieprzejechanego skrawka drogi. Ale to frustrujące. :pinch: Edytowane 5 Marzec 2011 przez Krypto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janki41 31 Napisano 5 Marzec 2011 Zrobiłem "Ibizę Area 1" w 100% i nie miałem z tym żadnego problemu. Zabieram się za "Ibizę Area 2". Robię, robię, patrze ile mam już % i piszę, że zrobiłem 99%. Problem w tym, że nie mogę wbić tego 1% - przeglądam mapę i nic, nie dostrzegam żadnego nieprzejechanego skrawka drogi. Ale to frustrujące. :pinch: No to masz gdzieś ładny kawałek nie przejechany (stawiam na jakąś autostrade 2-pasmową, albo szuter gdzieś w górach). Mi zaliczyło 100% jak miałem do przejechania jeszcze jakieś 30km :) A tak z innej beczki... Da się zaprośić znajomych do domu?? Czy czekamy grzecznie, aż Sony łaskawie zaakceptuje patcha i dopiero wtedy będzie można zapraszać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrzozaLuk 876 Napisano 5 Marzec 2011 Zrobiłem "Ibizę Area 1" w 100% i nie miałem z tym żadnego problemu. Zabieram się za "Ibizę Area 2". Robię, robię, patrze ile mam już % i piszę, że zrobiłem 99%. Problem w tym, że nie mogę wbić tego 1% - przeglądam mapę i nic, nie dostrzegam żadnego nieprzejechanego skrawka drogi. Ale to frustrujące. :pinch: Mam podobna sytuacje, nie moge znalezc tam zadnego kawalka. Jak ci wpadnie daj znac, moze to samo miejsce nam brakuje:p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krypto 93 Napisano 5 Marzec 2011 No to masz gdzieś ładny kawałek nie przejechany (stawiam na jakąś autostrade 2-pasmową, albo szuter gdzieś w górach). Mi zaliczyło 100% jak miałem do przejechania jeszcze jakieś 30km :) 30km to bym na 100% zauważył a ślepy jeszcze chyba nie jestem(tak mi się przynajmniej wydaję). ;) Teraz "jeżdżę" po mapie przy maksymalnym zoomie i SZUKAMmmmmm. :whistling: Mam podobna sytuacje, nie moge znalezc tam zadnego kawalka. Jak ci wpadnie daj znac, moze to samo miejsce nam brakuje:p Niema sprawy, jak wpadnie dam znać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janki41 31 Napisano 5 Marzec 2011 Teraz "jeżdżę" po mapie przy maksymalnym zoomie i SZUKAMmmmmm. :whistling: Szukaj szukaj :) Nie wiem jak to jest na PS3, ale na oficjalnym forum coś marudzili, że niektóre drogi zaliczało do innych stref niż to wynikało z jazdy (pokazuje, że przejechałeś z Area 1 do Area 2, ale kawał drogi jeszcze zaliczało do tej, z której już niby wyjechałeś), ale to był chyba tylko problem na PC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krypto 93 Napisano 5 Marzec 2011 (edytowane) W padłem na pomysł, że gra nie zaliczyła mi jeszcze przejazdów w tunelach pod rondami(autostrada - nie ma tych tunelów pokazanych na mapie). Jak objadę wszystkie dam znać czy wpadło. --------------------------------------------------------------------------------------- EDIT: Niestety. Edytowane 5 Marzec 2011 przez Krypto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koosa58362 19 Napisano 5 Marzec 2011 Ja nie miałem z tym problemów. Sprawdź dokładnie aglomerację miejską na południu tam jest dużo małych uliczek mogłeś coś przegapić np.na starym mieście tam jest dużo krętych uliczek i gdzieś może skrawek przegapiłeś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kremulek 52 Napisano 5 Marzec 2011 (edytowane) Mam zrobione drogi Ibizy na 100% (pozostałe rzeczy na Ibizie również). W pierwszym rejonie przy 99% miałem ominiętą jedną uliczkę w mieście (drobiazg) i jeden niezwykle frapujący kawałek, który znalazłem na maksymalnym powiększeniu - taka mała uliczka na północy - tuż przy jednym z tuneli obok stacji benzynowej. W rejonie drugim do 100% brakowało mi również krótkiej drogi, na południu, przy bagnach (tam gdzie się robi zdjęcie dźwigu). Tam jest długa droga prowadząca na półwysep i na północ od bagien jest ten kawałek. Zwróćcie na to uwagę ;) @Edit: To drugie miejsce to właśnie to na dole :) Edytowane 6 Marzec 2011 przez kremulek 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krypto 93 Napisano 5 Marzec 2011 (edytowane) UDAŁO SIĘ :biggrin: :biggrin: Oto to miejsce(3 zdjęcia): Sorry za jakość zdjęć, ale robiłem je telefonem komórkowym. Edytowane 5 Marzec 2011 przez Krypto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrzozaLuk 876 Napisano 5 Marzec 2011 Farciarz, to akurat mam:p posprawdzam tunele:p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eMce 2 Napisano 6 Marzec 2011 U mnie brakowało do 100% na Ibizie 2 jakichś 10 metrów na skrzyżowaniu dróg asfaltowej i szutrowej na południu wyspy. Możliwe, że zaczynał się tam jakiś wyścig B4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Profesor Resor 11 Napisano 6 Marzec 2011 Przepraszam za offtop ale popatrzcie na TO Może kiedyś doczekamy się go w jakimś DLC w TDU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krypto 93 Napisano 6 Marzec 2011 (edytowane) Szkoda, że w TDU niemożna rozpocząć rozmowy tekstowej z innymi graczami(tak jak na przykład jest to zrobione w PlayStation Home). Nie rozumiem jak w grze, która jest nastawiona przede wszystkim na funkcje sieciowe mogło tego elementu zabraknąć. <_< Edytowane 6 Marzec 2011 przez Krypto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrzozaLuk 876 Napisano 6 Marzec 2011 W ogole to krazy plota ze bedzie 3 wyspa, mala to mala ale ma byc jakas mega sloneczna etc.. Ciekawe czy bedze to jedno wielkie dlc z motorami, ze wlasnie na niej beda ich zawody sie odbywac.. Taka wyspa Man bylaby cudowna i wyscigi TT hmmm :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janki41 31 Napisano 6 Marzec 2011 Szkoda, że w TDU niemożna rozpocząć rozmowy tekstowej z innymi graczami(tak jak na przykład jest to zrobione w PlayStation Home). Nie rozumiem jak w grze, która jest nastawiona przede wszystkim na funkcje sieciowe mogło tego elementu zabraknąć. <_< To by było raczej słabe. Pomyśl... jedziesz wyścig, 3 paki na budziku, a tu nagle jeb! Okienko chata wyskakuje :P Za to headset działa bezbłędnie, co jest rozwiązaniem dużo lepszym :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krypto 93 Napisano 7 Marzec 2011 No wiesz akurat nie chodziło mi o brak chata podczas jazdy lecz na przykład w kasynie lub w jakimś innym obiekcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janki41 31 Napisano 7 Marzec 2011 W końcu po 3 dniach jazdy udało mi się znaleść wraki. Cholerny fart miałem na O'ahu area 2, bo tam przejechałem dopiero niecałe 40% :D Ma ktoś jakiś pomysł na Puchar Ibizy 3 albo 4 wyścig (czasówka B3) ? Kończę szuter i wpadam na asfalt - jestem do przodu jakieś 0,3sek. Kończę asfalt i mam prawie 2sek. przewagi... Dojeżdzam do następnej bramki (tej przed stadem zakrętów) i już wiem, że mogę wyłączyć grę, bo jakimś cudem jestem już 6sek. w plecy, a na koniec trasy około 10sek. :( Jest tam gdzieś jakiś skrót czy coś ? No wiesz akurat nie chodziło mi o brak chata podczas jazdy lecz na przykład w kasynie lub w jakimś innym obiekcie. W kasynie Headset też działa i to aż za dobrze... Jeszcze trochę i się w pi*du nauczę francuskiego tak oszołony nawijają nonstop :P W klubach też na pewno będzie działać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrzozaLuk 876 Napisano 7 Marzec 2011 Na oahu to w ogole te drogi to polecieli, mam 1 rejonu 91 procent, jezdze po bezdrozach i konca nie widac:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kremulek 52 Napisano 7 Marzec 2011 @janki 41 - czasówka B3 w pucharze jest ciężka (ale jedna z czasówek B4 na Oahu to jest dopiero masakra) - tam trzeba po prostu zapitalać ile wlezie. Szczerze nie przypominam sobie, abym miał z nią większe problemy. Jakim wozem tam jeździsz? Ztuningowany? Jak wrócę z roboty to podejdę do niej jeszcze raz i może coś doradzę - offroad po prostu uwielbiam w tej grze, mógłbym tylko terenówkami jeździć :happy: W Oahu dróg jest od zajechania. Ciekaw jestem kiedy dobiję tam do 100% :scare: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janki41 31 Napisano 7 Marzec 2011 @janki 41 - czasówka B3 w pucharze jest ciężka (ale jedna z czasówek B4 na Oahu to jest dopiero masakra) - tam trzeba po prostu zapitalać ile wlezie. Szczerze nie przypominam sobie, abym miał z nią większe problemy. Jakim wozem tam jeździsz? Ztuningowany? Jak wrócę z roboty to podejdę do niej jeszcze raz i może coś doradzę - offroad po prostu uwielbiam w tej grze, mógłbym tylko terenówkami jeździć :happy: W Oahu dróg jest od zajechania. Ciekaw jestem kiedy dobiję tam do 100% :scare: To jest czwarty wyścig - czasówka B4. Męczę się nad tym Touaregiem wygranym od Ryana. Do wyboru mam jeszcze Hummera H3 i Range Rovera. Wszystko tuning lev.4. No fakt, polecieli z ilością dróg w porównaniu do jedynki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrzozaLuk 876 Napisano 7 Marzec 2011 kolejne pol godziny i 4 procent dodane, najlepsze jest to by sie nie sugerowac mapka po nacisnieciu start :] bo drogi jakos inaczej sa liczone, bylem dawno na terytorium 3 a zaliczalo mi drogi terytorium 1 :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
esqiro 1 Napisano 7 Marzec 2011 janki41, też miałem problem z tym wyścigiem jak jechałem Tuaregiem od Ryana, ale seryjnym Range Roverem już żadnego ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kremulek 52 Napisano 7 Marzec 2011 To jest czwarty wyścig - czasówka B4. Męczę się nad tym Touaregiem wygranym od Ryana. Do wyboru mam jeszcze Hummera H3 i Range Rovera. Wszystko tuning lev.4. No fakt, polecieli z ilością dróg w porównaniu do jedynki :) Tak, to jest B4 - na Oahu jest B3, pokręciło mi się z tymi numerami. Jak dobrze rozumiem, to jest wyścig Cala Salada. Jechałem na nim właśnie Range Roverem lv4 i miałem za pierwszym razem czas lepszy od drugiego miejsca o ok 3 sekundy (a miałem jedną wycieczkę poza tor). Ważne jest aby dobrze wyjść z asfaltu - 90% między murki (to co uczyli na licencji się przydaje ;)). Potem jest bramka po dwóch zakrętach i długa prosta, na końcu której trzeba jechać w lewo j jest bramka - na niej jeszcze trzeba dosyć ostro grzać, ważne jest lekkie wyczucie zakretu. Potem seria nawrotów z lekkim poślizgiem i jest już z górki. Staraj się, potem jest jeszcze lepiej na Oahu ;) Wiesz - nie na darmo to jest puchar wyspy, trasy są trudne :P Jakby co to pisz gdzie masz jeszcze problem. Powodzenia :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erwines 95 Napisano 8 Marzec 2011 mam zamiar wymienić kierownice z Driving Force GT na G25 tylko nie wiem czy grając w TDU2 będe mógł używać sprzęgła i 6 biegowej skrzyni ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach