Skocz do zawartości
Gość Grandi

Czy chcielibyście?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grandi

Witam tak jak w temacie, czy chcielibyście aby kiedykolwiek to sie stało?

Ja osobiście bym nie chcial gdyż zawsze o tym marzyłem. Chciałbym aby to była taka nasza...(nie wiem jak to nazwać)

Poprostu nie chce aby się to stało i już chce żeby było tak jak jest. A nie piratowanie i kradzieże. Oczywiście potem ciągłe pytania. Skąd pobierać gry? Jak je odpalać i wieczne porlbemy z tym ehh.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi piraty za bardzo nie sa potrzebne ;p I tak malo gram.

A jak By byly to by sie zrobil syf jak na psp ze 50 programow homebrew 50 softow albo jak X ze by sie zaraz bana dostalo albo by PS3 umarlo :/

Napewno kiedys spiraca Playa ale gdy pomysle ze mialbym 50 Piratow to mnie glowa zaczyna bolec. Wtedy poprostu konsola traci wartosc w oczach gracza pnajmniej ja tak to odczuwam ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajmy im zarobić, za co będą robić następne gry jak im nie zapłacimy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne ze za. Custom Firmware to obowiazek - uzytkownicy powinni miec mozliwosc tworzenia swojego oprogramowania homebrew na maszynke o takiej mocy przerobowej jak PS3.

FREE SOFTWARE !!! SCENE FOREVER !!!

Chciałbym aby to była taka nasza...(nie wiem jak to nazwać)

...ikona elitarnosci? Prosze cie, nie rozbawiaj mnie... Zalosne jest takie dowartosciowywanie sie "my miejmy, a inni nie". Konsole dla wszystkich. I niech kazdy sam zdecyduje czy chce moddowac swoja konsole czy nie. I sam zdecyduje czy na zmoddowanej konsoli bedzie gral w oryginaly czy nie. Bo, jakbys jeszcze nie zauwazyl, custom firmware i korzystanie z pirackich kopii to NIE TO SAMO!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Grandi
Mi piraty za bardzo nie sa potrzebne ;p I tak malo gram.

A jak By byly to by sie zrobil syf jak na psp ze 50 programow homebrew 50 softow albo jak X ze by sie zaraz bana dostalo albo by PS3 umarlo :/

Napewno kiedys spiraca Playa ale gdy pomysle ze mialbym 50 Piratow to mnie glowa zaczyna bolec. Wtedy poprostu konsola traci wartosc w oczach gracza pnajmniej ja tak to odczuwam ;p

Masz racje, jest róznica grania na oryginalnych grach niż na piratach. Grasz na piratach, masz tych gier z 20 a grając na oryginalnych masz tylko 4. Ale różnica w graniu jest kolosalna gdyż np. Gramy w piracką gre i nie mozemy przejśc jakiegos momentu to odkładamy i bierzemy następną a w oryginalach jest inaczej, męczy się tą gre aż jej sie nie przejdzie.

Edit:

Max, no i co z tego? Poprostu znowu by były placze tak jak z PSP, bo ktoś zepsuł sobie konsole w tym wypadku brick a tak to było by pieknie. Poprostu cud i miód i mam nadzieje że nigdy nie przerobią PS3 a tak to kolejne HB które by tylko zaśmieciały. Stanowcze nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem całkowicie na NIE!! Moim zdaniem aby SONY PS3 rozwijało się nie powinno się przerobić konsoli.

Jestem od 95r z konsolami ze stajni SONY i na żadną nie miałem ani jednego pirata i żadnej nie przerobiłem!... kumpel se przerobił PS2 i ma z 500 płyt z byle czym po prostu aby mieć... i po co? jak gra tylko w 7 tytułów a reszta nawet nie została włożona w konsolę!...

Alternatywny soft?... moim zdaniem jak konsola działa to dziala dobrze i SONY postara się aby tak bylo dalej, powinni uzależnić jeszcze gry od systemu konsoli czyli jeśli masz coś poza tym co wydaje SONY (soft/firmware) to Ci gra nie ruszy!!...

PIRACTWU NIE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ProroK

Nie, Nie, Nie, nie dajmy szansy tym żałosnym bezwartościowym ludziom, którzy kupują za 20 zł gry, nad którymi grupa osób przez 2-5 lat ciężko pracowała, dla mnie jest to żałosne...

phew, udostępnienie nam do zabaw z homebrew było by dla sony, jak po prostu otwarcie konsoli na piractwo, zastanówcie się co piszecie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również jestem na NIE!

Piractwo nie daje takiej satysfakcji z gry jak granie na oryginałach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
phew, udostępnienie nam do zabaw z homebrew było by dla sony, jak po prostu otwarcie konsoli na piractwo, zastanówcie się co piszecie...

Piszą tyle co mają pojęcia... niech się każdy zastanowi czy chciałby aby jego sprzęt, nad którym tyle pracował był złamany i jakieś pseudo dziecko neostrady robiło przekręty na tym!? Nie wyobrażam sobie nie zapłacić np za Uncharted DF pełnej kwoty, Ci ludzie włożyli w to godziny pracy i swoją wiedzę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ProroK
Piszą tyle co mają pojęcia... niech się każdy zastanowi czy chciałby aby jego sprzęt, nad którym tyle pracował był złamany i jakieś pseudo dziecko neostrady robiło przekręty na tym!? Nie wyobrażam sobie nie zapłacić np za Uncharted DF pełnej kwoty, Ci ludzie włożyli w to godziny pracy i swoją wiedzę!

Dać mu 5 litrów Sake, świetne gada !

Niestety taki 14 latek (nie mam nic do 14 latków to tylko przykład) pójdzie na giełdę, czy odpali torrenta, i to nad czym pracowali z zapałem i z sercem pewni ludzie przez tyle lat, będzie miał za 2 godzinki za darmo, i ucieszy mordkę, ja rozumiem jeszcze takich 12-14 latków, bo oni nie do końca rozumieją to o czym teraz pisze, ale dorosły człowiek powinien to wiedzieć, albo masz kasę i grasz, albo jej nie masz i nie grasz - EOT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ja rozumiem jeszcze takich 12-14 latków, bo oni nie do końca rozumieją to o czym teraz pisze

Że niby ja nie rozumiem? Oczywiście wiem że nie mówisz że wszyscy w tym wieku nie rozumieją (przynajmniej mam taką nadzieję), bo sam jestem temu przeciw.

OT: Haha, babcia opowiada że fryzjerowi nie da zarobić nigdy, sama sobie włosy długie farbuje. o_O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Grandi
Również jestem na NIE!

Piractwo nie daje takiej satysfakcji z gry jak granie na oryginałach...

Ja bym chciał, aby konsola pozostała czysta po wsze czasy!

Ta i to mi sie podoba ja też jestem z wami . Heh może nie zarabiam kasy ale zawsze nazbieram na jakąś gre. Co prawda kosztują po 200zł w zwyż ale jest satysfakcja ze sie kupiło taką gre. Przecież zawsze ją moge wymienic i jeszcze kase dostac czy też nie . Nie chcial bym aby złamali zabezpieczenia do PS3 niech zostanie tak jak jest. A jak ktoś nażeka ze gry są za drogie to niech nie gra i szluz

Heh dzieci będą chciały zeby złamali PS3 gdyz będą mogli sciągać gierki ehhh jak ja bym sie napracował nad grą typu COD4 czy też HS to zal by mi było jak by każdy mi ją kradł. Dlatego nawet jak złamią PS3 to nigdy go sobie nie z modduje nigdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ProroK
Że niby ja nie rozumiem? Oczywiście wiem że nie mówisz że wszyscy w tym wieku nie rozumieją (przynajmniej mam taką nadzieję), bo sam jestem temu przeciw.

OT: Haha, babcia opowiada że fryzjerowi nie da zarobić nigdy, sama sobie włosy długie farbuje. o_O

No tak napisałem wcześniej w nawiasie, że to taki przykład, sam wiesz, że 70% osób w twoim wieku, nie do końca rozumie jeszcze takie rzeczy, nie mówię, że wszyscy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piractwo śmierdzi!

Po to kupiłem PS3 żeby zacząć być "czystym"!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio ktoś napisał do mnie czy nie wiem jak grę FIFA08 skopiować se z płyty na HDD w konsoli i jak wytłumaczyłem mu że jest w błędzie myśląc że to możliwe to był zawiedziony że hej... szczerze powiem że tematy typu "kiedy złamią PS3", "PS3 zlamane", "czy ktoś wie jak uruchomić pirata"... rozwalają mnie!

Mam PCta, kupiłem go rok temu i wydałem na caly zestaw kilka tysiaków... za 2 lata juz malo co ruszy mi na nim z 'nowości' a na konsoli polecą gry jeszcze i za 5 lat które wlaśnie za 5 lat wydadzą! Jak mają to być gry jeszcze lepsze i konsola ma się rozwijać w stronę PS4 ... to oby piractwa nie bylo na naszej 3jce nigdy!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że jestem za - NIE ! NIE próbować nawet piratować ! Wy... wy... wy... PIRATY !

Miałem przerobioną "dwójkę" i chyba "jedynkę" chociaż gry, które miały dla mnie wartość kupowałem ! Gierki, w które chciałem pograć sobie dzień, dwa sćiągałem. Kiedy "trójka" u mnie "zawitała" od razu stwierdziłem - Nie przerobie jej !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ProroK

5 Osób powiedziało już, że bardzo by chcieli złamania PS3, jestem ciekaw dlaczego się tutaj nie wypowiedzą, tchórzostwo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co, nawet sam fakt, ze jak sie pracuje bardzo ciezko (np. Ja) to sprawia niesamowita satysfakcje wydajac te 230 zetsztyli na taki tytul jak Uncharted, wracasz do domu, odpakowujesz, konsola Ci zjada plytke a Ty masz banana na ustach:) kocham to

Precz z piractwem, oraz z dziecmi neo, aa i z gorzka zoladkowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak a propos ciezkiej pracy to wlasnie wrocilem do domu, z Assassinem, (ktory nie ma jednego palca) , i warto bylo wydac te pieniazki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie właściwie brzmi: Czy jesteś potencjalnym złodziejem, czy nie jesteś? tyle w tym temacie ode mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez wolalbym zeby zostalo tak jak jest! Przerobione konsole traca dusze. Ale z drugiej strony to niech sie dzieje co chce ja i tak swojej konsoli nie przerobie! Kumpel kiedys mial spiracona PS2 i pelno gier, jak wpadalem do niego to nawet grac mi sie odechciewalo. SPIRACONA KONSOLA TO JUZ NIE TEN FUN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoja droga przydalo by sie pare programow Homebrew typu GG,Skype,Opera,jakis P2P do sciagania mzyki,Emulator Pegazusa czy jakis bardziej rozbudowany odtwarzacz multimedialny.

Takie "Piractwo" jest OK i nie mam nic przeciwko temu ale Gry pop. Psuja konsole Lepij kupic jedna gre przejsc ja 5x na wszystkie mozliwe sposoby niz sciagnac pirata pograc godzine odlozycz na polke i sciagnac nowa :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właściwie jestem podobnego zdania co kolega powyżej. Dla mnie złamanie zabezpieczeń w PS3 = homebrew. Mam PS2 zmodowaną, trochę kopii zapasowych - owszem, ale tak jak wcześniej pisaliście, podczas grania na piratach traci się mnóstwo radochy. Moja GrajStacja2 leży teraz u dziewczyny i używana jest do odtwarzania filmów DivX (i dlatego lubię homebrew). Czasem sobie pośpiewamy w singstara (oryginał ofkoz), albo ja pyknę sobie pare piosenek w Guitar Hero (też oryginał).

Nie ma to jak oderwanie paska na folii z napisem playstation3

PS. Wiecie co robię jak rozpakuję nową grę? Może mam jakieś zboczenie, ale jak zerwę folię to otwieram pudełko, przyjrzę się trochę płytce i najbardziej podoba mi się woń ze świeżo otwartego pudełka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Właściwie jestem podobnego zdania co kolega powyżej. Dla mnie złamanie zabezpieczeń w PS3 = homebrew. Mam PS2 zmodowaną, trochę kopii zapasowych - owszem, ale tak jak wcześniej pisaliście, podczas grania na piratach traci się mnóstwo radochy. Moja GrajStacja2 leży teraz u dziewczyny i używana jest do odtwarzania filmów DivX (i dlatego lubię homebrew). Czasem sobie pośpiewamy w singstara (oryginał ofkoz), albo ja pyknę sobie pare piosenek w Guitar Hero (też oryginał).

Nie ma to jak oderwanie paska na folii z napisem playstation3

PS. Wiecie co robię jak rozpakuję nową grę? Może mam jakieś zboczenie, ale jak zerwę folię to otwieram pudełko, przyjrzę się trochę płytce i najbardziej podoba mi się woń ze świeżo otwartego pudełka

Jestem całkowicie przeciwny piractwu (chociaż Gadu-Gadu by się przydało, ale to nie piractwo), bo to złodziejstwo i tyle mam tu do powiedzenia. To jest kradzież beszczelna i świadoma. Tyle, że nikt cię nie może przyłapać. Heh, ja jak rozpakowuję pudełko to patrzę na nie przez pół godziny, czytam wszystko, później patrzę na płytkę i czytam instrukcję. Ostatnio zrobiłem awanturę - tak szanuję te pudełka, uważam żeby nie upalcować, a tu takie porysowane, żę k***a...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.