Skocz do zawartości
Gość Grandi

Czy chcielibyście?

Rekomendowane odpowiedzi

JA akurat jestem za piractwem, ponieważ działa to jak dodatkowa konkurencja i firma musi dbać o swojego klijęta.

Na szczęście nie każda gra jest warta tego aby ją zatrzymać , a że mieszkam niedalego od giełdy komputerowej , to z wymianami nie mam problemów,

przeciętnie w miesiącu wydaje ok 60 zł, i mam w co grać prawie przez cały miesiać, tylko w grudniu wyjątkowo wybuliłam bo UT3 (220) i wymiana kana and linch na assasina za 30 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciec UTIII kosztuje 209 zl ( bez kosztów wysyłki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przed siwiętami jeszcze 220

Uważam ze takie 60 zł to naprawde nie duzo, za rozrywke na tak wysokim poziomie, a ze gre czasem sobie raz na pół roku kupie , to przeciez nic złego .

jak myślicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zapewne kupię PS3 za rok jak już będzie seria platinum bo nie stać mnie na tak drogie gry. Tylko 1 raz kupiłem grę na PC za 120zł. Reszta to były jakieś tanie serie które gdzieś tak po 6-12 miesiącach wychodziły. Sony się nie popisało dając na polski rynek gry po 200-300zł. Mało kogo na to stać. Gry powinny być po 90-130zł tak jak na PC. Wtedy by więcej osób kupiło konsole. Chytry 2 razy traci. To przysłowie pasuje do sony. I nie gadajcie mi że muszą tyle kosztować bo tyle kosztują na zachodzie. To by oznaczało że mają Polaków w d****!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
przed siwiętami jeszcze 220

Uważam ze takie 60 zł to naprawde nie duzo, za rozrywke na tak wysokim poziomie, a ze gre czasem sobie raz na pół roku kupie , to przeciez nic złego .

jak myślicie ?

Ale Cię zaraz tutaj Panowie zjadą, włożyłaś patyczek, tam gdzie mrówki mówią dobranoc Uważaj, jak już piszesz takie rzeczy, bo ktoś kto przeczyta "giełda komputerowa" może dostac palpitacji serca i Cię zamkną, a tam ani giełdy, ani PS3 nie ma Pozdro i udanej imprezy ;x Zasłużyłem już na kontakt, czy jeszcze ;> ;*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale Cię zaraz tutaj Panowie zjadą, włożyłaś patyczek, tam gdzie mrówki mówią dobranoc Uważaj, jak już piszesz takie rzeczy, bo ktoś kto przeczyta "giełda komputerowa" może dostac palpitacji serca i Cię zamkną, a tam ani giełdy, ani PS3 nie ma Pozdro i udanej imprezy ;x Zasłużyłem już na kontakt, czy jeszcze ;> ;*

Ale za co ?

ps. przykro mi ale jestem juz zajęta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem jeszcze jedno. Według mnie Sony nie jest do końca przeciw piractwu. Ostatnio wypuścili do ps3 funkcję odtwarzania divx. A jak wiadomo oryginalnego filmu divx nigdzie sie nie kupi. Ale jeśli chodzi o gry to są przeciwni piractwu. Dziwne no nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

PS3 potrafi także odtwarzać pliki mp3, które też są pirackie, lecz mimo to, nie wydaje mi sie to być dziwnym - Sony nic na tym nie traci, zaś gdyby ktoś ściągał i nagrywał gry zamiast kupować to firma straciła by bardzo dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PS3 potrafi także odtwarzać pliki mp3, które też są pirackie

A Itunes, a "sklepiki" na MySpace'ach wielu zespołów to co? Sami "piracą" własne utwory? A muzyka na Creative Commons? Utwory, które można ściągać legalnie z oficjalnych stron zespołów? Te nie mają zabezpieczeń, więc co? Też mają zostać uznane za "piraty" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Accoun, nawet nie probuj podejmować dyskusji. To i tak nie ma sensu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No piractwo jest wśród as tak to już jest niektórzy idą na piractwo a niektórzy orginałki niech zrobią tego chipa bo itak niebede z niego korzystał a wiem jak to jest gdyż kiedyś sam na piratach grałem po prostu lepiej orginałki gdyż można po necie pograc )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toż mp3 jest teraz popularniejsze niz nośnik fizyzyczny, mozna kupic orginalne mp3 , lub zripowac z płyty. Dla mnie to jest upadek , Nic nie zastąpi płyty winylowej albo cd, juz nie będęwspominać o jakości...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS3 NAND Dump Extractor

http://www.ps3hax.net/showthread.php?t=2185

Narzedzie decryptuje soft konosli do plikow czytelnych dla uzytkownika. Teraz tylko zmodyfikowac je odpowiednio i wymyslic jak wrzucic zmodyfikowane do NAND konsoli. Narzedzie dziala tylko i wylacznie z modyfikacja sprzetowa o nazwie "Infectus".

Cos sie rusza, CF coraz blizej !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ja powiem jeszcze jedno. Według mnie Sony nie jest do końca przeciw piractwu. Ostatnio wypuścili do ps3 funkcję odtwarzania divx. A jak wiadomo oryginalnego filmu divx nigdzie sie nie kupi. Ale jeśli chodzi o gry to są przeciwni piractwu. Dziwne no nie?

Masz absolutna RACJE TOMASZU,Sony jest za piractwem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech jak najszybciej powstanie CF i Homebrew bo chce GG w XMB ^ ^

Sony by moglo zrobic jakies programy do sciagnecia z PSS

PS. Taki szum byl na poczatku o Yellow Dogu ze super linux specjalnie dla PS3 a i tak wszyscy poinstalowali Ubuntu.

Czy Sony nie umie zrobic latwego w obsłudze i porzadnego Linuxa ? Czy ida na latwizne ? Zobaczyli ze wszyscy maja Ubuntu to olali Yellow doga ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam YDL na ps3 i narazie sluzy mi tylko do siedzenia na GG jak mamuska chce na chat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wiecie kochani takiego assassiana co w dzień i noc sie przychodzi to bym wolał np pirata ale warhawka juz niee bo online i wogóle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale wiecie kochani takiego assassiana co w dzień i noc sie przychodzi to bym wolał np pirata

zależy ile się gra. Ja mam grę od soboty i mam dopiero Memory Block 4, ale gram tylko wieczorami no i ratuję cywilów/zaliczam punkty obserwacyjne więc też się trochę wydłuża czas rozgrywki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie ze jestem ZA spiraceniem konsoli. Tak szczerze to mam gdzies ile lat robili dana gre, nie podchodze do konsoli tak uczuciowo jak Wy. Niech wreszcie da sie przerobic konsole bym mogl ponagrywac sobie nowe gry.

Wiem, powiecie dziecko neostrady etc bo co innego mozna powiedziec? Do mnie nie przemawiaja argumenty ze developrzerzy nad tym pracowlai, ze to kradziez etc.. bo to nie argument. Sciaganie muzyki z neta etc to tez kradziez a jednak to robicie i wam to nie przeszkadza.

Spiracone PS3 bedzie cudne-> gry za darmo, homebrew oraz rozne inne cuda ktore ludzie wymysla.

Dlatego jeszcze raz powatarzam. Jestem ZA piraceniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
oczywiscie ze jestem ZA spiraceniem konsoli. Tak szczerze to mam gdzies ile lat robili dana gre, nie podchodze do konsoli tak uczuciowo jak Wy. Niech wreszcie da sie przerobic konsole bym mogl ponagrywac sobie nowe gry.

Wiem, powiecie dziecko neostrady etc bo co innego mozna powiedziec? Do mnie nie przemawiaja argumenty ze developrzerzy nad tym pracowlai, ze to kradziez etc.. bo to nie argument. Sciaganie muzyki z neta etc to tez kradziez a jednak to robicie i wam to nie przeszkadza.

Spiracone PS3 bedzie cudne-> gry za darmo, homebrew oraz rozne inne cuda ktore ludzie wymysla.

Dlatego jeszcze raz powatarzam. Jestem ZA piraceniem

Zenujace. Czlowieku, do Ciebie do jasnej cholery nie dociera, ze devi wlozyli w to kilkuletnia prace i cale swoje serce? I czas? Ich wlasny czas! Wiesz co to jest programowanie? Miales kiedykolwiek z tym do czynienia? Widzisz, nie. Ja mam codziennie i jest to czesc mojej pracy. Wiesz, ze zrobienie porzadnego kalkulatora w Delphi/C++ Builderze (takiego jak w Windowsie) to jest kilka godzin pracy?

To o czym gadasz to jest kradziez, wiec jesli naprawde bedziesz sciagal pirackie gry to jestes zlodziejem. A złodziei trzeba nazywac po imieniu. Oni sa nie warci szacunku. Ja sam nic nie kradne. Szanuje cudza prace, bo sam ciezko pracuje (a jak ktos w pracy sie opier***a albo w ogole nie ma pracy to wtedy nie szanuje pracy innych, tak zwykle jest). W dzisiejszych czasach kazda plyte CD z muzyka mozna w Media Markcie kupic od 15 zl w gore, a filmy DVD sa dostarczane do gazet za 6 zl. I Ty chcesz je jeszcze krasc? Slow brak.

Dodam jeszcze, ze sciagajac gry nielegalnie nie "krzywdzimy" finansowo developerow, tylko wydawcow. Devi dostaja pieniadze za samo zrealizowanie projektu, takze pozniejsza sprzedaz nie ma wplywu na ich pozniejsze zarobki (bo to wydawca decyduje ile moze zaplacic za dany produkt, ktory potem wyda).

Takze trzymaj sie złodzieju, moze kiedys przestaniesz krasc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro ja jestem złodziejem to ty musisz byc tylko i wyłacznie głupcem, bo jak inaczej nazwac osobe ktora moze miec cos taniej a kupuje drozej? chyba własnie dlatego jestes tylko informatykiem.

Nie, nie dociera do mnie ze włozyli w to duzo pracy, bo poprostu mnie to nie interesuje. Ja chce grac a nie zastanawiac sie kto stoi za gra. A co do czasu programistow to za ten czas oni pieniadze dostali... wiec ich tez zbytnio nie interesuje co dalej bedzie z gra.

Pytam sie raz jeszcze. Ile mgabitów albo moze gibabitów musyki masz na kompie? Przemysl to a potem nazywaj mnie złodziejem. Bo kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamien.

Co do krzywdy finansowej wydawcow. Jak gra jest dobra to uwierz mi ze zarabiaja grube miliony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.